• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Bora

(obserwuj)
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
marpry

Czy 500 złoty do dobra cena za wymianę wyswietlacza na koppicie w VW bora z 2001r ?

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak
marpry:

Czy 500 złoty do dobra cena za wymianę wyswietlacza na koppicie w VW bora z 2001r ?

Czy masz na mysli wymianę sterownika wyświetlacza klimatyzacji?

Link Cytuj

0
marpry

nie klimatyzacji tylko monitorka między prędkościomierzem a obrotomierzem

marpry wyedytował tego posta w dniu 2010-08-26 21:55:30

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

Nie ma mozliwości wymieany samego monitorka, jak to ująłeś. Trzeba wymienić całe zegary lub kupić używkę i wyjąć tylko monitorek. Używane zegary kosztują około 100 zł. Montowane to było na nowych czy uzywanych częściach?

Link Cytuj

0
marpry

mechanik mówił ze orginał. ten w częstochowie jest najtańszy inni chcieli od 600-900 złoty .

Link Cytuj

0
marpry

mechanik mówił ze orginał. ten w częstochowie jest najtańszy inni chcieli od 600-900 złoty .

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak
marpry:

Nowe zegary kosztują około 300-400 zł. Masz nowy sam "monitorek" czy całe zegary?

Link Cytuj

0
marpry

mechanik wymienił całe zegary i wzioł za to 500 zł.

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

Po pierwszęnie wziął dużo, po drugie tak było najszybciej wymienić całe zegary, a po trzecie dużo się przy tym nie napracował. Wynika z tego, że za "robociznę" wział około 100- 200 zł.

Link Cytuj

0
yazeer
marpry:

Jak Ci się sprawuje te auto? Też się nim interesowałem.

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

A nie myślałeś o passacie? Dlaczego akurat Bora?

Link Cytuj

0
marpry

Autko mało zawodne, niewiele spala i dość łatwo nim się porusza po zatłoczonych drogach.

Mało awaryjne jak do tej pory. Sam myślałem nad kupnem VW Pasata przed kupnem Bory ale wybrałem inaczej i nie żałuje.

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

Jaki rocznik, silnik ?

Link Cytuj

0
marpry

2001 pierwsza rejstracja 2002r, silnik 1,9 TDI 6 skrzyniowa skrzynia biegów.

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

Rozumiem , że jest to wersja z 130 KM. Jest to bardzo dynamiczny silnik a zarazem dość oszczędny. Zresztą ten silnik został okrzyknięty jedynm z najlepszych. Ta wersja posiada oddzielnie zamontowaną pompe i wtryskiwacze co powoduje, że jego żywotność jest naprawdę długa  a lany olej o niskiej jakości nie tak bardzo wpływa na pogorszenie stanu silnika. A jak Tobie się jeździ tym autem?

Link Cytuj

0
marpry

jestem `bardzo z niego zadowolony tak dynamicznego dizla jeszcze nie wiedzałem.

w dodatku mało pali i bardzo dobr ma skret co pomaga w jeżdzie miejskiej:)

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

a jakie najczęstsze są usterki tego pojazdu?

Link Cytuj

0
marpry

na razie wymieniałem  klocki hamulcowe, tarcze pasek z napinaczem rozrządu, olej,  amortyzatory przednie i podejrzę drążki kierownicze. Dodatkowo "ekranik" na desce rozdzielczej i naprawiałem klimę.

Co było wcześniej wymieniane nie wiem.

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

Miałem przyjemność jeździć tym rocznikiem Bory ostanimi czasy. Jest to auto idealne dla rodzin, dość przestronny pojazd z segmentu średniego. Pewnie się prowadzi i dość mało awaryjny.  Naprawy oraz części nieco droższe od typowych aut z tego segmentu.

Link Cytuj

0

Sam za niemieckimi autami nie przepadam, ale kumpel ma Borę i sprawuje mu się świetnie. Też ma w dizlu, i jak nie kłamie co do tego ile pali to to bardzo ekonomiczne auto.

Link Cytuj

0
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Motoryzacja, Transport
  • Off Topic - Wszystko inne...
  • Eksploatacja samochodu - Masz problem z wyborem oleju? Jakie wycieraczki kupić? Wszystko na temat eksploatacji ...
  • Kupno samochodu. - Auto z komisu, z importu, z giełdy, z ogłoszenia.
  • Polskie Drogi - Tutaj zachęcam do umieszczania opisów gdzie są objazdy, budowy nowych dróg itp itd
  • Bezpieczeństwo. - Temat poświęcony bezpieczeństwu na drogach.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia motoryzacyjne i transportowe
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi motoryzacyjne i transportowe