• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Pani do sprzątania- ile?

(obserwuj)
Czy wiecie ile średnio płaci się Pani do sprzątania? I jak powinienem ją rozliczać- płaca za godzinę czy za całość sprzątania?

Link Cytuj

0
hania_oferia
Dowiadywałam się ostatnio u kilku moich koleżanek u których sprzątają Panie z Ukrainy- cena od 8 do 10 zł za godzinę, jeśli z prasowaniem i myciem okien to nawet 12 PLN. Ale to Warszawa, podejrzewam że w innych miastach może być taniej?
Moim zdaniem wygodniej umówić się z góry na całość np. oceniasz czas sprzątania na 6h i płacisz 60 PLN. Jeśli się Pani uwinie szybciej lub wolniej to jej sprawa. Moja znajoma płacila za godzinę i potem okazło się ze Pani np. jedną koszulę prasowała pół godziny, albo prysznic myła 3 razy...

Link Cytuj

0
Ja sprzątam w Poznaniu i dostaję 10 zł za godzinę.

Link Cytuj

0
Moi rodzice umawiają się za całość mieszkania- 70 m, płacą 60 zł, a wychodzi mniej więcej 6 h pracy, czyli zgadza się że stawka około 10 pln za godzinę.

Link Cytuj

0
Myślę, ze ostatnio stawki mogły pójść nieco w górę...

Link Cytuj

0
100 za 100 m mieszkanie.

Link Cytuj

0
silver_cloud
a co wchodzi w takie sprzątanie?

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

czytałam ostatnio w Angorze, że teraz w Warszawie Panie do sprzątania biorą 20 zł za godzinę, ale ze swoimi środkami przychodzą. U mnie w mieście około 10 zł.

a co wchodzi w takie sprzatnie? najczęściej mycie okien, mycie podłóg, ścieranie kurzy, czasami układanie na półkach.

Link Cytuj

0
ak_acja

Myślicie, że warto korzystać z takiej pomocy?

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Ja bym się krępowała. Ale jeśli ktoś nie ma tego problemu - to czemu nie?

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

no jak masz sprawdzoną babeczkę, a sama nie masz kiedy wysprzatać, to pewnie, że warto. Tylko czasami przed świętami ciężko o kasę, żeby taką panią opłacić. ja już bym wolała mieć brudno, niż nie mieć prawdziwych Świąt.

Link Cytuj

0
ak_acja

gdzie szukacie (lub Wasi znajomi) takiej osoby do jednorazowego sprzątania? w ogłoszeniach w gazecie? na forach internetowych? u nas w ofertach na Oferii?

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

no chyba najlepiej przez znajomych szukać. Z ogłoszenia to trochę chyba strach do domu wpuścić. Lepiej jak ktoś znajomy poleci.

Link Cytuj

0

Mam porównanie sprzątania "pań" i firm.

Panie chciałby jak najszybciej załatwić temat, bez względu na jakość.

Firmie zależało na jakości. Był to Woj&Mar z Gliwic.

Nazwiska Pani nie podam.

Link Cytuj

0
ak_acja
smichalek1:

Mam porównanie sprzątania "pań" i firm.

Panie chciałby jak najszybciej załatwić temat, bez względu na jakość.

Firmie zależało na jakości. Był to Woj&Mar z Gliwic.

Nazwiska Pani nie podam.

A jak z kosztami? czy wynajęcie firmy było zdecydowanie droższe od wynajęcia pani sprzątajacej?

Link Cytuj

0
yazeer

ostatnio chyba coraz "modniejsze" staje sie wynajecie Pani do pomocy w domu, a moze to swiadomosc i natlok pracy kobiet sie zwiekszyla..(?) w kazdym razie widze jak do sasiadow coraz wiecej Pan przychodzi zajmowac sie domem

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Prace Domowe, Ogród
  • Kuchnia - Przepisy, porady, wszystko co związane z jedzeniem
  • sprzątamy! - wymiana uwag, spostrzeżeń dotyczących sprzątania, środków czystości, porządków i innych prozaicznych prac domowych
  • Ogrody, Architektura Krajobrazu - Ogrody: Porady, Projektowanie, Pytania, Dyskusje, Zadaj pytanie specjaliście
  • Nasze domy i ogrody - Grupa działająca w zakresie wzajemnego wspomagania się dzielenia swoimi pomysłami,doświadzeniem korzystająca chętnie zarówno z takzw…...
  • Mycie czyszczenie elewacji kostki brukowej dachów - Mycie i czyszczenie różnych zabrudzeń z różnych powierzchni.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia na prace domowe i ogrodowe
Najnowsze usługi w kategorii: Prace domowe i ogrodowe