• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

zamoczenie telefonu

(obserwuj)
yazeer

co teraz zrobić? Telefon mi się zamoczył. Boję się go włączać. Podobno należy go wcześniej wysuszyć.

Link Cytuj

0
zielak233

Nawet jak go wysuszysz to już najprawdopodobniej jest po sprawie, bo elektronika w kontakcie z wodą od razu reaguje. Płytki elektroniczne wykonane z krzemu, jeszcze wzmocnione ładunkiem elektryczny (niewielkim ale zawsze) od razu wywołują reakcję. Stąd zalanie teleofnu od razu znosi gwarancję na niego.

Link Cytuj

0

nawet nie wiem czy jest sens go naprawiać. Jaki konkretnie jest to model?

Link Cytuj

0
zielak233

Dałem swój do naprawy i niby działa, ale co jakiś czas się zawiesza i ogólnie to już nie jest to. Szkoda pieniędzy na naprawę.

Link Cytuj

0

A czy gdy telefon się lekko zamoczy to czy wtedy go wyłączyć aby się suszył czy lepiej zostawić włączony i niech schnie?

Link Cytuj

0
yazeer
macio200:

A czy gdy telefon się lekko zamoczy to czy wtedy go wyłączyć aby się suszył czy lepiej zostawić włączony i niech schnie?

Nie wiem czy wogóle da się "lekko zamoczyć" telefon. Jednak wydaję mi się, że rozsądniej jest telefon wyłączyć.

Link Cytuj

0

Aby naprawić zamoczony telefon wystarczy go często wykąpać w specjalnym płynie oraz wanience ultradźwiękowej.

Załatwia to sprawę o ile nie doszło do korozji elementów płyty głównej.

Jeśli jest ktoś zainteresowany to mam serwis gsm, chętnie podejmuję się tego typu napraw.

marcin-k27@o2.pl

Link Cytuj

0
yazeer

a jak drogi jest to zabieg? 

Link Cytuj

0
acbusinessclub

Witam,

Przykladowa wanienka:

http://allegro.pl/wanna-wanienka-myjka-ultradzwiekowa-baku-50w-krak-i1276186114.html

Niecałe 100zł;) odnośnie innej kwestiin... to:

Cena naprawy telefonów "zalanych" wacha się od 50zł do 300zł w zależności od modelu telefonu. Najczęściej jest to koszt miedzy 50zł a 100zł.

Pozdrawiam,

Artur Czyż

-----

http://arturczyz.pl

acbusinessclub wyedytował tego posta w dniu 2010-10-23 23:57:42

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Naprawa, Serwis
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia Naprawa, Serwis
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi Naprawa, Serwis