|
|
|
Zapal mi się kontorlka od hamulców, ale tylko czasem i tylko podczas jazy z góre i mocniejszego hamowania, co to może być?
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Moze konczą sie klocki hamulcowe?Co to za kontolka? Od klocków, od poziomu płynu, czy od absu?JAki ma kolor?
lukano wyedytował tego posta w dniu 2008-12-31 15:47:10
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Czerwony, jest to kółko z jakimiś symbolami wkoło.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Generalnie zapalenie każdej czerwonej kontrolki w czasie jazy wymaga zatrzymania pojazdu, ale w twoim przypadku prawdopodobnie wystarczy dolać płynu.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
mr-x:
Zapal mi się kontorlka od hamulców, ale tylko czasem i tylko podczas jazy z góre i mocniejszego hamowania, co to może być?
Czyzbyś miał BMW? W każdym BMW masz czujnik kończących się hamulców. Po prostu kończą Ci się klocki. Przy montazu nowych klocków będzisz musiał kupić nowy czujnik, gdyż jest on jednorazowy i działa na zasadzie obwodu zamkniętego.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
U mnie też się to zapala czasami. Ale jak sprawdziłem poziom płyn hamulcowego to się okazało że jest mało.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
zielak233:U mnie też się to zapala czasami. Ale jak sprawdziłem poziom płyn hamulcowego to się okazało że jest mało.
Płyn nie powinien ubywać, no chyba, że to jakieś znikome ilości dolałeś. Sprawdź pierścień uszczelniający pompy hamulcowej jest montowany na serwie. Z reguły to tam tkwi problem jeżeli ubywa płynu hamulcowego.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Dolałem około 50-70 ml tego płynu.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
zielak233:Dolałem około 50-70 ml tego płynu.
W buteleczce jest około 120 ml takie płynu więc mniej więcej wlałeśokoło 1/3. Sprawdź przeowdy, cylinderki ewentualnie ten pierścien uszczelniający. Poza tym przy dolewce należałoby cały ukłąd odpowietrzyć. Nie każdy też płyn jest mieszalny. Sprawdź czy nie masz wycieków.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|