• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

drukarka

(obserwuj)

warto zainwestować w drukarkę laserową? jak jest z jej wydajnością i w jakich cenach można dostać takie na użytek domowy?

Link Cytuj

0

Jeśli drukujesz bardzo dużo to rzeczywiście drukarki laserowe są świetnym rozwiązaniem. Sam kiedyś się zastanawiałem nad HP 1020, jednak wybrałem atramentowe urządzenie wielofunkcyjne Brother. Wyboru nie żałuję, bo kartridż za cenę 3,20zł. wystarcza mi na około 400-500 kartek A4 tekstu. Ale w kolorach już sobie nie radzi zwłaszcza z jakością i kolorem czerwonym, który jest lekko różowy... W lasorówkach jakość jest świetna i przy dużej powierzchni zadruku papier się nie fałduje. Dobre urządzenie kupisz już za około 200zł. jednak jest to laserówka czarno-biała. Kolorowe urządzenie to wydatek około 2x większy. Polecam produkty HP w tej półce.

Link Cytuj

0

właściwie to najbardziej by mnie urządzało właśnie cos wielofuncyjnego. ze skanera też czasami muszę skorzystać. Drukuje dość sporo - około 200 kartek na mc. Właściwie idealna jakość też mi nie jest potrzebna, bo głównie to raporty itp, które i tak idą do archiwum. no i kumpel mi tak poleca te drukarki laserowe, ale sam jakoś nie mogę się zdecydować, bo nigdy tego nie miałem.  z ceną kardridża do tej swojej się nie pomyliłeś?

Link Cytuj

0
yazeer

200 kartek na miesiąc to nie jest dużo. Drukarka laserowa ma sens jak drukujesz 200 na dzien. W tym wypadku proponuje kupić zwykle combo ze skanerem i xero. Cena takiego combo taka sama jak drukarka laserowa. A dzięki temu będziesz mógł w domu wydrukować np. jakieś kolorowe zdjęcie

Link Cytuj

0

Dokładnie tak jak napisał yazeer, przy Twojej liczbie drukowanych strony jednak lepszym rozwiązaniem jest atramentówka wielofunkcyjna. Laserówki to raczej do kilkuset stron dziennie zdają egzamin rewelacyjnie. Tusze do mojego Brothera DCP-115C ja kupuję tak jak pisałem (nie pomyliłem się  ) za 3,20zł. w Poznaniu, jednak na Allegro widzę, że są już tańsze, nawet od 2,49zł. - http://allegro.pl/listing.php/ showcat?id=48945&change_vi ew=1&order=p

Mateusz_Baginski wyedytował tego posta w dniu 2010-07-26 17:25:35

Link Cytuj

0

skąd ty ta drukarkę wytrzasnąłeś??? przy tej cenie tuszy też taką chcę

Link Cytuj

0

Ciężko w sklepach je znaleźć, aczkolwiek bywają. Oprócz tego oczywiście na Allegro http://allegro.pl/listing.php/ showcat?id=63013&change_vi ew=1&order=p

Link Cytuj

0

to już wiem czego bedę szukał.

Link Cytuj

0
yazeer
Mateusz_Baginski:

Dokładnie tak jak napisał yazeer, przy Twojej liczbie drukowanych strony jednak lepszym rozwiązaniem jest atramentówka wielofunkcyjna. Laserówki to raczej do kilkuset stron dziennie zdają egzamin rewelacyjnie. Tusze do mojego Brothera DCP-115C ja kupuję tak jak pisałem (nie pomyliłem się  ) za 3,20zł. w Poznaniu, jednak na Allegro widzę, że są już tańsze, nawet od 2,49zł. - http://allegro.pl/listing.php/ showcat?id=48945&change_vi ew=1&order=p

a na ile drukowań starcza ten tusz?

Link Cytuj

0

Mi czarny w trybie FAST NORMAL (szybkie drukowanie o bardzo dobrej jakości w zupełnie wystarczającej na co dzień) starcza na około 600 stron tekstu... Także częściej muszę kupować ryzę papieru niż nowe tusze  

Link Cytuj

0
yazeer

a jaki to jest model drukarki?

Link Cytuj

0

Brother DCP-115C

Link Cytuj

0
yazeer

A jaki jest teraz zamiennik jej? Bo nie moge znaleźć na allegro?

Link Cytuj

0

Tak, ta moja to jeden z pierwszych modeli. Obecnie najczęściej kupowany jest DCP-J315W lub taniej DCP-195C.

Link Cytuj

0
yazeer

Faktycznie drukarka kosztuje około 300 zł. A tusze do niej dostane tylko na allegro ? To są nabijane tusze i nie są oryginalne?

Link Cytuj

0

Oryginały kosztują ~20-30zł. za sztukę, zamienniki (wyłącznie takich używam) kosztują od 3-6zł. za sztukę, są to oryginalnie zapakowane kartridże, ja kupuję osobiście w sklepie w Poznaniu na Wierzbięcicach - sklep EIM.

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Naprawa, Serwis
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia Naprawa, Serwis
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi Naprawa, Serwis