• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Nowy prezydent USA

(obserwuj)
Jak uważacie, czy zwycięstwo Obamy ma jakieś znaczenia dla nas? Jak wpłynie na dalsze losy Ameryki?

Link Cytuj

0
Osobiście popierałem McCaina. Mam nadzieje, że jego lekko socjalistyczne pomysły to była kiełbasa wyborcza w czasie kryzysu finansowego i będzie trzymał się liberalnej polityki podatkowej i gospodarczej. Z drugiej strony ma duże ułatwienie, ponieważ ostudzono w końcu nadętą Wall Street.:"

Link Cytuj

0
no nie wiem czy tak ostudzono. Znów dwa dni minusa. A co uważasz o reformie zdrowotnej?

Link Cytuj

0
ja się cieszę że został wybrany czarny prezydent :"To jednak przełomowe wydarzenie po tylu latach rasizmu. A co wiecie o planowanej reformie zdrowia? Czytałam że w USA jest z tym dramat, łącznie z tym że w Walmarcie można kupić plomby dentystyczne za parę dolarów dla tych których nie stać na leczenie- do samodzielnego włożenia oczywiście.

Link Cytuj

0
Publiczne i bezpłatne szpitale to efemerydy w USA. I to jest ogromny problem. Niby ich medycyna stoi na bardzo wysokim poziomie, ale ludzie ubodzy umierają na z pozoru "niegroźne" dla współczesnej medycyny schorzenia.

Link Cytuj

0
Ponieważ istnieje tam racjonalny system opieki medycznej dla dojrzałego społeczeństwa. Po prostu trzeba zadbać o tą sferę życia we własnym zakresie. Mam nadzieję, że u nas też kiedyś do tego dojdzie.

Link Cytuj

0
a ja, jako przysżła lekarka mam nadzieję , że nigdy. Ludzie zarabiający tyle co mniej wiecej my, przeciętni mielibyśmy w tamtym systemie dużo mniejze sznse przeżycia niektórych chorób. A najgorzej mieliby cukrzycy.

Link Cytuj

0
Dlatego musieliby wykupić polisę zdrowotną.

Link Cytuj

0
Znam mężczyne, który wykupił sobie w USA pakiet pośredni "nie basic i nie lux tylko medium" w jednej z firm ubezpieczeniowych i był na cukrzycę leczony insuliną bawolą! Na całym świecie od lat używa się ludzkiej, bo obce białko jest szkodliwe dla człowieka. Ten facet był w odwiedzinach w Polsce u znajomych i jedno z nich "diabetolog" ustaliło mu dawki normalnej ludzkiej insuliny w penie. Kiedy wrócił do domu i poszedł do swojego lekarza, usłyszał, że "niepotrzebnie i bezpodstawnie podrożył koszty leczenia" mimo, że statystycznie wydłużył sobie życie o 20 lat.

Link Cytuj

0
Firma ubezpieczeniowa zawsze będzie się starała jak najbardziej zmniejszyć koszty. Tak samo jak prywatne szpitale. Dlatego powinien on dochodzić swoich praw w sądzie. Podejrzewam, że w USA dostałby takie odszkodowanie, że sam zbudowałby sobie prywatny szpital:" a wyrok jako precedens zmusiłaby szpitale do zaprzestania takich praktyk.
welessar wyedytował tego posta w dniu 2008-11-10 18:15:39

Link Cytuj

0
A ja myślałam że w szpitalach w USA jest super- na każdej izbie przyjęć George Clooney " Adelajna wiesz może jaki jest ten koszt leczenia insuliną?

Link Cytuj

0
To zależy przede wszystkim od dawki, bo sa osoby, które biorą 1 jednostkę dziennie, a są tez takie które 20 jednostek dwa razy na dobę.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Teraz nowy prezydent usa to też laureat pokojowej nagrody Nobla:>

Link Cytuj

0

a dajcie spokój z tym Noblem dla Obamy....

Gdyby tak każdy dostawał nagrodę na zapas...to co by się podziało na tym świecie...

wiecie, ja myślę, że Obama powinien był tej nagrody nie przyjmować. w końcu chłop wydaje się inteligentny i dobrze wie, że mu się ona nie należała, bo przecież poza gadaniem, nic nie osiągnął....

Link Cytuj

0
yazeer

no.... jak powiem, że mam pomysł na długowieczność i pomysl, co zrobić by na świecie nie było wojen, to też pewnie dostanę Nobla ;)

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Cóż, racja, myślę że Obama mógł nie rpzyjac nagrody.

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Pozostałe
  • Dorabiający studenci - Dla wszystkich Zaków, którzy szukają dodatkowych Lródel zarobku niz rodzicielska kieszen.
  • Ścieżka kariery - Co po studiach? Praca? Staz? A moze przecieracie sobie ściezke kariery juz w trakcie studiowania?
  • Prezenty - Pomysly na prezenty na rózne okazje.
  • S.E.S.J.A. - tylko w negatywnym świetle? - Dla studentów i nie tylko. Jak sobie z nią radzicie...itp.
  • Rynek nieruchomości - dla wszystkich którzy interesują się tematyką nieruchomości, chcących wynająć powierzchnię biurową, kupić bądź sprzedać działkę/ mieszkanie
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia - pozostałe kategorie