• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Co robicie sami.

(obserwuj)
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
Co wymieniacie/naprawiacie w samochodzie sami a przy czym korzystacie z usług mechaników?

Link Cytuj

0
mój tata kiedyś zawsze jeździł ze swoim samochodem do mechanika kiedy mu sie popsuł komputer. A potem kupił sobie ksiażkę, której tytułem jest dokąłdny model jego auta i dzieki niej 3 razy wiecej rzeczy potrafi naprawić sam. A jedno naprawienie tego komputera kosztowało go min. 100 zł. za książkę zapłacił 36

Link Cytuj

0
rubia15
Moj tato twierdzi że w poprzednich samochodach typu duży fiat potrafił naprawić prawie wszystko, niestety teraz w nowszych jego zdaniem prawie wszystko jest tak zrobione że samemu nie można się do tego dotknąć.

Link Cytuj

0
Ja robie przy samochodzie wszystko sam. No może z wyjątkiem zmiany opon. Ale koła już przykręcam sam -"
lucas_ka wyedytował tego posta w dniu 2008-12-08 17:54:53

Link Cytuj

0
Ja sam nie robie nic bo nie mam czasu, jezeli miałbym ten czas to pewnie wiele bym robił bo bardzo to lubie.

Link Cytuj

0
Wymiana oleju, filtrów. Pozostałe czynności zostawiam serwisowi.

Link Cytuj

0
Ja sam myje auto. haha.

Link Cytuj

0
zielak233
Jak mogę i umiem to staram się zrobić samemu, bo po pierwsze trudno znaleźć zaufanego mechanika, który cię nie "wyciśnie", a druga sprawa, to oszczędność. Jeżeli w serwisie chcą od nas np. 10zł za wymianę filtra powietrza, którą to robi się bez narzędzi "no może śrubokręt w niektórych modelach" w dwie minuty no to wolę zrobić sam. Kiedy miałem mniejsze auta to kupowałem za 30-40zl do nich książki techniczne i wymieniałem sobie nawet amortyzatory czy wahacze. Wszelkie sprawy zawieszeniowe naprawdę są do zrobienia, no chyba, że nie ma fachowego sprzętu.

Link Cytuj

0
w nowych samochodach raczej ciężko naprawiać coś w swoim garażu. Wiadomo silnik zabudowany etc.. Ale myślę że wymienić olej zawsze można samemu :" oczywiście jeśli mamy gdzie utylizować stary :P

Link Cytuj

0
Wszystko jest kwestią czasu, umiejętności, chęci i możliwości finansowych. Z w/w wychodzi składowa decydująca o tym, co naprawiamy sami a czego nie. Ja osobiście staram się większość napraw przeprowadzać samemu, o ile warunki mi na to pozwalają. Żaden mechanik nie przyłoży się tak do pracy, jak my sami robiąc coś przy własnym aucie.

Link Cytuj

0
tak więc jakieś drobne wymiany jak najbardziej ale coś większego to raczej serwis...

Link Cytuj

0
Dokładnie, np. wymianę wahacza lepiej zlecić komuś, jeśli nie ma się do tego celu odpowiednich warunków. Jednak np. wymianę świec zapłonowych czy akumulatora każdy może przeprowadzić we własnym zakresie. Wystarczy odrobina chęci.

Link Cytuj

0
trzeba przyznać że naprawa samodzielnie sprawia większą radośc. Jak ktoś umie naprawić , wymienić wahacz to czemu oddawać go do warsztatu ?

Link Cytuj

0
Poza tym, samemu z reguły zrobisz to lepiej bo przykładasz się do pracy. Mechanik ma gdzieś ciebie i twoje auto.

Link Cytuj

0
to już są dwa argumenty przemawiające za samodzielną naprawę

Link Cytuj

0
Można zaczerpnąć trochę świeżego powietrza naprawiając coś w ładną pogodę w plenerze :"

Link Cytuj

0
rubia15
Sama ograniczam się do wlania paliwa... to pewnie niedużo, ale znam koleżankę , która na stację zawsze wysyła mężą :"

Link Cytuj

0
hmmm....no tak zawsze lepiej coś zrobić jak ktoś na tym się zna... :P

Link Cytuj

0
silver_cloud
jak sie umie to mozna robic, ale nie zawsze są warunki

Link Cytuj

0
Teraz w tych nowych autach to raczej trudno cokolwiek robić... Nawet podładować akumulator jest ciężko.. W nowych BMW akumulator jest pod siedzeniem kierowcy. Zeby go podładować to trza siedzenie zdejmować...

Link Cytuj

0
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Motoryzacja, Transport
  • Off Topic - Wszystko inne...
  • Eksploatacja samochodu - Masz problem z wyborem oleju? Jakie wycieraczki kupić? Wszystko na temat eksploatacji ...
  • Kupno samochodu. - Auto z komisu, z importu, z giełdy, z ogłoszenia.
  • Polskie Drogi - Tutaj zachęcam do umieszczania opisów gdzie są objazdy, budowy nowych dróg itp itd
  • Bezpieczeństwo. - Temat poświęcony bezpieczeństwu na drogach.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia motoryzacyjne i transportowe
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi motoryzacyjne i transportowe