|
|
|
Ile orientacyjnie może kosztować wymiana w laptopie klawiatury? Laptop to asus.
I czy w przypadku gdy zniszyły się 2 klawisze konieczna jest wymiana całej klawiatury, czy może można klawisze wymienić osobno? bo uszkodziła się tylko ta plastykowa część klawiszy (czyli te kwadraciki), ale gumka, która jest pod nimi i te zaczepy na których się je mocuje są całe.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Jeśli uda Ci się znaleźć same klawisze, bądź jakiś serwis takimi dysponuje, to będą to grosze. Jeśli nie, to trzeba kupić całą klawiaturę (co do ceny to zajrzyj na Allegro w poszukiwaniu odpowiedniego modelu do Twojego laptopa), natomiast za samą wymianę serwisy mogą sobie różnie życzyć, rozpiętość spora, ze względu na różnej jakości usługi świadczone w poszczególnych serwisach + niektóre serwisy są autoryzowane, więc liczą sobie więcej. 20-100zł.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Oj zależy jak "stary jest laptop. Ja kiedys szukałem do swojega Acera. Na allegro nie było do mojego modlu, tylko w serwisie za 300zł. A wartość całego sprzętu to około 500zł teraz. Chyba będziesz musiała podłączyć klawiaturę zewnętrzną....
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Stary czy nowy, serwisy często posiadają takie na pozór niepotrzebne rzeczy. Warto najpierw rozejrzeć się za samymi brakującymi guzikami tak jak pisałem.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Ja już reaniomowałem dwa klawisze w swoim, po tym jak mi synek powyrywał. Ale już nie są tak stabilne jak były.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
ak_acja:Ile orientacyjnie może kosztować wymiana w laptopie klawiatury? Laptop to asus.
I czy w przypadku gdy zniszyły się 2 klawisze konieczna jest wymiana całej klawiatury, czy może można klawisze wymienić osobno? bo uszkodziła się tylko ta plastykowa część klawiszy (czyli te kwadraciki), ale gumka, która jest pod nimi i te zaczepy na których się je mocuje są całe.
sprawdź czy zaczepy nie są powyginane. Wystarczy, że beda lekko zdeformowane aby "nowy" klawisz wypadał z tego miejsca.....
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
też mam problem z klawiaturą - wgniótł mi się shift. brat go wyjął i zaczepy są całe. ale wgniecenie uniemożliwia normalne korzystanie. gdzie ja mam szukać pojedynczego klawisza? w sklepach komputerowych to chyba nie sprzedają na sztuki?
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Spróbuj porozglądać się po serwisach komputerowych, może się uda znaleźć nawet pojedynczy klawisz. Jeśli nie, to niestety pozostaje jedynie wymiana klawiatury.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Witam
Pojedyncze klawisze do klawiatur kupić można na stronie http://www.klawiszedolaptopa.pl/ Pozdrawiam
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|