• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Masz pomysł na usprawnienie? Napisz o nim!

(obserwuj)
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
msniezek

Witam na forum Sugestie i pomysły,

Masz oryginalny pomysł na usprawnienie działania Oferii? Chciałbyś przekazać nam sugestię dotyczącą zmiany działania jakiegoś mechanizmu lub strony Serwisu? Jesteś w odpowiednim miejscu. Wszystkie wątki są przez nas dokładnie czytane, choć nie bierzemy w nich zazwyczaj udziału, a niektóre zaproponowane rozwiązania zapewne zostaną kiedyś wdrożone. Każdy pomysł jest na wagę złota. Pamiętaj jednak, żeby:

1. Nie zadawać tu pytań związanych z Oferią - do tego służy forum Pomoc i wsparcie.
2. Nie zgłaszać tu błędów w działaniu Oferii - do tego służy forum Zgłoszenia błędów technicznych.
3. Nie wysyłać sugestii ewidentnie żartobliwych, ironicznych czy też nie dotyczących bezpośrednio funkcjonowania Oferii.
4. Warto również zapoznać się z Artykułem 7 Regulaminu Oferia.pl, w którym można znaleźć ogólne zasady zachowania na forach Serwisu.

Sugestię powinien zawierać pierwszy post w danym temacie - posty dalszych rzędów są przeznaczone do dyskusji nad przedstawionym pomysłem. Wątki zawierające sugestię nieaktualną (już wprowadzoną), a także wątki łamiące powyższe zasady mogą zostać usunięte.

Maciek Śnieżek

msniezek wyedytował tego posta w dniu 2009-09-09 09:23:45

Link Cytuj

1
yazeer
Brak możliwośc przeszukiwania forum pod katem wątków czy słów kluczowych

Link Cytuj

1
Przed wejściem w odp temat brak podglądu tego co możemy znależź na tym forum. Np. przed wejściem w temat , a po najehcnaiu myszka na temat, wyświetla się np. pierwsza 3 zdania  z danym pytaniem.

Link Cytuj

0
promoshop

Dodajcie kategorię Upominki, gadżety reklamowe.

To wyraźnie odrębne branża, więc zasługuje na swoją własną kategorię...

Link Cytuj

0

Bardzo nie podoba mi się sposób prezentacji linków oraz profilu. Otóż wystarczy najechać na nasz link aby wiedzieć jakie imię i nazwisko posiadamy a w profilu już odkrywamy wszystkie karty: imię, nazwisko, dokładny adres, numer telefonu.

POlityka prywatności się kłania. Do tego stopnia mnie to niepokoi, że po zakończeniu mojej oferty kasuję konto - to już nk podaje mniej informacji.

Link Cytuj

0
prometeusz_I

W Wizytówce zdecydowanie za mało miejsca na zamieszczenie motto - tylko 25 znaków :-(

Link Cytuj

0

Witam,

ja również żałuję krótkiego limitu na motto, swoje musiałam ściąć:).

Mam jeszcze jedną skromną sugestię, mianowicie chodzi mi o nazwę konta. Jaka szkoda, że nie można go zmienić! Na allegro mogę sobie pozwolić na swobodny nick... ale w oferii, która jest bardziej biznesowa, już chyba mniej przystoi? Wiele osób ma jakies zdrobnienia od swoich imion, itp. Ja juz zupełnie pojechałam z wyobraźnią, ale konto aukcyjne zakładałam 5 lat temu! :). Jest jakas szansa na zmiany w tej kwestii?

Pozdrawiam,

Monika

Link Cytuj

0
yazeer

Poza tym dośc sporym utrudnieniem jest brak mozliwości kasowania swoich postów.

Link Cytuj

0
FirmaPorebski

Powinna być mozliwość zmiany domyślnego zoomu mapki za pomocą API albo przez przekazanie konkretnych zmiennych.

W tej chwili zoom=14 co zupełnie gubi mniejsze miejscowości, i trzeba ostro się 'naklikać' żeby umieścić je w odpowiednik kontekście.

Drugą sprawą jest brak RSS. Fajnie byłoby móc subskrybować daną kategorię, dzięki temu mogę zobaczyć co nowego pojawiło się w serwisie od mojej ostatniej wizyty i nie 'skanować' wzrokiem listy kategorii za każdym razem...

Link Cytuj

0

W pomocy, w działe "Dla wykonawcy" (link oferia.pl/pomoc/wykonawca/faq) wkradła się drobna "literówka", gdy widnieje "Jak używać czranej listy".

Link Cytuj

1
polomaciek

Na liście zleceń powoli robi się bałagan, ludzie dodają tam swoje ogłoszenia. Część z nich przez pomyłkę (nie czytają uważnie) inni specjalnie.

Na razie nie mam pomysłu co z tym zrobić.. może jakaś informacja przy dodawaniu zlecenia? Czym właściwie to zlecenie jest.

