• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

lodówka gorzej chłodzi

(obserwuj)
Od jakiegoś czasu moja lodówka gorzej chłodzi. Sprawdziłam temperatura- jest ustawiona na najniższą :" Myślicie xe to coś poważnego i od razu wzywać fachowca?

Link Cytuj

0
Ja bym zaczął od sprawdzenia uszczelki- jeśli jest zniszczona to może być tym prozaicznym powodem.

Link Cytuj

0
Czesto też lodówka żle chłodzi bo nie stoi na równej powierzchni. To też warto sprawdzić. Albo czy nie jest zaszroniona lub za blisko kaloryfera.

Link Cytuj

0
zielak233
proponuję raczej wezwać speca, bo system chłodziwa w lodówkach jest bardzo delikatny i lepiej nie kombinować.

Link Cytuj

0
a może kończy się freon?

Link Cytuj

0
budomix11

a może najlepiej wymienić na nową jeśli ma już swój wiek. naprawa nie zawsze jest opłacalna

Link Cytuj

0

tylko gdzie wyrzucić lodówkę? Na śmietnik mozna?

Link Cytuj

0
zielak233

Na śmietnik nie można, ale każda gmina ma obowiązek zorganizowania punktu zbioru elektrośmieci. Trzeba się zapytać gdzie jest taki punkt i tam wywieżć.

Link Cytuj

0
Specjalista_OK

Lodówkę odmrozić , ustawić pokrętło termostatu na 50 % mocy i jeżeli nadal słabo chłodzi to najpewniej brakuje czynnika chłodniczego , fachowiec dobije czynnika , ale i tak nie da gwarancji na to że znowu coś nie padnie... Proponuje się rozejrzeć za nową , a każdy sklep ma obowiązek przyjąśc starą lodówkę jak kupujemy nową...

Link Cytuj

0

To racja, potwierdzam jest taka ustawa, która zobowiązuje sprzedawce do przyjęcia starego sprzętu. Jednak jeżeli przywozi on na nową lodówkę i jednoczesnie zabrac stara to primo: musi byc wczesniej o tym poinformowany i nie zawsze ją przewiezie bezpłatnie....

Link Cytuj

0
rom245

Witam, naprawiam sprzęt AGD - pralki, lodówki, zmywarki, maszyny do szycia oraz pozostały sprzęt, Jastrzębie Zdrój i okolice, woj. Śląskie, niskie koszty napraw! Udzielam gwarancji do 6 miesięcy. Polecam się na przyszłość. Pozdrawiam.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

Ile może kosztować wymiana uszczelki w drzwiach do lodówki i czy można wymienić samemu, czy potrzeba do tego kogoś zajmującego się naprawami sprzętu AGD?

Link Cytuj

0
zielak233

Ja wymieniałem sam uszczelkę w części od zamrażarki i poszło bez problemów. Więc powinno dać radę.

Link Cytuj

1
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Naprawa, Serwis
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia Naprawa, Serwis
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi Naprawa, Serwis