• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Światło w lodówce

(obserwuj)

Raz mi się przepaliła żarówka w lodówce, zamontowałem nową, ta znowu się przepaliła i tak w kółko. Teraz otwieram jak jest ciemno. Ktoś może zna przyczynę ciągłego przepalania ?

Link Cytuj

0
adelajna_aa
Może ten (bardzo fachowo się wyrażę, uwaga;)) wciskacz, co gasi światło sie zacina i za bardzo eksploatuje żarówkę? Albo po prostu jest złe napięcie?

Link Cytuj

0
yazeer
ja bym podejrzewał przepiecie.

Link Cytuj

0

ja podjerzewam jakiś bezpiecznik. Pytanie tylko czy w lodówce gdzieś takie coś jest? 

macio200 wyedytował tego posta w dniu 2009-10-20 09:09:19

Link Cytuj

0
robertk1_2008

Dobierz żarówkę do tego modelu lodówki o odpowiednim napięciu i mocy.

Link Cytuj

0
yazeer

z czystej ciekawości: czy jest mozliwosc sprawdzenia jaka żarówka jest wymagana do np. takiej lodówki nie zagladajac w papiery?

Link Cytuj

0
robertk1_2008:

Dobierz żarówkę do tego modelu lodówki o odpowiednim napięciu i mocy.

no ja mam lodówkę kilku letnią, której już nie produkują gdzie to mozna sprawdzić?

Link Cytuj

0
zielak233

Najlepiej zawsze mieć starą żarówkę. Gdzieś na tabliczce znamionowej żarówki może będzie info na ten temat, a jak nie to jeszcze pozostaje zapytać w jakim serwisie agd.

Link Cytuj

0
agnieszka_kn11

moc żarówki nie jest napisana na tablicy znamionowej tylko na bańce.

Link Cytuj

0
rom245

Witam, naprawiam sprzęt AGD - pralki, lodówki, zmywarki, maszyny do szycia oraz pozostały sprzęt, Jastrzębie Zdrój i okolice, woj. Śląskie, niskie koszty napraw! Udzielam gwarancji do 6 miesięcy. Polecam się na przyszłość. Pozdrawiam.

Link Cytuj

0
zielak233
agnieszka_kn11:

moc żarówki nie jest napisana na tablicy znamionowej tylko na bańce.

Pomyliłem sie, chodziło mi o tabliczkę znamionową lodówki a nie żarówki.

Link Cytuj

0
yazeer
rom245:

Witam, naprawiam sprzęt AGD - pralki, lodówki, zmywarki, maszyny do szycia oraz pozostały sprzęt, Jastrzębie Zdrój i okolice, woj. Śląskie, niskie koszty napraw! Udzielam gwarancji do 6 miesięcy. Polecam się na przyszłość. Pozdrawiam.

co ile powinno się myć lodówkę  z tego szronu i nalotu ? 

Link Cytuj

0
zielak233

Z tego co wiem to powinno się tak robić, aby ten szron i nalot nie osiadał za bardzo, czyli jak się pojawia to go usunąć.

Link Cytuj

0

Jestem raczej pewny ,że światło w lodówce nie gasnie po zamknięciu drzwi.Zamknij drzwi i podwarz nożem uszczelkę aby zobaczyc czy jest ciemno.Jesli nie to sprawa jasna-cały cza swieci się światło lub co bardziej możliwe wyłącznik działa na styku i zarówka cały czas mruga co jest przyczyna przepalania żarówki.Taki defekt miała Amica , Bosch i Siemens,możliwe że inne firmy też.A co do mocy żarówki to nie ma to żadnego wpływu na przepalanie.Ogólnie stosuje się żarówki 15 W do kazdej lodówki ,chyba że są halogenowe.

Link Cytuj

0
efekt24_pl
PREMIUM

Witam

Moja propozycja jak sprawdzić czy żarówka świeci po zamknięciu lodówki.

Należy zamknąć lodówkę poczekać kilka minut aż ostygnie żarówka.

Wyłączyć wtyczkę z gniazdka, otworzyć lodówkę i od razu sprawdzić czy żarówka jest ciepła.

Jeżeli lodówka jest oświetlana mimo zamkniętych drzwi gwarantuje że okolice żarówki a tym bardziej żarówka będą gorące.

Kolejnym problemem jest ile taka lodówka będzie zużywać prądu ponieważ schładzanie pracującej żarówki nawet 15 watowej pochłania na pewno mnóstwo czasu pracy agregatu.

efekt24_pl wyedytował tego posta w dniu 2012-01-15 11:16:33

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Naprawa, Serwis
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia Naprawa, Serwis
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi Naprawa, Serwis