Link Cytuj

0
gArfrAg

Jak można to dodajcie kategorię - Odzież llub Tekstylia :)

Myślę że jest to szeroki temat. A ja posiadam firmę hafciarską i nie mogłem się tutaj odnaleźć ! Ale mam nadzieję że zostanie to usprawnione ! W najbliższym czasie ! A sam pomysł na 5. Pozdrawiam

Link Cytuj

0
jarekfil

Moją propozycją jest: dodanie licznika odwiedzin na każdej ze stron zleceń lub usług, oraz możliwość definiowania słów kluczowych. Slowa kluczowe widoczne bezposrednio w ofercie uslugi lub zlecenia co ulatwi naruszanie regulaminu (eliminowanie setek niezgodnych z ofertą słów stowrzonych przez automaty)

jarekfil wyedytował tego posta w dniu 2010-02-16 23:27:11

Link Cytuj

0

Proponuję uporządkowanie kilku kategorii związanych z budową, a właściwie z projektowaniem. Obecnie w kategorii budowa znajduje się podkategoria architektura, gdzie gromadzą się zleceniodawcy i wykonawcy projektów. Jednak projektowanie to nie tylko architektura.

Proponuję w kategorii budowa stworzyć podkategorię "Projekty" ( lub projektowanie ) i w niej podkategorie:

- architektura

- konstrukcja

- instalacje sanitarne

- instalacje elektryczne

- drogi

- architektura wnętrz

- architektura krajobrazu

Taki podział funkcjonuje na realnym rynku projektów budowlanych i powinien mieć swoje odzwierciedlenie na oferi, aby zleceniodawcy oraz wykonawcy projektów mogli się prawidłowo identyfikować oraz skuteczniej nawiązywać kontakty i precyzować zlecenia.

Link Cytuj

0
Domatic

Wadliwie działają linki do zleceń - w adresie po xxx.pl brakuje / przed słowem "zlecenie".

Link Cytuj

0
Uszatyy

ja mam 2 sugestie:

Po 1: gdy nie jestem zalogowany, chce dodac oferte w zleceniu czy chociazby cos napisac w dyskusjach automatycznie przenosi mnie do logowania, a po wpisaniu loginu i hasla przezuca do wizytowki. Powinno przezucac spowrotem do miejsca z ktorego mi kazalo sie logowac. Na allegro ten problem jest rozwiazany - licytuje - loguje - wracam do aukcji. Tutaj niestety jak sie zapomne to musze na nowo szukac zlecenia czy tematu dyskusji

Po 2: kwestia weryfikacji firm zarejestrowanych na oferii - powinno byc podobnie jak na allegro (weryfikacja dokumentow, specjalny znaczek ze jest sie firma). Niestety oferty osob prywatnych mocno psuja cala idee serwisu bo ciezko jest ich przebic cena, zreszta o tym juz widzialem kilkanascie wypowiedzi...

Link Cytuj

0

wprowadzanie ograniczeń do użytkowania użytkownikom, który w perfidny sposób wrzucają swoje ogłoszenia na forum, włącznie z "banem" dla niepokornych.

Link Cytuj

0
yazeer

Brak mozliwości dodawania filmów do postów, brak mozliwości podglądu pierwszych zdań wątku bez potrzeby wchodzenia.

Link Cytuj

0
nifir
jarekfil:

Moją propozycją jest: dodanie licznika odwiedzin na każdej ze stron zleceń lub usług

Popieram, bardzo by się przydało mieć wgląd w skuteczność danego ogłoszenia.

Dodawanie linków poza oferię. Strona mojej firmy jest widoczna w wizytówce, ale już w ogłoszeniach nie, gdybym mógł przynajmniej zrobić na stronie jakieś przekierowanie bezpośrednio na link z wizytówki, to zainteresowani moimi usługami mogliby szybciej uzyskać więcej informacji o mojej formie i aktualniejszej bazy zdjęć jakie robię. Obecnie wszystkie znaczniki przekierowują  na adresy www.ofeira.pl/[xxx].

Wystaw podobną. Ta opcja występuje po wprowadzeniu oferty, ale później gdy np. po jakimś czasie chcemy wystawić podobną ofertę w innej kategorii trzeba robić wszystko od nowa. 

nifir wyedytował tego posta w dniu 2010-06-13 20:03:47

Link Cytuj

0
Uszatyy

powinna byc mozliwosc wycofania sie ze zlecenia, czasem po kontakcie telefonicznym okazuje sie ze nie mozna wykonac danego zlecenia a zgloszenie wisi..

Inna sprawa jest sytuacja kiedy zleceniodawca wycofuje swoje zlecenie, a jesli np bralem w nim udzial, albo mialem w obserwowanych nagle znika mi zlecenie i niewiadomo co sie z nim stalo. Powinna byc jakas informacje ze zlecenie zostalo wycofane lub cos takiego

Powinna tez byc mozliwosc jakiejs segregacji zlecen w ktorych sie bierze udzial, teraz to jest bez ladu i skladu. Przydalobysie jakies sortowanie np wg dat zgloszenia

Link Cytuj

0
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona