• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Co po studiach?

(obserwuj)
Co zamierzacie robic i po jakich kierunkach?

Link Cytuj

0
Mnie czeka obowiązkowy staz i chyba równolegle specjalizacja/ doktorat. Albo specjalizacja i dzidzia, jeszcze nie wiem:"

Link Cytuj

0
hania_oferia
jeśli tylko macie taką mozliwośc proponuje rozejrzec sie za stazem jeszcze na studiach. Ja konczylam ekonomie dzienną wiec nie moglam pracowac regularnie w roku, ale od III roku szukalam stazu na wakacje i sie udawalo. Tylko ze bylo to kilka Ladnych lat temu nie wiem jak jest teraz???
Wazne jest tez aby szukac stazu zgodnie z zainteresowaniami/ kierunkiem który konczymy. dzieki temu koncząc studia mozemy juz cos wpisac w cv, dolączyc referencje. Chyba ze teraz jest inaczej?

Link Cytuj

0
Myśle, ze to dobra rada. Oczywiście studentów medycyny nie bardzo dotyczy, ale innych jak najbardziej.

Link Cytuj

0
na moim kierunku trzeba odbyc obowiązkową praktyke po III roku. Na moim wydziale jest takze obowiązkowa klinika prawa...

Link Cytuj

0
Chyba faktycznie powinno sie trzymac swojego kierunku studiów przy wyborze stazu- ja zrobilam sobie "przerwe" na opieke nad dziecmi i juz jako niania zostalam, ale nie narzekam :"

Link Cytuj

0
Po studiach chcę pracować na stanowisku grafika w jakiej miłej firmie.

Link Cytuj

0
silver_cloud
ja też tak chciałam ale troche mi sie odechciało
wiem, ze na pewno chce byc specjalistą cenionym i poszukiwanym :D
silver_cloud wyedytował tego posta w dniu 2009-02-25 02:04:08

Link Cytuj

0

ciezko znalezc prace w wyuczonym zawodzie, chyba ze w goloszeniu o prace jest wymagane wyksztalcenie wyzsze. wtedy odpowiedzi na oferty jest malo ;)

dlatego po studiach zalozylam wlasna dzialalnosc :) 

Link Cytuj

0
yazeer

dlatego chyba tak bardzo istotne są praktyki/staże.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Co do studiów, to zalezy w jakim zawodzie, w niektórych wyższe to standard.

Link Cytuj

0
yazeer

w większości prac umysłowych wykształcenie wyższe to podstawa.

Link Cytuj

0
millie8
no nie wiem, nie ma na to reguły moim zdaniem. np znam wielu informatyków i grafików którzy tak naprawę nie mają wykształcenia w tym kierunku, a wszystko co umieją nauczyli się sami. Dla pracodawcy liczy się ich wiedza ale też i umiejętności praktyczne, a z tymi dosyć ciezko na studiach.

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Pozostałe
  • Dorabiający studenci - Dla wszystkich Zaków, którzy szukają dodatkowych Lródel zarobku niz rodzicielska kieszen.
  • Prezenty - Pomysly na prezenty na rózne okazje.
  • S.E.S.J.A. - tylko w negatywnym świetle? - Dla studentów i nie tylko. Jak sobie z nią radzicie...itp.
  • Rynek nieruchomości - dla wszystkich którzy interesują się tematyką nieruchomości, chcących wynająć powierzchnię biurową, kupić bądź sprzedać działkę/ mieszkanie
  • Mieszkania akademiki itp. - Gdzie mieszkanie, jak mieszkanie? Z kim? Czym kierujecie sie przy wyborze mieszkania. Czyli o wszystkim co jest związane z zakwatero…...
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia - pozostałe kategorie