• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Gdzie jest logika działania tego serwisu?

(obserwuj)
MishelS

Gdzie jest logika działania tego serwisu ? Jeżeli 30 % jak nie więcej ludzi to ludzie którzy nie mają własnej zarejestrowanej działalności gospodarczej którzy po prostu okradają nas i państwo nas dlatego że zbijają ceny do minimum a powodów jest kilka nie opłacają składek , nie mają wydatków ,sprzęt takich osób to wiaderko i packa i każdego kolejnego dnia budzą się z myślą że będą kłaść gipsy  z tego powodu obniżają ceny usług do minimum w przypadku  branży budowlanej

Na początku myślałem że serwis Oferia robi rewolucję w reklamie firm i ułatwia komunikacje z klientem teraz jestem zbulwersowany tym co się na nim dzieje poszerza szarą strefę osób które robią fuszerkę a wiecie dlaczego ? bo  to oni wygrywają z firmami

Wprowadzą chorą konkurencje ludzie i firmy który nie mają roboty zrobią wszystko byle by tylko dostać jakieś zlecenie zastanówcie się co wy w ogóle robicie schodzicie tak z cenami że ja nawet bym nie ruszył dupy z takie pieniądze to nawet na chleb nie zarobicie niszczycie cały rynek usług  budowlanych sami sobie ważycie piwo a potem będziecie je spijać i pluć sobie w twarz

Wiecie co ostatnio klient powiedział mi przez telefon wie pan co jest pan za drogi bo na oferi ludzie robią gładzie za 10 zł z malowaniem

pozdrawiam wszystkich serdecznie którzy wykonują taką usługę za taka cenę

Ja się w ogóle dziwie że urząd skarbowy nie bierze sie za dupy takim ludziom którzy na lewo robią tu i tam

Ciekawe czy założyciele serwisu mają zamiar coś w końcu z tym zrobić i zablokować takim ludziom dostęp do ofert

zapraszam wszystkich do rozmowy

Proszę bardzo

"Zlecę wykonanie gładzi szpachlowej na powierzchni ok 60 m2 . interesuje mnie tylko gładz- bez malowania. na ścianie połozony jest tynk tynk. powierzchnia jest zagruntowana.  zainteresowane osoby proszone są o podanie ceny. szukam najchetniej osoby, która chciałaby sobie dorobić, niekoniecznie firmy

mail sodalit@o2.pl "

treść: cena podana jest za calosc jestem osoba prywatna i chcialbym sobie dorobic. pozdrawiam

mój komentarz "to zrób sobie sam gościu albo zadzwoń do wujka "

następny palant

wlodar222

8 zł
m2

do uzgodnienia

Nowy
w tej
kategorii

dzisiaj

treść: bez malowania i z noclegiem 603501312

Link Cytuj

0
hania_oferia

Witam. Serwis Oferia.pl pozostawia swoim Użytkownikom swobodę zarówno w składaniu zleceń jak i dodawaniu ofert ich realizacji. Dział Obsługi Klineta ma prawo usuwać tylko ogłoszenia, które są niezgodne z regulaminem. Serwis posiada jednocześnie skuteczne narzędzie weryfikacji nieuczciwych propozycji wykonania zlecenia- jest nim system ocen i ranking Wykonawców. Jeśli usługi są wykonywane poniżej kosztów rynkowych, co wiąże się z ich niską jakością, ma to odzwierciedlenie w ocenach otrzymanych przez Wykonawców. Dzięki temu nieuczciwe zaniżanie kosztów nie pozwoli żadnemu Wykonawcy na długie funkcjonowanie w naszym serwisie. Pozdrawiam.

hania_oferia wyedytował tego posta w dniu 2010-04-17 17:43:29

Link Cytuj

0

W zasadzie system ocen spełnia swoje zadanie. Jednak dla cwaniaków nie jest dużą przeszkodą. Wystarczy, że brygada 'budowlańców' założy sobie konta i po kolei będą zbierać złe opinie. Jeśli będzie ich pięciu, to conajmniej pięciu klientów będzie niezadowolonych i poniosie straty. Do tego trzeba dodać tych, którzy dzięki nim nie zdobyli zlecenia, ponieważ ze względu na legalną działalność i ponoszone z nią koszta, nie mogli przebić ich oferty. Dlatego zleceniodawcom radzę zachować ostrożność i dobrze sprawdzać usługodawców. Na przykład, jako że konta są powiązane, można sprawdzić oceny usługodawcy na Allegro.

