• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

dziwny ekran monitora

(obserwuj)

Zainstalowałem dośc wymagajaca grę na komputer. Po próbie jej uruchomienia ekran zrobił się taki cały rozmazany. Czy ktoś umie mi pomóc?

Link Cytuj

0

rozmazany tzn.? jak włączasz tą grę to w niej jest rozmazany, czy w systemie w ogóle dopóki np. nie zresetujesz komputera?

Link Cytuj

0
yazeer

ja tak kiedyś miałem jak się okazało , że sterowniki są zbyt słabe. Wejdź na stroneproducenta i ściagnij aktualne.

Link Cytuj

0

To może, ale nie musi być winą sterowników. Jak mówisz, gra jest wymagająca, więc Twój komputer może mieć problemy z obsłużeniem jej, czasem poskutkuje to tym, że wyskoczy jakiś błąd w systemie podczas próby odpalenia ów gierki, a czasem właśnie jakieś inne krzaczki na monitorze się pojawią. Wszystko zależy od tego co dalej się u Ciebie dzieje, czy ekran jest rozmazany, a gra uruchamia się dalej, czy zawiesza się komputer, czy gra się wyłącza i wraca do systemu...

Link Cytuj

0

Gra sieuruchamia, ale ekran jest w paski i bardzo niewyraźny. Po wyjściu i zrestowaniu kompa ekran wraca do "normalności".

Link Cytuj

0

A próbowałeś może z tymi sterownikami? Warto zainstalować również najnowszą wersję DirectX oraz zaktualizować system do najnowszych poprawek - ostatnio u mojego znajomego to pomogło przy Need For Speed Shift - zainstalowanie SP3 do Win XP.

Link Cytuj

0

to jeszczę jedno pytanie: Otóż wczoraj chciałem obejrzeć film na kompie.Odpalam płytę a tam zamiast normalnych kolorów na ekran wszedł zielony ?Czy to moze być spowodowane? Płyta zaznaczam jest dobra/nie uszkodzona

Link Cytuj

0

A w jakim programie odtwarzałeś ten film? I czy jest to płyta oryginalna z filmem DVD czy zwykła kopia AVI ? 

Link Cytuj

0
nextus666

Kolego może poprostu do filmu posiadasz nie odpowiednie Kodeki Video. Co do gry Pobaw sie w ustawianie rozdzielczości popatrz również do sterowników instaluj je zawsze z pewnego źródła. Pozdrawiam

Link Cytuj

0
Mateusz_Baginski

Może to być wina kodeków, ale nie musi. Przyczyną może być np. ustawienie złego typu sygnału. Jeśli przekazujesz obraz na telewizor, to należy wybrać odpowiedni tryb (NTSC, PAL-D, PAL-B), gdyż w złym właśnie na zielono może się obraz wyświetlać. Opisz dokładniej problem:

"A w jakim programie odtwarzałeś ten film? I czy jest to płyta oryginalna z filmem DVD czy zwykła kopia AVI ?"

Link Cytuj

0
yazeer

również wydaję mi się, że to wina brakujących kodeków. Sciągnij całą paczkę najbardziej aktualnych. Polecam google to wyszukiwania.

Link Cytuj

0
Mateusz_Baginski

Jeśli chodzi o posiadanie aktualnych kodeków, to dobrym rozwiązaniem jest zainstalować odtwarzacz BS.Player. Ma on wbudowany menadżer kodeków, który pozwala pobrać i zainstalować oraz zaktualizować wszystkie kodeki za pomocą jednego kliknięcia myszą.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

też mam jakiś dzwiny problem z monitorem - czasami jak laptop wejdzie w stan hibernacji i jest w nim trochę dłużej (czyli tak 3-4h), to potem jak go włączę to ekran mam w odcieniach koloru różowego. I żeby się tego różu pozbyć muszę kompa wyłączyć i włączyć jeszcze raz i wtedy jest ok. Nie jest to jakoś super kłopotliwe, ale zastanawia mnie czy przypadkiem coś się nie psuje?

Link Cytuj

0
Mateusz_Baginski
_kasiuuula_:

też mam jakiś dzwiny problem z monitorem - czasami jak laptop wejdzie w stan hibernacji i jest w nim trochę dłużej (czyli tak 3-4h), to potem jak go włączę to ekran mam w odcieniach koloru różowego. I żeby się tego różu pozbyć muszę kompa wyłączyć i włączyć jeszcze raz i wtedy jest ok. Nie jest to jakoś super kłopotliwe, ale zastanawia mnie czy przypadkiem coś się nie psuje?

Dziwna sprawa, może to być problem z matrycą laptopa, albo ze sterownikami, ale to mniej prawdopodobne...

Link Cytuj

0

Różowy ekrn monitora /laptopa świadczy o konieczności wymiany swietlówek/świetlówki!!!

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Naprawa, Serwis
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia Naprawa, Serwis
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi Naprawa, Serwis