• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

gdy nie ma pana domu...

(obserwuj)
ak_acja

Kochane zastanawia mnie co umiecie samodzielnie w domu naprawić. Załóżmy, że mąż lub chłopak musiał wyjechać na mc, a mieszkanie zaczyna się sypać. Z czym sobie radzicie, a co Was przeraża?

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Ja se chętnie garnę do domowych napraw. Niewiele jeszcze umiem, ale np. ostanio sama przepchałam naprawde mcono zapchany zlew:).

Link Cytuj

0
yazeer

moja dziewczyna kiedy byla mala czesto pomagala swojemu tacie, wlasciwie to ciagle z nim przesiadywala kiedy budowali dom. jest bardzo zaradna. przede wszystkim nie wpada w panike kiedy cos sie popsuje tylko dziala racjolanie :)

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

no ja niewiele rzeczy w domu sama robię, ale to zapewne wynika z tego, że robi wszystko tata lub brat. Ale jak potrzebuję wbić gwoździa to sobie sama z tym poradzę. Trochę gorzej z kołkami rozporowymi, jak trzeba dziurę wywiercić. Wiertarki się boję.

Link Cytuj

0
ak_acja

a co z przysłowiowym już cieknącym kranem? dacie same radę naprawić? dobrać uszczelkę i wymienić?

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

wymienić to może bym i dała radę, bo to chyba żadna filozofia, gorzej z kupnem odpowiedniej uszczelki. Nawet nie wiem, gdzie u mnie jest taki sklep.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

No ja uszczelki nie wymienię. Ale gdybym to raz zobaczyła, to pewnie już bym umiała.

Link Cytuj

0
yazeer

oby wiecej takich kobiet :P bo szczerze mowiac to wiekszosc nadaje sie tylko do gotowania albo i to nie. kiedy cos sie popsuje to juz sa dwie lewe rece i panika i obdzwanianie wszystkich kolegow :P

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

hehe, obdzwanianie kolegów to przecież też jakiś sposób na radzenie sobie z drobnymi naprawami.

Link Cytuj

0
ak_acja

Kiedyś w tv widziałam ciekawy pomysł - nie wiem jednak czy dotyczyło to Polski, czy Angli - mianowicie "mąż na godziny". Jacyś panowie założyli firmę zajmującą się pomocą kobietom w pracach domowych z którymi sobie nie radzą. Ich usługi obejmują własnie m.in wymianę uszczelek, przesuwanie mebli, drobne naprawy.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

w ostatniej Angorze też o tym pisało. Że to pomysł z Czech bodajże. Fajna sprawa nawet.

Link Cytuj

0
yazeer

tylko czemu to sie nazywa "maz na godziny"? moze jeszcze jakies inne uslugi oferuja? :P

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

Hehe, właśnie nie. Tam pisało właśnie, że zdarzają im się telefony właśnie w takich sprawach, ale że absolutnie takich usług nie świadczą.

Link Cytuj

0

firmy " mąż do wynajęcia / na godziny " juz istnieją w polsce. mozna poszukac na oferii bo są tutaj

Link Cytuj

0
ak_acja

dobrze wiedzieć :)

Link Cytuj

0
fajnerzeczygb

A słyszały kobiety o tym?

To właśnie na takie Twe bolączki

są Majstra Złote Rączki...

Majster Gosposia Usługi Domowe naprawy pomoce do wynajecia. Rzemiosło i kuchnia od Złotej Ręki www.budowaremontgroup.pomorze. pl

W Domu w Biurze, Toruń  

www.fajnerzeczytorunstudnie.in fo/flash/flash_10432.swf

Link Cytuj

0
ak_acja

no proszę - uderz w stół a nożyce się odezwą.  Dziękujemy za informację

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Prace Domowe, Ogród
  • Kuchnia - Przepisy, porady, wszystko co związane z jedzeniem
  • sprzątamy! - wymiana uwag, spostrzeżeń dotyczących sprzątania, środków czystości, porządków i innych prozaicznych prac domowych
  • Ogrody, Architektura Krajobrazu - Ogrody: Porady, Projektowanie, Pytania, Dyskusje, Zadaj pytanie specjaliście
  • Bezpieczeństwo - Nie myślimy o bezpośrednich zagrożeniach, jakie czają się w naszych przytulnych domach... Podzielcie się opiniami na ten temat.
  • Nasze domy i ogrody - Grupa działająca w zakresie wzajemnego wspomagania się dzielenia swoimi pomysłami,doświadzeniem korzystająca chętnie zarówno z tak…...
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia na prace domowe i ogrodowe
Najnowsze usługi w kategorii: Prace domowe i ogrodowe