• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

mieszkania na wynajem

(obserwuj)
rubia15
Widzę wśród znajomych trend do kupowania mieszkań na wynajem. Zastanawiam się czy to jest opłacalne, tym bardziej że kupują je na kredyt. A przecież astronomicznych sum za wynajem nie dostaną, czy to Waszym zdaniem opłacalny pomysł?

Link Cytuj

0
Z tego co czytam wszyscy analitycy twierdzą że mieszkanie/ działka jest najlepszą inwestycją. Jak przeliczysz kasę otrzymywaną co miesiąc od wynajmującego do kosztu zakupu to oczywiście że nawet się nie zbliży do tej granicy ale możesz w jakimś stopniu dzięki temu współfinansować sobie taką inwestycje :"

Link Cytuj

0
To zależy od lokalizacji i od mieszkania. Np. w Poznaniu kupując mieszkanie w bloku "stosunkowo tanie - nie od developera", cena wynajmu zrównuje się z ceną raty kredytu. Mieszkanie praktycznie spłaca się samo.
adelajna wyedytował tego posta w dniu 2008-09-04 20:29:42

Link Cytuj

0
W Opolu jest podobnie, można kupić mieszkanie, które spłaca się za wynajem, czasami udaje się nawet wyciągnąć niewielki zysk.

Link Cytuj

0
Zdaję się że wszyscy którzy mają mieszkania na wynajem w obliczu kryzysu na tym wygrają- analitycy twierdzą iż utrudniony dostęp do kredytów mieszkaniowych wywinduje ceny najmu co najmniej o 20%.

Link Cytuj

0
rubia15
Nie wiem czy wygrają- teraz te mieszkania mogliby kupić pewnie za o wiele mniejsze pieniądze...

Link Cytuj

0
A ja myślę, że ceny mieszkań jeszcze ostro zapikują w dół.

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Pozostałe
  • Dorabiający studenci - Dla wszystkich Zaków, którzy szukają dodatkowych Lródel zarobku niz rodzicielska kieszen.
  • Ścieżka kariery - Co po studiach? Praca? Staz? A moze przecieracie sobie ściezke kariery juz w trakcie studiowania?
  • S.E.S.J.A. - tylko w negatywnym świetle? - Dla studentów i nie tylko. Jak sobie z nią radzicie...itp.
  • Prezenty - Pomysly na prezenty na rózne okazje.
  • Mieszkania akademiki itp. - Gdzie mieszkanie, jak mieszkanie? Z kim? Czym kierujecie sie przy wyborze mieszkania. Czyli o wszystkim co jest związane z zakwaterowa…...
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia - pozostałe kategorie
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi - pozostałe kategorie