PS. MishelS dbaj o jakość swoich usług, a po jakimś czasie będziesz miał taką opinię, że będziesz tylko rozdawał wizytówki, a klienci będą stali w kolejce do Ciebie. Wiem to z autopsji. Jeśli kiedyś skorzystam z Oferii, to po to by znaleźć zlecenia tym, którzy nie mogą znaleźć ich sobie sami, a ja nie jestem w stanie ich wszystkich zatrudnić.

Pozdrawiam wszystkich

Link Cytuj

0
Uszatyy

powinna byc weryfikacja dokumentow firmowych jak na allegro i jakis specjalny znaczek dla tych ktorzy maja dzialalnosc. O urzad skarbowy sie nie martwcie - predzej czy pozniej wezma sie za to, na allegro juz nie raz trzepali..

Link Cytuj

0
nifir
uszatyy:

powinna byc weryfikacja dokumentow firmowych jak na allegro i jakis specjalny znaczek dla tych ktorzy maja dzialalnosc. O urzad skarbowy sie nie martwcie - predzej czy pozniej wezma sie za to, na allegro juz nie raz trzepali..

Trzepali, ale nie wytrzepali.  Powinna być weryfikacja już przy zakładaniu konta.

Link Cytuj

0

Całkowicie zgadzam sie z MishelS'em. Caly ten serwis to jest jedno wielkie smietnisko z ktorego "KORZYSCI" - jesli w ogole mozna to tak nazwac - czerpia Ci co maja te przyslowiowe wiaderko ze szpachelka. Allegro wyglada dokladnie tak samo. Mimo mozliwosci zarejestrowania sie i weryfikacji jest pelno rzeczy pochodzacych z "DZIWNYCH" zrodel. Przepraszam Was ale jak to jest mozliwe ze osoba fizyczna, nie majaca zadnej dzialalnosci, ktorej wiek to 27 lat bez zadnego wyksztalcenia (wiem to gdyz czlowiek powiedzial mi gdzie studiuje co sprawdzilem i okazalo sie klamstwem) wchodzi w posiadanie 40 NOWYCH telefonow z najwyzszej polki? W DODATKU CENY TYCH TELEFO NOW BYLY MNIEJSZE OD MOICH   HURTOWYCH (netto) O PONAD 20%.

Wchodze sobie w jego oferte na allegro i widze 40 pudelek zapakowanych pod sciana w jakims mieszkanku.

Czy takie ogloszenie jest NIEZGODE z regulaminem? Nie

Czy szkodzi wszystkim, ktorzy PROBUJA (probuja - bo inaczej tego nazwac nie mozna) zarobic pare zlotych? Jak najbardziej TAK

Mam nadzieje, ze coraz wieksza liczba ludzi bedzie dochodzic do takiego samego wniosku co my bo dla mnie ALLEGRO PSUJE CALY POLSKI  RYNEK i uwazam ze z kazdym dniem coraz wiecej ludzi jest zawiedzonych tym portalem. 

Poprostu ktos znalazl miejsce gdzie mozna trzepac kase i sie tego trzyma. NIe bede sie zreszta rozpisywal na temat cen ktore allegro pobiera za wystawianie aukcji bo to juz w ogole jest smiech na sali.

I jeszcze pytanie do Pani z Allegro ktora wypowiedziala sie na ten temat: Co to za regulamin pod ktory "podchodza" wszyscy?

Z tych wszystkich linijek w regulaminie tak na prawde wystarczy spelnic jeden warunek: byc sprytnym...

Idea firmy byla swietna - z czasem wykonanie - do d... - takie jest moje zdanie.

P.S. Zostalo udowodnione naukowo, ze kazdy niezadowolony klient powoduje, ze firma (w tym przypadku grupa allegro) traci w przyszlosci 200 KLIENTOW (uzytkownikow) -> ten czas wlasnie nadszedl...

