• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Rodzina na swoim

(obserwuj)
jakie warunki powinno spełnić mieszkanie i być może rodzina aby mogła załapać się na ten rządowy program dopłat do mieszkań?

Link Cytuj

0
Aby się "załapać" trzeba być małżeństwem, a cena metra mieszkania nie może przekraczać odgórnie ustalonej dla danego miasta.

Link Cytuj

0

Proponuję zerknac na widełki . NAwet nie tak trudno zmieścić się w tej kwocie. kredyt.ogar.pl/doplaty.html. Czy aby otrzymać dopłatę trzeba aby było to pierwszę mieszkanie ?

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Nie można być włąścicielem żadnego innego lokalu mieszkalnego, jeśli chce sie  otrzymać kredyt. Słyszałam też, że fundusze na jego przyznanie topnieją. Więc może warto się pospieszyć.

Link Cytuj

0
yazeer

ale można być wpisanym jako lokator?

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Jasne, przecież gdzieś zameldowanym być trzeba:)

Link Cytuj

0
yazeer

Tu znalazłem ciekawostę apropos ostatnich słó mojej przedmówczyni, że nie możemy być właścicielem

"opłaty można otrzymać gdy na dzień zawarcia umowy docelowy kredytobiorca jest najemcą, bądź przysługuje mu spółdzielcze lokatorskie prawo do lokalu mieszkalnego, pod warunkiem, że wraz z zawarciem umowy zobowiąże się on do:

· rozwiązania umowy najmu i opróżnienia lokalu mieszkalnego

· wypowiedzenia członkostwa w spółdzielni mieszkaniowej, w której przysługuje mu spółdzielcze prawo lokatorskie lub do zrzeczenia się tego prawa w terminie 6 miesięcy od dnia uzyskania prawa własności lub uzyskania spółdzielczego własnościowego prawa do lokalu mieszkalnego/domu jednorodzinnego, bądź pozwolenia na użytkowanie wybudowanego domu jednorodzinnego."

Źródło: bankier.pl

Link Cytuj

0
adelajna_aa

O, dzięki, o tym nie wiedziałam.

Link Cytuj

0

Przeglądałem ostatnio oferty developerów i musze przyznac, że z programem rodzina na swoim mozna kupić mieszkanie 60 m2 za niecałe 200 000 zł. Wiem , że to jest duzo, ale relatywnie mało do cen, do których pare miesięcy temu nas przywyczaili developerzy. Tak na matginesie to mi się wydaję, ze te ceny to wundują także i media. Wystarczy, że powiedzą, pare razy na wizji , że jest kryzys i oto cena już spadkuje... A Wy jak myslicie?

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Mi się wydaje, że media mają ogromny wpływ na sztuczne windowanie cen. Zastanawia mnie też dlaczego zakneli stronę z cenami mieszkań.

Link Cytuj

0

Trzeba miec przedewszystkim zone lub merza :) Proponuje zapoznac sie z regulaminem na stronie rzadowej. Wtedy bedzie wszystko jasne. Jak juz wszystko wiesz to wybierz dobry kalkulator kredytowy i oblicz calkowity koszt kredytu czy to hipoteczny lub moze to byc kredyt gotówkowy.

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Pozostałe
  • Dorabiający studenci - Dla wszystkich Zaków, którzy szukają dodatkowych Lródel zarobku niz rodzicielska kieszen.
  • Ścieżka kariery - Co po studiach? Praca? Staz? A moze przecieracie sobie ściezke kariery juz w trakcie studiowania?
  • S.E.S.J.A. - tylko w negatywnym świetle? - Dla studentów i nie tylko. Jak sobie z nią radzicie...itp.
  • Prezenty - Pomysly na prezenty na rózne okazje.
  • Mieszkania akademiki itp. - Gdzie mieszkanie, jak mieszkanie? Z kim? Czym kierujecie sie przy wyborze mieszkania. Czyli o wszystkim co jest związane z zakwaterowa…...
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia - pozostałe kategorie
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi - pozostałe kategorie