• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Jaki drugi kierunek?

(obserwuj)
silver_cloud
W skrócie:
jestem magistrem filologii angielskiej
do tego pracuje jako tlumacz i grafik, a kilka lat pracowalam w szkole

chce isc na drugi kierunek studiow ale nie wiem co wybrac:

informatyka - juz wiecej przed kompem siedziec sie nie da, czasem mam wrazenie ze w niego wrosłam, oczy siadają, pzreraza mnie to

no i wlasnie co by tu mozna bylo zrobic zeby jakies fajne polaczenie wyszlo?
zeby nie musiec miec zbyt wielkiego kontaktu z ludzmi bo mnie denerwuja za czesto
moze ktoś cos poradzi sensownego?
bede wdzieczna

Link Cytuj

0
Brak kontaktu z klientem, to zazwyczaj praca przed kompem :" Ciężka sprawa.

Link Cytuj

0
silver_cloud
kurde blade, no ok, kilka godzin kompa nie da się uniknąć, więc jaki drugi kierunek zacząć rozważać? studiowalam juz to co mnie interesowalo, teraz musze studiować to co bedzie mi przydatne, taka jest smutna prawda :"

Link Cytuj

0
Nie odważyłbym się doradzać Ci co do wyboru studiów :"
Inna sprawa, że kierunek studiów na rynku pracy nie jest najważniejszy. W niektórych branżach wymaga się odpowiednich podstaw teoretycznych, jednak w wielu przypadkach liczy się wykształcenie wyższe, mniej istotne po jakim kierunku. Są na szczęście pracodawcy, którzy doceniają chęć uczenia się bardziej od papierków.

Link Cytuj

0
Może studia weterynaryjne, zawsze to zwierzakiem sie zajmujesz nie człowiekiem :"

Link Cytuj

0
silver_cloud
Z tą weterynarią to troche trafiles bo nawet kiedyś myslalam zeby zostać technikiem weterynarii, ale raczej to też odpada, chyba bym nie wytrzymała tego nawału cierpienia.

Z drugiej strony PrzyjacieleBonsai mowi ze kierunek tak bardzo sie nie liczy, niestety ja mam "szczescie" trafiac na te oferty pracy w ktorych kierunek to podstawa / ludzie nie przyjmują do wiadomosci ze kazdy jest w stanie sie nauczyc wszystkiego tak naprawdę, wystarczą tylko chęci

Link Cytuj

0
Moim zdaniem pracodawcy nie cha przyjmować ludzi bez doświadczenia. Jesli jestes po studiach, to albo kierunek im nie pasuje, albo brak jakiegoś języka, albo sto innych powodów. a prawda jest chyba taka, ze po prostu nie chcą inwestowac w wyszkolenie nowego pracownika.
Na szczęście każdy pracodawca ma inne podejście i część z nich brak doświadczenia postrzega jako zalete, ponieważ nie nabrało się "złych nawyków" w pracy.
Trzeba po prostu szukać do skutku, w końcu sie znajdzie odpowiednie ogłoszenie i odpowiednia firma. Ja szukałem pracy 6 miesięcy, a patrząc na wykształcenie jestem podobno jednym z 20000 brakujących na polskim rynku :"

Link Cytuj

0
silver_cloud
Wlasnie troche dziwi mnie ze nie chca inwestowac w wyszkolenie nowego pracownika, czasami naprawde nie trzeba wiele, zadnyhc kursow czy podyplomowek a zwykle poswiecenie czasu i poczekanie az pracownik sie "dotrze", no ale moze się mylę

Link Cytuj

0
silver_cloud
Co myslicie o administracji? czy to przyszlosciowy kierunek? mozna w nim się "wzbić na wyżyny?" "

Link Cytuj

0
Administracja to pewnie mega szeroki temat, mi sie jednak kojarzy z nudna pracą przed komputerem. Na wyżyny można wznieśc sie w każdej branży, trzeba tylko znaleźć tą która nie będzie dla nas męką.

Link Cytuj

0
O widze, że sami anglisci buszją po necie :"
nie zazdroszczę dylematu, sama mam w miarę podobny problem i nie wiem co ze sobą zrobic.

Link Cytuj

0
napisz jak juz wybierzesz co zrobić, i czy jesteś zadowolona
moze bedziesz mogla poradzić komus z podobnymi problemami
na pewno się to przyda

Link Cytuj

0
ja doradzam wybór dwóch nietypowych kierunków. jak np. arabistyka i japonistyka.

Link Cytuj

0
Teraz za drugie kierunek sie chyba płaci, nie?

Link Cytuj

0
silver_cloud
wlasciwie tak, ale gdyby sie zrobilo dwa licencjaty to wiekowo mozna sie zalapac na darmowe studia dzienne
a jesli juz się zacznie studia przed 26 rokiem zycia to mozna je skonczyc bez oplat

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Pozostałe
  • Dorabiający studenci - Dla wszystkich Zaków, którzy szukają dodatkowych Lródel zarobku niz rodzicielska kieszen.
  • S.E.S.J.A. - tylko w negatywnym świetle? - Dla studentów i nie tylko. Jak sobie z nią radzicie...itp.
  • Prezenty - Pomysly na prezenty na rózne okazje.
  • Rynek nieruchomości - dla wszystkich którzy interesują się tematyką nieruchomości, chcących wynająć powierzchnię biurową, kupić bądź sprzedać działkę/ mieszkanie
  • Mieszkania akademiki itp. - Gdzie mieszkanie, jak mieszkanie? Z kim? Czym kierujecie sie przy wyborze mieszkania. Czyli o wszystkim co jest związane z zakwaterowa…...
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia - pozostałe kategorie
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi - pozostałe kategorie