Link Cytuj

0
majlo1979

Miałem klienta, który zaczerpnął wiedzy na temat cen usług budowlanych z oferii. Zaczął się ze mną tak targować i zjeżdżać z ceny aż  o połowę. Odrazu mu powiedziałem, że żadna porządna firma mu za te stawki nie zrobi bo pójdzie z torbami. On zawziął się przy swoim i po pewnym czasie oddzwonił do mnie bo ktoś mu robotę sknocił. To mu powiedziałem, niech ten ktoś tą robotę poprawi. Oczywiście taki lewus roboty nie poprawi bo mu to wisi i się nie opłaci. Tak to w naszej pięknej Polsce jest. Panosząca się nieuczciwa konkurencja której przepisy prawne pomagają. Nie ma odpowiedniej kontroli wykonanych prac budowlanych ani potrzeby udokumentowania np. fakturą jakie prace były wykonane. Jedno wielkie show dla lewusów. W Niemczech takie sprawy dorabiających na lewo załatwiają w taki sposób, że donoszą w tych sprawach odpowiednim instytucją państwowym bez mrugnięcia okiem przez co konkurencja to konkurencja. Jedyna nadzieja w tym, że na oferii i innych portalach tego typu odpowiednie instytucje państwowe mogą takich lewusów porządnie przetrzepać. A wszystko zależy od ich chęci.

Link Cytuj

0
hania_oferia

Witam,

Odnosząc się do poprzednich wypowiedzi chciałam poinformować, iż użytkownicy, którzy przeszli proces weryfikacji konta firmowego na Allegro na Oferii są automatycznie wyróżniani znaczkiem "firma". Jednocześnie zachęcam do wystawiania ocen zarówno przez Zleceniodawców jak i Wykonawców- w ten sposób mamy możliwość weryfikowania nieuczciwych użytkowników.

Link Cytuj

0
stylo_2007

Ja tak z innej beczki

Jestem Wykonawcą-mam dosyć obszerną treściwą wizytówkę na portalu .....

I stwierdzam że nie ma ona formy absolutnie związanej z WIZYTÓWKĄ -osoba która konstruowała grafikę WIZYTÓWEK(układ podstrony)nie ma chyba pojęcia jak powinna wyglądać wizytówka 

1-brak jakiejkolwiek zwięzłośći (strona jest jakpapier toaletowy-ZA długa !!!! )

2-brak zwartości informacyjnej 

Ogólnie obecny układ jest Do BANI -wizytówki osób które nie podają żadnych informacji o swojej działalności nie różnią się niczym od kompletnie wypełnionych wizytówek  -jeżeli nie skorzysta się z paska przewijania strony

POPRAWCIE TO moi drodzy !!!!!!!!

Link Cytuj

0

Witam też mam firmę jednoosobową za namową znajomego zarejestrowałem się na oferii i na początku przezyłem szok cenowy.Teraz się przyzwyczaiłem,ja pracuję tylko z poleceńbo to najlepsza reklama.Sporadycznie startuję w tzw 'licytacjach' z normalnymi stawkami nie ma szans na wygraną a wszyscy wiedzą że u klienta ta cena wzrośnie 2lub 3 krotnie.Wiem że jest konkurencja ale jak można (dzisiejsze odpowiedzi na zlecenia) panel 7zł  malowanie2zł glazura25zł biały montaż20zł aż wreście HIT przy remoncie łazienki b.montaż GRATIS życzę tej osobie wygranej niech mu się trafi naprawdę ostry klient i na dzieńdobry podpisze na to papier.A tak naprawde to klienci patrzą na te oferty z politowaniem.GG26024907 pozdrawiam

Link Cytuj

0
bSt00r

Witam,

Zarejestrowałem się tu dośc dawno. Widzę zatem jakie zmiany zachodzą w serwisie. To co się obecnie dzieje to jakaś paranoja. Nazbierała się banda granatem od pługa oderwanych, którzy to w zimie nie mają co na polu robić, a że kiedyś wymienili teściowej drzwi, to teraz za remonty się biorą...(nie czepiam się absolutnie, że ktoś jest ze wsi etc. wszędzie są fachowcy). Rekord jaki tu widziałem, to 15pln/m2 za glazurę :) A i tak przeglądam zlecenia tylko z mazowieckiego. Osobiście z oferii mam jednego klienta, tylko dzięki temu, iż zobaczył u mnie normalne ceny, gwarancję i fakturę.

