• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

gdy nie zgadasz z się z rzeczoznawca

(obserwuj)

Co w przypadku kiedy powstałą szkoda. Zgłaszasz ją do ubezpieczyciela. Przychodzi rzeczoznawca a Ty mimo wszystko nie zgadzasz się z jego oceną? Możesz powołać niezależnego rzeczoznawcę i na podstawie jego opini prosić o większe odszkodowanie?

Link Cytuj

0
yazeer

Jeżeli nie zgadzasz się z opinią biegłego poproś o kosztorys. Potem powołaj rzeczonznawce i na podstawie jego opini mozesz skierowac sprawę do sądu. Często jest tak ,że powollujesz niezależnego rzeczoznawcę i potem twardo z nimi negocjujesz.

Link Cytuj

0

Pierwsza wycena to podobna jakaś kpina. Oszacowanie wartości pojazdu pod wypadku jest mocno zanizone jak i wyliczenie samej szkody. Jedyne co mogłem i zrobiłem to pisać odwołania. W sumie 2 napisałem. Za 2 razem przysłali mi w miarę uczciwą ofertę.

Tak na marginesie ktoś wie ile kosztuje taki niezależny rzeczoznawca?

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

Koszt powołania niezależnego rzeczoznawcy zależy od ilości pracy jaką wykona. Podstawowe badania auta (organoleptyczne badanie nadwozia, badanie grubości powłoki lakierowej, badanie Vinów) to cena około 150 - 250 zł.  Dodatkowe badania kosztują odpowiednio , mowa oczywiście o samym sprawdzeniu bez naprawy - geometria bez regulacji kosztuje 120 zł, badanie hamulców - 45 zł, amortyzatorów - 45 zł.

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Motoryzacja, Transport
  • Off Topic - Wszystko inne...
  • Eksploatacja samochodu - Masz problem z wyborem oleju? Jakie wycieraczki kupić? Wszystko na temat eksploatacji ...
  • Warsztat - Naprawa pojazdów - Masz problem z samochodem- dzielimy sie doświadczeniami, gdzie naprawiac, jak wybrac rzetelny warsztat.
  • Kupno samochodu. - Auto z komisu, z importu, z giełdy, z ogłoszenia.
  • Polskie Drogi - Tutaj zachęcam do umieszczania opisów gdzie są objazdy, budowy nowych dróg itp itd
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia motoryzacyjne i transportowe
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi motoryzacyjne i transportowe