• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

mam ochotę na.....

(obserwuj)
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
_kasiuuula_

nachodzą Was czasami smaki na jakieś konkretne danie lub produkt? jak tak, to zróbmy listę - kogo najdzie na coś ochota, niech wpisuje. zobaczymy czy nam się smaki pokrywają :)

ja zaczynam:

- brzoskwinie w syropie

Link Cytuj

1
ak_acja

Czasami smaki zmieniają mi się z godziny na godzinę. wieczorem zawsze planuję obiad na drugi dzień. Dziś do głowy wpadło mi zrobienie brokułów z sosem czosnkowym.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

dzisiaj: - kapusta zasmażana

Link Cytuj

0
ak_acja

schab z ananasem

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

truskawki.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Truskawki tez bym zjadła, ale takie nasze, polskie.

Link Cytuj

0
ak_acja

prawda, te teraz kupowane nawet smaku truskawki nie mają

a wracając do wątku głownego:

świeży rogal z domowym dżemem

Link Cytuj

0

piwo

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

twarożek z rzodkiewką, ale obiecałam sobie nie obżerać się po nocy

Link Cytuj

0
ak_acja

naleśniki po meksykańsku.

Link Cytuj

1
_kasiuuula_

jak je robisz? normalne naleśniki, czy tortille?

- wędzony łosoś

Link Cytuj

0
ak_acja

normalne naleśniki.

- świeży, młody kalafiorek z tartą bułeczką

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

i co do nich dodajesz?

Link Cytuj

0
ak_acja

- coś słodkiego. cokolwiek.

Kasiula, jeśli chodzi o meje naleśniki po meksykańsku to farsz do nich robię tak: na patelni podduszam cebulkę, pieczarki, paprykę, pokrojoną w paseczki marchewkę,  potem dodaję do tego czerwoną i białą fasolę, trochę mielonego chilli, i pod koniec marynowane cebulki pokrojone na pół. Doprawiam tak, by było to ostre i na chwilę daję na duży ogień, by odparowało.

Potem nadziewam tym naleśniczki i podsmażam.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

po ile u Was sa teraz truskwaki? bo już powinny tanieć, co nie? a u mnie ciagle w sklepie po 15zł.

Link Cytuj

0
ak_acja

ja ostatnio kupowałam za 9,90. Ale trzeba zobaczyć po ile na ryneczku są, bo pewnie tam bedą już tańsze.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

już luz. w końcu tanieją. teraz już za 7zł kupuję.

A kiedy jest pełnia sezonu> kiedy truskawki są najtańsze? bo może bym jakiś kompot ugotowała.

Link Cytuj

0
ak_acja

wydaje mi się, że na przełomie czerwca i lipca. Czyli juz tuz tuż.

A co do głownego wątku: mam ochote na coś zamrożonego - lody, albo jakiś sorbet, albo przynajmniej zmrożony napój.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

podbijam, bo dawno się smakami nie dzieliliśmy. ja mam smaka teraz na świeży chlebek i twarożek. Tylko ani tego, ani tego w domu nie mam :(

Link Cytuj

0
ak_acja

Mnie dziś naszła ochota na ciasto drożdżowe.

Link Cytuj

0
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Prace Domowe, Ogród
  • Gotowe na wszystko - Dla wszystkich Pan w domu. Tych bardziej zdesperowanych i mniej
  • sprzątamy! - wymiana uwag, spostrzeżeń dotyczących sprzątania, środków czystości, porządków i innych prozaicznych prac domowych
  • Ogrody, Architektura Krajobrazu - Ogrody: Porady, Projektowanie, Pytania, Dyskusje, Zadaj pytanie specjaliście
  • Bezpieczeństwo - Nie myślimy o bezpośrednich zagrożeniach, jakie czają się w naszych przytulnych domach... Podzielcie się opiniami na ten temat.
  • Nasze domy i ogrody - Grupa działająca w zakresie wzajemnego wspomagania się dzielenia swoimi pomysłami,doświadzeniem korzystająca chętnie zarówno z tak…...
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia na prace domowe i ogrodowe
Najnowsze usługi w kategorii: Prace domowe i ogrodowe