Inną sprawą jest system komentarzy, który jest śmieszny. Jest masa lewych zleceń. Widziałem już kilku artystów, co to w 2 miesiące wykonali 6 remontów czy wykończeń mieszkań o średniej powierzchni 60m2. Oczywiście średnia ocen 5 :) Tutaj podaję taki dzisiejszy rarytasik : http://oferia.pl/wykonawca/firma/marcin-pawelec/oceny_otrzymane/84753/1/0/0/0#card 

Bardzo szybko te 4 zlecenia wpadły, bardzo szybka praca i jeszcze lepsze komentarze... Co w takiej sytuacji niby ma dać ocena dla zleceniodawcy, skoro i tak jest on podstawiony. Proponuję zacząć przeglądać profile "fachmanów", tak szybko zdobywających doświadczenie i tylu "zadowolonych" klientów.

Przykre to, ale prawda jest taka, że takie serwisy nie mają racji bytu. Inaczej, nie spełniają swojej roli. Do tego wbrew pozorom psują rynek dając możliwość pokazania się światu pseudowykonawcom.

Kiedyś wystawiałem ogłoszenia na allegro, podana była jasno cena, były zdjęcia, warunki etc. Miałem z tego 10 razy więcej klientów...

Pozdrawiam :)

bSt00r wyedytował tego posta w dniu 2010-12-18 17:13:54

Link Cytuj

1
MishelS:

Gdzie jest logika działania tego serwisu ? Jeżeli 30 % jak nie więcej ludzi to ludzie którzy nie mają własnej zarejestrowanej działalności gospodarczej którzy po prostu okradają nas i państwo nas dlatego że zbijają ceny do minimum a powodów jest kilka nie opłacają składek , nie mają wydatków ,sprzęt takich osób to wiaderko i packa i każdego kolejnego dnia budzą się z myślą że będą kłaść gipsy  z tego powodu obniżają ceny usług do minimum w przypadku  branży budowlanej

Na początku myślałem że serwis Oferia robi rewolucję w reklamie firm i ułatwia komunikacje z klientem teraz jestem zbulwersowany tym co się na nim dzieje poszerza szarą strefę osób które robią fuszerkę a wiecie dlaczego ? bo  to oni wygrywają z firmami

Wprowadzą chorą konkurencje ludzie i firmy który nie mają roboty zrobią wszystko byle by tylko dostać jakieś zlecenie zastanówcie się co wy w ogóle robicie schodzicie tak z cenami że ja nawet bym nie ruszył dupy z takie pieniądze to nawet na chleb nie zarobicie niszczycie cały rynek usług  budowlanych sami sobie ważycie piwo a potem będziecie je spijać i pluć sobie w twarz

Wiecie co ostatnio klient powiedział mi przez telefon wie pan co jest pan za drogi bo na oferi ludzie robią gładzie za 10 zł z malowaniem

pozdrawiam wszystkich serdecznie którzy wykonują taką usługę za taka cenę

Ja się w ogóle dziwie że urząd skarbowy nie bierze sie za dupy takim ludziom którzy na lewo robią tu i tam

Ciekawe czy założyciele serwisu mają zamiar coś w końcu z tym zrobić i zablokować takim ludziom dostęp do ofert

Proszę bardzo

"Zlecę wykonanie gładzi szpachlowej na powierzchni ok 60 m2 . interesuje mnie tylko gładz- bez malowania. na ścianie połozony jest tynk tynk. powierzchnia jest zagruntowana.  zainteresowane osoby proszone są o podanie ceny. szukam najchetniej osoby, która chciałaby sobie dorobić, niekoniecznie firmy

mail sodalit@o2.pl "

treść: cena podana jest za calosc jestem osoba prywatna i chcialbym sobie dorobic. pozdrawiam

mój komentarz "to zrób sobie sam gościu albo zadzwoń do wujka "

następny palant

wlodar222

8 zł
m2

do uzgodnienia

Nowy
w tej
kategorii

dzisiaj

treść: bez malowania i z noclegiem 603501312

Coś tu nie gra, są oferty firm po 10 zł za 1 m2 i im się opłaca , a też płacą podatki i zatrudniają pracowników, więc może czas zweryfikować swoje koszty a nie narzekać na wimaginowaną konkurencję.

Link Cytuj

0