• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

wielkie grillowanie

(obserwuj)
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
_kasiuuula_

co poza karkówką, o której już było, robicie na grillu?

Link Cytuj

0
ak_acja

żeberka, kiełbasa, warzywka w folii, czasami oscypek.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

a te warzywka w folii to jakie i jak robisz?

Link Cytuj

0
ak_acja

jak na duszonkę: cebula, marchewka, ziemniaczki, pieczarki, czasami młode buraczki (muszą być młode, stare buraki nie dość, że za długo się robią, to jeszcze nie nadają takiego smaku, więc lepiej z nich zrezygnować)

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

I ile czasu to pieczesz na grillu? robisz w folii dziurki?

Link Cytuj

0
yazeer

moja dziewczyna odkad jest na diecie zaczela sobie robic grillowanego kurczaka z ziolami, bardzo dobry, co prawda nie ma smaku karkowki, ale mowi ze na tej diecie bardzo jej to smakuje.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Super są z grlia piersi z kurczaka w musztardzie i miodzie. Na dużą pierś potrzeba 3 łyżki musztardy i łyzkę miodu. Marynujemy około 4 godzin i na grila. Pycha!

Link Cytuj

0
ak_acja
_kasiuuula_:

I ile czasu to pieczesz na grillu? robisz w folii dziurki?

Jeśli chodzi o warzywa to nie robię w foli dziurek. A czas pieczenia zależy od tego na jak duże kawałki pocięte są warzywa. Z reguły piekę około 30-45 minut.

Link Cytuj

0
ak_acja

wymieniając to, co robimy na grillu zapomniałam wspomnieć jeszcze o rybach - taki pstrąg z grilla - rewelacja.

Link Cytuj

1

ja lubie bardzo pieczoną cebulkę  na chlebie z masłem czosnkowym.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Pyszny jest takze czosnek z grilla.

Link Cytuj

0
yazeer

czosnek? hmm nie jadlem i jakos za czosnkiem nie przepadam. ja lubie z warzyw grillowana cukinie, papryke, pieczarki, cebule ale swoja droga chetnie bym sprobowal tych buraczkow. te warzywa sie po prostu zawija w folie? kazde oddzielnie? buraki razem, pieczarki razem czy sie je miesza?

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

no własnie, ja o czosnku też słyszałam że pyszny, ale nie mam pojęcia ile czasu go piec. Bo raz mi się spalił, a raz jak zdjęłam wcześniej wyszedł na pół surowy. A podobno ma być taki, że da się go smarować.

Link Cytuj

0
ak_acja

dokładnie tak - cała główkę czosnku kładziemy na grillu w całości i pieczemy aż będzie miękki - obracając go co jakiś czas. około 15-20 min.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

to tak robiłam. to nie wiem czemu mi nie wyszedł. może za nisko ruszt węgla leżał.

Link Cytuj

0
yazeer

pewnie tak, albo przegapilas czeste obracanie. a co do czosnku to maslo czosnkowe sie nadaje na grilla. i rozne dipy np zurawinowy, chrzanowy, musztardowy czy koperkowy.

Link Cytuj

0
ak_acja

do dipów o których napisał yazeer polecam Wam również bakłażana z grilla. jedno z moich ulubionych dań.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

niedawno kumpel mi mówił, że dobre na grillu są też rybki marynowane w occie. Jedliście coś takiego? bo nie wiem, czy mówił serio, czy sobie żartował

Link Cytuj

0
ak_acja

Cóż, o rybkach w occie z grila nie słyszałam. Ale może warto spróbować.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

w tesco widziałam specjalny ser na grilla. pakowany. z dodatkiem ziół. Nie próbowałam tego jeszcze. Jadł ktoś z was to już?

Link Cytuj

0
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Prace Domowe, Ogród
  • Gotowe na wszystko - Dla wszystkich Pan w domu. Tych bardziej zdesperowanych i mniej
  • sprzątamy! - wymiana uwag, spostrzeżeń dotyczących sprzątania, środków czystości, porządków i innych prozaicznych prac domowych
  • Ogrody, Architektura Krajobrazu - Ogrody: Porady, Projektowanie, Pytania, Dyskusje, Zadaj pytanie specjaliście
  • Bezpieczeństwo - Nie myślimy o bezpośrednich zagrożeniach, jakie czają się w naszych przytulnych domach... Podzielcie się opiniami na ten temat.
  • Nasze domy i ogrody - Grupa działająca w zakresie wzajemnego wspomagania się dzielenia swoimi pomysłami,doświadzeniem korzystająca chętnie zarówno z tak…...
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia na prace domowe i ogrodowe
Najnowsze usługi w kategorii: Prace domowe i ogrodowe