• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

fikuśne kanapeczki

(obserwuj)
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
_kasiuuula_

jakieś pomysły?

Link Cytuj

0
ak_acja

Gdy zapowiedzą mi się goście i chcę podać kanapki kroję ję w trójkąty (pod warunkiem, że to chlebek razowy - kwadratowy).

Czasami na wierzch kanapki kładę połówkę truskawki.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

o z tą truskawką super pomysł :)

a dajesz ją do kanapek z wędliną, czy z serem?

Link Cytuj

0
yazeer

z truskawka sie nie spotkalem. do takich kanapek nadaja sie pomidory koktajlowe przekrojone na pol. no i salata lodowa, ladnie wyglada i dobrze smakuje.

Link Cytuj

0
ak_acja

jeśli chodzi o truskawkę to daję ją, przekrojoną na pół zarwóno do kanapek z wędliną, jak i tych z serem, lub nawet twarożkiem.

Pomidorki koktajlowe - również jak najbardziej wskazane. Kłóciłabym się jednak co do lodowej sałaty - moim zdaniem o niego lepiej na kanapkach prezentuje się sałata strzępiasta.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

a czy myślicie, że skor truskawka się nadaje na kanapki to ananas też? mam ostatnio fioła na punkcie ananasów.

Link Cytuj

0
ak_acja

surowy ananas myślę mógłby się nadać. Natomiast z żadnym wypadku ten z puszki.

Link Cytuj

0
yazeer

akacja.. klocilabys sie? to niedobrze :P w takim razie powiem ze do kanapek nadaje sie takze rukola. moze byc? :)

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

rukola to jest ta sałata co wygląda jak szpinak?

Link Cytuj

0
ak_acja

Właściwie nie jestem pewna, czy rukola to rodzaj sałaty. w każdym bądz razie je się jej liście. Szczególnie dobra jest w postaci sałatki moim zdaniem. Ale listek na kanapce również super.

Link Cytuj

0
yazeer

wyglada prawie jak szpinak bo rukola ma takie postrzebione liscie i chyba raczej jest to salata, a przynajmniej do salatek wykorzystywana najczesciej.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

wiecie, że do tej pory nigdy rukoli nie jadłam? jak to to, o czym myślę, to widziałam w sklepie, ale nie wiem jak ją sie robi.

Link Cytuj

0
yazeer

dodajesz do salatek tak jak i zwykla salate czy salate lodowa. nie ma w tym zadnej filozofii.

Link Cytuj

0
ak_acja

ja robię z pomidorami i ogórkami w sosie vinegreit. Bardzo smaczna. polecam.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

a to zrobię, bo widziałam u mnie w sklepie. jeszcze może poproszę o podpowiedż co do tego sosu. jak robisz?

Link Cytuj

0
ak_acja

wyciśnięty czosnek (ząbek) rozcieram z solą, dodaję oliwy i parę kropli occtu winnego. Czasem nieco pieprzu. I gotowe.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

a dajesz musztarde?

Link Cytuj

0
ak_acja

nie daję. wg mnie zabija smak. musztarda za bardzo dominuje.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

no a ja gdzieś czytałam, że sos vinegret to na musztardzie jest.

Link Cytuj

0
yazeer

moja mama dodaje odrobine, i wcale nie czuc jej tak bardzo.

Link Cytuj

0
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Prace Domowe, Ogród
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia na prace domowe i ogrodowe
Najnowsze usługi w kategorii: Prace domowe i ogrodowe