• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Ochrona danych osobowych

(obserwuj)

Witam,

W jaki sposób mam ukryć swoje imię i nazwisko. Link do mojego profilu zawiera w sobie pełne imię i nazwisko. Nie chcę aby ta informacja była dostępna dla innych, a poza tym to chyba jest niezgodne z ustawą o ochronie danych osobowych.

pozdr.

Link Cytuj

1
msniezek

Jedynym sposobem jest likwidacja konta w Oferii. Naszym zdaniem imię, nazwisko, a także nazwa firmy w przypadku serwisu pośredniczącego w sprzedaży usług - to kwestia wiarygodności w oczach innych Użytkowników (Zleceniodawców i Wykonawców), a więc nie ma możliwości ich ukrycia. Wszystkie inne dane można ukryć.

Link Cytuj

0

Wydaje mi się raczej, że macie ograniczenia technologiczne i dorabiana do tego jakaś ideologia. W Allegro imię i nazwisko jest ujawniane dopiero po zawarciu transakcji i nie przeszkadza to w budowaniu wiarygodności.

Czy usunięcie konta a Oferii nie skutkuje w żaden sposób na konto w Allegro?

Link Cytuj

0
msniezek:

[...] Naszym zdaniem imię, nazwisko, a także nazwa firmy w przypadku serwisu pośredniczącego w sprzedaży usług - to kwestia wiarygodności w oczach innych Użytkowników (Zleceniodawców i Wykonawców), a więc nie ma możliwości ich ukrycia. [...]

Z całym szacunkiem, ale Wasze zdanie nie ma tu wiele do znaczenia. Proszę skupić się na prawie kraju, w którym oferujecie swoje usługi. Imię i nazwisko do dane personalne i nie macie prawa ani zgody użytkowników na ich przekazywanie osobom trzecim. Takimi osobami są wszyscy niezalogowani a przeglądający stronę oferia.pl oraz zalogowani a nie uczestniczący w ofercie. Proszę nie mylić tego z uczestnikami procesu ofertacji.

W tym tygodniu rozpoczynamy grupowanie wystarczającej do procesu zbiorowego grupy osób i będziemy walczyć o zablokowanie prezentowania dany oraz zadośćuczynienie.

Link Cytuj

1

Jak usunąć konto na oferii, żeby nie kolidowało z kontem Allegro?

Link Cytuj

0
keruj_jp

No gdybym ja przeczytał wcześniej te wieści z forum to nigdy bym nie wystawił swojego ogłoszenia.

Napisałem prośbę o zmianę zapisu i ukrycie moich danych osobowych, jeżeli nie będzie odzewu w przeciągu 24 godzin to powiadamiam GIODO.

Wcześniej usiłowałem to skasować lub usunąć ogłoszenie i też nic z tego.

Ale KICHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAA.

Link Cytuj

0
grakajold

Mam to samo. Mimo moich próśb o usunięcie konta, a także żądań zaprzestania przetwarzania moich danych osobowych przez oferia.pl serwis nic nie zrobił.

Wczoraj miałem dobry humor, więc przygotowałem takie zlecenie:
http://oferia.pl/zlecenie/item176597-usuniecie-konta-z-serwisu-oferia-pl
o
raz stworzyłem sobie piękny avatar w tym serwisie:

Jeśli to nie pomoże to za kilka dni kieruję zgłoszenie do GIODO:
http://www.giodo.gov.pl/438/j/pl/
(na dole strony jest link do formularza)

Link Cytuj

1