• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

moje imię i nazwisko - nie życzę sobie!

(obserwuj)

Dzisiaj wpisałem swoje imię i nazwisko w google. Co wyskoczyło? M.in. mój nick + imię i nazwisko. Wystarczyło kliknąć i już otworzył się profil oferia z moim nr telefonu. Nie życzę sobie ujawniania moich danych. Po to mam nick, by nie afiszować się z imieniem i nazwiskiem a ujawnianie mojego nr telefonu to już przegięcie. nigdy nie zakładałem konta oferia i zrobiliście to bez mojej zgody!

Link Cytuj

0

mam ten sam problem, wysłałam formularz, aby usunąć swój profil w tym miejscu i oczywiscie nie dostałam żadnej odpowiedzi, a wydaje mi sie, że powinna być możliwość w każdej chwili usunięcia konta.

Link Cytuj

0

Dołaczam sie do pozostałych! Chcę usunąc konto na oferii pl. czy ktos moze wie jak to zrobić??

Link Cytuj

0
grakajold

Mam to samo. Mimo moich próśb o usunięcie konta, a także żądań zaprzestania przetwarzania moich danych osobowych przez oferia.pl serwis nic nie zrobił.

Wczoraj miałem dobry humor, więc przygotowałem takie zlecenie:
http://oferia.pl/zlecenie/item176597-usuniecie-konta-z-serwisu-oferia-pl
o
raz stworzyłem sobie piękny avatar w tym serwisie:

Jeśli to nie pomoże to za kilka dni kieruję zgłoszenie do GIODO:
http://www.giodo.gov.pl/438/j/pl/
(na dole strony jest link do formularza)

Link Cytuj

1

Dokładnie! Znalazłem właśnie w 5 sekund w Google moje imię, nazwisko i prywatny adres domowy!

To chyba jakieś żarty. Oczywiście uznałem, że na pewno da się w łatwy sposób zmienić ustawienia prywatności, a tu niespodzianka - nie ma ustawień prywatności! 

Czy ktoś wie co z tym zrobić? 

Link Cytuj

0

Ja też doznałam szoku jak zobaczyłam wszystkioe dane dostepne od ręki w google...wysłałam maila z żądaniem zamknięcia konta - czy komuś z Was już się to udało??

Link Cytuj

0

Ostatnio dodałem zlecenie jako niezalogowany użytkownik. Wykonawca wywiązał się pozytywnie z zadania. Chciałem wystawić jemu ocenę, a tu przy zalogowaniu zauważyłem, że aktywacja konta w Oferii polega na tym, że pobiera dane z Allegro i faktycznie imienia, nazwiska i numeru telefonu nie pozwala ukryć w swoim profilu. W porę zrezygnowałem, bo nie życzę sobie takiego działania, ale niestety Wykonawca pozostanie bez oceny i to stawia mnie w bardzo głupiej sytuacji. Mam nadzieję, że wkrótce z Oferii zniknie tak durne funkcjonowanie!

Link Cytuj

0