• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

stuka w lewym przednim kole

(obserwuj)

a właściwie to nie wiem czy w kole, czy obok koła. Regularny stukot, nasila się. Dzwięk jakby cos o cos uderzało. Nie wachacz, bo to niedawno robiłem u siebie w aucie, a tutaj dźwięk inny. Na bank coś związane z dziurami bo najbardziej stuka przy jeździe po nierównej drodze. Auto mojej dziewczyny. alfa 147.

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

Czy stukot nasila się na wybojach? Czy słychać go też na zakrętach? Jaki jest to stukot.

Na pierwszy rzut oka może to być : sworzeń wahacza, końcówka drążka, łącznik stabilizatora, amortyzato, przegub...

Link Cytuj

0
yazeer

a może amortyzator?

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak
_lukrecjusz_:

a właściwie to nie wiem czy w kole, czy obok koła. Regularny stukot, nasila się. Dzwięk jakby cos o cos uderzało. Nie wachacz, bo to niedawno robiłem u siebie w aucie, a tutaj dźwięk inny. Na bank coś związane z dziurami bo najbardziej stuka przy jeździe po nierównej drodze. Auto mojej dziewczyny. alfa 147.

Proszę o bardziej dokładnie informację na temat awarii.

Link Cytuj

0
yazeer

U mnie przez te dziury po zimie do wymiany był cały drążek plus końcówka drażka kierowniczego.

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

To i tak nie jest najgorzej. U innych kierowców często po wjechaniu w dziurę wymienic trzeba oprócz drążka również wahacz.

Link Cytuj

0
yazeer

Ostatnio wymieniałem drążek kierowniczy i końcówkę drążka. Jaki jest w Waszej okolicy koszt takiej wymiany?

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

Po pierwszę zalezy to od modelu auta a co za tym idzie kosztu części. W każdym razie gemoetria w Warszawie kosztuje około 150 zł + robocinza ok 100 zł + części.

Link Cytuj

0
yazeer

Najtaniej wychodzi, gdy części sam kupujesz w hurtowni i jedziesz do mechanika tylko na wymianę.

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

Oczywiście przy założeniu , że wiesz gdzie jest taka hurtownia i masz zniżki na zakup. Z reguły to warsztaty mają spore zniżki na części w hurtowniach i taniej wychodzi zakup przez warsztat.

Link Cytuj

0

Mam kłopot z autem, podczas wyższych prędkości bardzo rzuca kierownicą, przyhamowując  nieco ustaje takie szarpanie. W czym może tkwić problem?

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

W takiej sytuacji proponuję sprawdzić tarcze hamulcowe. Najprawdopodobniej pogięte masz tarcze i dlatego bardzo szarpie kierownicą. Ewentualnie sprawdź czy klocki hamulcowe są na swoim miejscu.

Link Cytuj

0
yazeer

Jaki jest dopuszcalny limit wielkości hamulców tzn jak minimalnie cienkie muszą być okładziny hamulców?

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

Nie bardzo rozumiem, pytanie - okładzina klocka jest w ciągłej eksploatacji i zużywając się zaczyna piszczeć , po tym można poznać ,że należy wymienićklocki.

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Motoryzacja, Transport
  • Off Topic - Wszystko inne...
  • Eksploatacja samochodu - Masz problem z wyborem oleju? Jakie wycieraczki kupić? Wszystko na temat eksploatacji ...
  • Kupno samochodu. - Auto z komisu, z importu, z giełdy, z ogłoszenia.
  • Polskie Drogi - Tutaj zachęcam do umieszczania opisów gdzie są objazdy, budowy nowych dróg itp itd
  • Bezpieczeństwo. - Temat poświęcony bezpieczeństwu na drogach.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia motoryzacyjne i transportowe
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi motoryzacyjne i transportowe