• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

In Design

(obserwuj)
AnkaK_84
Uzywacie tego programu?
Polecacie jakies dobre materiały do nauki?

Link Cytuj

0
silver_cloud

Używałam tego programu przez krótki czas. Ale jest bardzo prosty w uzyciu moim zdaniem, jesli zna się programy adobe to tym bardziej nie ma problemu.

Link Cytuj

0
Bezaliel

Oficjalne podręczniki Adobe sa dobre dla początkujących.

Sam program jest bezkonkurencyjny, wszelkei Quarki, PageMakery, Publishery, czy Ventury nie dorastaja mu funkcjonalnością do pięt.

Link Cytuj

1
julianpe
Bezaliel:

Oficjalne podręczniki Adobe sa dobre dla początkujących.

Sam program jest bezkonkurencyjny, wszelkei Quarki, PageMakery, Publishery, czy Ventury nie dorastaja mu funkcjonalnością do pięt.

To znaczy, że masz bardzo małe doświadczenie w DTP.

Link Cytuj

0
partner-p8

Witam

Programik jest prawie super (prawie pewnie dlatego że go nigdy do końca nie poznam)

Jeżeli chodzi o materiał do nauki to najczęściej korzystam z plików pomocy z programu.

Zwyczajnie go sobie wydrukowałem i oprawiłem (niestety mam do CS3 a obecnie pracuję na CS5.

Link Cytuj

0
Joa9

Ostatninio miałam z niego egzamin:). Jak dla mnie to jest to program w którym można zrobić wszystko co się zamarzy, szczególnie w połączeniu z Photoshopem i Illustratorem. Tylko trzeba dobrze na samym początku przemyśleć projekt (ustawić style itp.) żeby potem nie tracić czasu na reorganizację wszystkiego. Łatwo można wszystko ustawić, a do tego naprawdę precyzyjnie.

Link Cytuj

0
zolgreen2

Jest doskonały. Po nauce InDD CS2 poprzez samouczki i wideo-lekcje wypróbowałem inną metodę nauki. Nie znając InDD, ale znając QXP, AI i PS postanowiłem złożyć w InDD kilkudziesięciostronicową instrukcję obsługi z całą masą zdjęć i infografiki. Kiedy napotkałem jakiś problem, czyli potrzebowałem zrobić coś co nie było ujęte w żadnym tutorialu, mówiłem sobie: "to na pewno można zrobić, tylko na razie nie wiem jak". Zawsze szybko znajdowałem funkcjonalność, przycisk, pole wyboru czy coś w tym rodzaju, co rozwiązywało mój problem i szedłem dalej. Potem było już łatwo. 
Dlatego do nauki zdecydowanie polecam wideo-lekcje połączone ze składem czegoś skomplikowanego, zawierającego dużo różnych stylów tekstowych i grafiki. Nie do przecenienia będzie nauka tworzenia automatycznego spisu treści przy tej okazji (to chyba była osobna wideo-lekcja). 

Kiedy już poznamy InDD, to wrato zaprzyjaźnić się ze skryptami do tego programu. Mogą zaoszczędzić całą masę czasu i pieniędzy (automatyzacja pracy). Jakby co to polecam się w tej dziedzinie.

zolgreen2 wyedytował tego posta w dniu 2011-12-30 13:45:31

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Poligrafia, DTP
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia poligraficzne i DTP
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi poligraficzne i DTP