• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

podłączenie laptopa do TV?

(obserwuj)
yazeer
Jak to zrobić? Co dokłądnie potrzebuję. Jakie kable, kartę?

Link Cytuj

0
Daco0

Jeśli chcesz oglądać filmy odtwarzane z dysku twardego na tv:

W laptopie musisz mieć np wyjście hdmi (spotykane w nowych sprzętach) lub s-video (raczej standard) a w tv wejścia (można stosować przejściówki np z s-video na hdmi). Podłączasz stosownym kabelkiem, instalujesz odpowiednie sterowniki karty graficznej i cieszysz się obrazem na tv.

Niestety niektóre karty graficzne mają słabą jakość ostrości więc czasem zabawa w przenoszenie obrazu comp->tv się nie opłaca.

Link Cytuj

0
yazeer

a o jakich sterownikach mwisz? Mam ge force nvidia? Sciagnąłem najnowsze sterowniki, to wystarcza?

Link Cytuj

0
Daco0

Wystarczy.. teraz jak podłączysz tv do karty to we właściwościach ekranu powinieneś mieć opcję wyboru ekranów i tam już trzeba się pobawić i dostosować do swoich potrzeb.

Pozdrawiam..

Link Cytuj

0

a ja u siebie w komputerze tzn w karcie graficznej mam wyjście TV out? To te wejście też będzie pasowało?

Link Cytuj

0
laptopcontrol_pl
macio200:

a ja u siebie w komputerze tzn w karcie graficznej mam wyjście TV out? To te wejście też będzie pasowało?

Jeżeli chcesz widzieć obraz z komputera na TV to tak.

Link Cytuj

0
yazeer

a jeżeli chciałbym na odwrót? Czyli z telewizji na komputer?

Link Cytuj

0
Daco0

To musisz mieć tzw. wejście-wyjscie VIVO, które już nie jest stosowane w nowych kartach graficznych, lub tzw grabber na złączu PCI.

Np karta Geforce FX5600 miała wejście VIVO.

VIVO (video in - video out) .

Link Cytuj

0

Pan w saturnie podpowiedział ,ze wyjściem może być karta telewizyjna. Kompa mam jeszcze na gwarancji więc nie chciał bym go rozkręcac. Karta zewnętrzna byłaby wyjściem . Pytanie tylko czy wtedy zadziała? 

Link Cytuj

0

Tak zadziała. Tzn będziesz miał TV w kompie, tunery TV posiadają dodatkowo oprócz koncentrycznego wejścia również wejście typu Chinch - takie jak megnetowidy, co dodatkowo rozszerza ich funkcjonalność o zgrywanie do komputera materiałów z podłączonego magnetowidu. Jest tego sporo na Allegro, generalnie zasada 'im droższy tym lepszy' tutaj się sprawdza, chociaż przez pewien czas testowałem tuner Medion za 39zł. i do podstawowych zastosowań - oglądanie TV bez większego zwracania uwagi na jakość (byle dźwięk i obraz szły równo) - wystarczał. www.allegro.pl/search.php

Link Cytuj

0
yazeer

podłącza pod tuner sam telewizor. A co z dźwiękiem? Pod kartę dźwiękową czy jak? 

Link Cytuj

0

Jeżeli podłączasz przez kabel koncentryczny (ten biały gruby z wystającym chudym bolcem) to tam sygnał przepływa jednocześnie z obrazem i dźwiękiem. Jeżeli przez chinche to masz 2 opcje - do tunera i w programie przechwytującym obraz ustawić na wejście dźwięku również przez tuner, 2ga opcja to taka, że podłączasz przez przejściówkę chinch - mały jack do wejścia liniowego w karcie dźwiękowej.

Link Cytuj

0
yazeer
daco0:

Jeśli chcesz oglądać filmy odtwarzane z dysku twardego na tv:

W laptopie musisz mieć np wyjście hdmi (spotykane w nowych sprzętach) lub s-video (raczej standard) a w tv wejścia (można stosować przejściówki np z s-video na hdmi). Podłączasz stosownym kabelkiem, instalujesz odpowiednie sterowniki karty graficznej i cieszysz się obrazem na tv.

Niestety niektóre karty graficzne mają słabą jakość ostrości więc czasem zabawa w przenoszenie obrazu comp->tv się nie opłaca.

te wejście hdmi to wygląda jak usb?

Link Cytuj

0

Podobne, ma zakrzywione końce

Link Cytuj

0

Przepraszam za rozmiar obrazka, w dodatku przez niego nie widze opcji edycji... Źródło do obrazka to pl.wikipedia.org/wiki/Hdmi

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Naprawa, Serwis
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia Naprawa, Serwis
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi Naprawa, Serwis