• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

zostałem ooszukany ...

(obserwuj)

Witam , niestety zostałem oszukany przez wykonawce na nie małe pieniądzę co mogę zrobić w takim wypadku każda proba polubownego załatwienia sprawy spełzła na niczym, nie dostałem zwrotu zaliczki i nie dotrzymano warunków umowy...

Pozdrawiam i czekam na jakieś pomocne opdowiedzi...

Link Cytuj

0

podać sprawe na policje... niestety odpowiedz z oferii 

"

Przykro, że znalazła się Pani w tak kłopotliwej sytuacji, niemniej
jednak w tym przypadku nie mamy możliwości podjęcia żadnych działań.
Nie jesteśmy stroną w sporach między Użytkownikami Serwisu, jak
również instytucją uprawnioną do rozstrzygania podobnych spraw."

Czyli jednym slowem ten ich kontrakt jest g**** wart :)

Link Cytuj

0
czesio2781

witaj tomaszk83 moj meil czesio2781@wp.pl opisz  mi sytuacje na meila to powiem ci jak zalatwic takich oszustow pozdrawiam

Link Cytuj

0

Witam czyli wychodzi na to że można ludzi kłamać i naciągać przez ten portal....

Jeśli bym był tylko jednym z oszukaanych ok seriwsnie ma prawa osądzać al;e jeśli na karcie użytkownika jest już kilka opinii negatywnych i komentów że oszust to takie konto wg mnie powinni blokowac !!!!!!

jego kartka

[wymoderowano dane użytkownika]

tomaszk83 wyedytował tego posta w dniu 2011-03-15 12:03:49

Link Cytuj

0
msniezek

Oferia nie jest stroną zawieranych transakcji, a więc ma możliwości sprawdzania wiarygodności poszczególnych osób . Opisywana osoba ma trzy negatywne oceny i -9 (minus dziewięć) punktów w rankingu. To powinno wystarczyć jej potencjalnym klientom w podjęciu decyzji co do współpracy z nią.

Link Cytuj

0

jak wystawic negatywna ocene? zostalam oszukana

Link Cytuj

0

Witam

Mam podobną sytuację. Facet wziął zaliczkę i przez dwa tygodnie nic nie zrobił. W dniu kiedy mijał umówiony termin facet wziął się do roboty i odwalił chałturę - teraz twierdzi że wywiązał się z umowy. A mnie aż k....trafia bo program jaki zrobił  to jakiś wstyd. Co mogę zrobić w tym przypadku ? Wszystko było bez pisemnej umowy a ja nie chcę odpuścić bo koleś jest na dodatek bezczelnym chamem. Proszę o jakieś wskazówki .

Pozdrawiam 

Link Cytuj

0

Też zostałam oszukana. Prosiłam o oferty wykonania mebli kuchennych. Między innymi dostałam ofertę od niejakiego Roberta Łysiaka (jak się okazało to imię i nazwisko jest fałszywe). Spotkałam się z nim podpisałam umowę i wpłaciłam zaliczkę, zażyczył sobie 50%, czyli ok 6 tyś zł. No i potem odkryłam, że koleś podał fałszywe dane, naprawdę nazywa się Damian Gałęza, a firma Pamag nigdy nie istniała. Dodatkowo kontaktowałam się z policją, nie byłam jedyną oszukaną osobą. Długo prosiłam o zwrot zaliczki, straszylam policją, ale nic to nie dało. Kasę w końcu odzyskałam, ale tylko dzięki temu że znalazłam na niego haczyk. Od tej historii postanowiłam już nigdy nie szukać wykonawcy przez internet. Nie ma to jak stara złota zasada, aby wykonawców brać z polecenia znajomych/rodziny itd. Jeśli szukacie kogoś w ciemno, tak jak ja przez oferię to radzę nie wpłacać żadnej kasy dopóki coś nie zostanie wykonane.

Link Cytuj

0

teraz sa takie czasy gdzie klijenci nagminnie oszukuja wykonawców  a to co napisała mta Pani wyzej to gówno prawda można z internetu sie dogadac a mozna i byc oszukanym ja pojechałem 320 km z parkietemi materiałamiza 4000 zł do Legionowa do takiego oszusta tez z oferii tylko to że był to klijent oszust wyjałem z auta parkiet i juz maiłem wylac klej gdy sie okazało że on żyuczy sobie aby wszystkie klepki miały idealny kolr tal jak as pikowy uciołem mu płytke bo była kzywa jak skrzypce ,bo parkiet miał dochodzic do płytek i w końcu zobaczyłem .że mam do czynienia z idotą i musiałem sie wycofac bo jak pisz ta osoba wyże nie wolno dawac pieniedzy przed robota a ja miałem przykleic parkiet wartości bez robocizny 4000 i błagac że moze ktos mi potem odda jeszcze będąc 320 km od domu itd itp oferia jest rajem dla klijentów oszustów

vasen wyedytował tego posta w dniu 2011-11-27 18:01:38

Link Cytuj

0
khair

Witam

Znalazłem się w podobnej sytuacji, wpłacilem zaliczkę i kontakt się urwał, czy jest jakiś sposób na zdobycie PRAWDZIWYCH danych użytkownika?

Link Cytuj

0

Witam mnie też ten gnój oszukał. Kasy nie chce oddać, aż cód że chodzi żywy. Ja oddałem sprawę do sądu tylko tyle pozostaje i mam nadzieję że spotka go jakaś krzywda /nie życzę mu źle:)))/

oto lektura  tym pajacu. poczytajcie dokładnie, tam są adresy domowe i gdzie się uczy. wszystko jest

http://www.pracadokitu.com/temat/435/dgs-holding/strona/1/

Link Cytuj

0

Tak tylko często jest to nie opłacalne ja straciłem zaliczkę i 2 tygodnie

A była to pilna praca.

Proponował bym podawać dane użytkownika

U mnie jest to <maxdesign@onet.pl>

A konto maxdesingraf lub maxdesign

Link Cytuj

0
telsi_pl

Właśnie wybrałem wykonawcę: maxdesign@onet.pl Nie wpłaciłem zaliczki, poprosiłem o potwierdzenie wykonania zlecenia - bez rezultatu.

telsi_pl wyedytował tego posta w dniu 2012-04-20 13:22:48

Link Cytuj

0

Jeśli ktoś ma przejścia z magot design niech pisze bast_et@vp.pl Może razem coś wykombinujemy. Zgłosiłam na policję, ale mi powiedzieli, że nie udowodnię "działania z premedytacją", bo niby wszystko jest w porządku - kontaktują się, tylko kasy nie widzać ani mebli :[

Link Cytuj

0

takie dzialania mozna zglosic urzedowi skarbowemu o bezprawne przywlaszczenie.

Link Cytuj

0