|
|
|
Co w przypadku kiedy powstałą szkoda. Zgłaszasz ją do ubezpieczyciela. Przychodzi rzeczoznawca a Ty mimo wszystko nie zgadzasz się z jego oceną? Możesz powołać niezależnego rzeczoznawcę i na podstawie jego opini prosić o większe odszkodowanie?
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Jeżeli nie zgadzasz się z opinią biegłego poproś o kosztorys. Potem powołaj rzeczonznawce i na podstawie jego opini mozesz skierowac sprawę do sądu. Często jest tak ,że powollujesz niezależnego rzeczoznawcę i potem twardo z nimi negocjujesz.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Pierwsza wycena to podobna jakaś kpina. Oszacowanie wartości pojazdu pod wypadku jest mocno zanizone jak i wyliczenie samej szkody. Jedyne co mogłem i zrobiłem to pisać odwołania. W sumie 2 napisałem. Za 2 razem przysłali mi w miarę uczciwą ofertę.
Tak na marginesie ktoś wie ile kosztuje taki niezależny rzeczoznawca?
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Koszt powołania niezależnego rzeczoznawcy zależy od ilości pracy jaką wykona. Podstawowe badania auta (organoleptyczne badanie nadwozia, badanie grubości powłoki lakierowej, badanie Vinów) to cena około 150 - 250 zł. Dodatkowe badania kosztują odpowiednio , mowa oczywiście o samym sprawdzeniu bez naprawy - geometria bez regulacji kosztuje 120 zł, badanie hamulców - 45 zł, amortyzatorów - 45 zł.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|