• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Diesel czy benzyna???

(obserwuj)
1  |  2  |  3   z  3   Następna strona Ostatnia strona
Jaki rodzaj napędu uważacie za lepszy?? Silnik benzynowy czy diesla> mam na mysli samochody osobowe.

Link Cytuj

0
Obecnie benzyna.

Link Cytuj

0
Dlaczego? Tylko dlatego że benzyna jest parę groszy tańsza? Wydaje mi się ze diesle obecnie są o wiele bardziej zaawansowane technicznie i wydajniejsze niź silniki benzynowe, oraz dają większą przyjemność z jazdy.

Link Cytuj

0
Nie z tego powodu, że jest teraz tańsza, tylko, że w następnych latach cena za benzynę będzie niższa od ceny oleju napędowego, a różnica między nimi najprawdopodobniej się jeszcze zwiększy. W dieslu trzeba dodatkowo częściej wymieniać rozrząd, świece żarowe, filtry itp. Z drugiej strony z reguły na silniku diesla można przejechać więcej kilometrów.

Link Cytuj

0
Dodatkowo cena samego samochodu z takim silnikiem jest wyższa.

Link Cytuj

0
Cena jest wyższa ale spalanie niższe, wiec jak ktos jeździ wiećej lub kupuje auto na kilka lat to róznica sie wielokrotnie zwraca. Swiece żarowe wymienia sie tylko kilka razy na całą eksploatacje auta, napewno rzadziej niż zwykłe świece w aucie benzynowym. rozrządu również nie wymienia się częsciej.

Link Cytuj

0
gaz?

Link Cytuj

0
Jest dobry do kuchenki gazowej.

Link Cytuj

0
Dobrze sprawuje się też w junkersach". Mimo wszystko przekonuje mnie brak rafinerii produkujących olej napędowy i jego braki, które będą coraz bardziej widoczne przede wszystkim w cenie.

Link Cytuj

1
Mój tata i znajomy mechanik samochodowy jeżdza już od lat na gazie i nie narzekają. Zapytam wiec potocznie i wprost - co macie do gazu?

Link Cytuj

0
Poprostu jeszcze sie nie spotkałem z samochodem który na dłuższą mete sprawował sie dobrze na gazie.

Link Cytuj

0
To znaczy jest bardziej awaryjny czy gorzej sie prowadzi?

Link Cytuj

0
Mój kuzyn założył i więcej siedzi u mechanika niż jeździ.

Link Cytuj

0
Jak dla mnie to gaz nie żadnej zalety. Nawet jego pozrnie niższa cena nie jest wstanie mnie przekonać bo to co zaoszczędzimy wydamy na naprawy.

Link Cytuj

0
I dodatkowo więcej się go spala.

Link Cytuj

0
Diesel zasadniczo dysponuje większym momentem obrotowym tzn. np. 90 KM w silniku benzynowym i w silniku diesla to nie to samo. Ponadto silniki diesla charakteryzują się większą kulturą pracy przez co przyjeżdżają więcej kilometrów.
Gaz to dla mnie trochę wynalazek i w obecnej formie mnie nie przekonuje, na pewno kiedyś instalacje gazowe w samochodach zostaną dopracowane.

Link Cytuj

0
Diesel był trwalszy , teraz już nie jest to zawsze prawdą, I na pewno nie miała na to wpływu jegu kultura pracy, albo wręcz jej brak, a konstrukcja.

Link Cytuj

0
Już powoli znów zaczynaja wybijac sie silniki benzynowe. Po ostrej konkurencji ze strony diesli i ich rozwoju, po raz kolejny benzynowe silniki zaczynaja pokazywac swoje prwdziwe możliwości np silniki o poj.1.2 i mocy 120 km dzieki nowoczesnej turbinie.

Link Cytuj

0
Jak dla mnie diesel ma jedna zasadnicza wadę-dźwiek.Pozatym to juz smiało może konkurowac z silnikiem benzynowym, pod niektórymi wzgledami bijąc go .

Link Cytuj

0
Ja z koleji uznaje tylko diesle. Maja juz podnbna moc jak benzynowce, są o wiele bardziej elastyczne, a przy tym pala nieporównywalnie mniej.

Link Cytuj

0
1  |  2  |  3   z  3   Następna strona Ostatnia strona
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Motoryzacja, Transport
  • Off Topic - Wszystko inne...
  • Eksploatacja samochodu - Masz problem z wyborem oleju? Jakie wycieraczki kupić? Wszystko na temat eksploatacji ...
  • Warsztat - Naprawa pojazdów - Masz problem z samochodem- dzielimy sie doświadczeniami, gdzie naprawiac, jak wybrac rzetelny warsztat.
  • Kupno samochodu. - Auto z komisu, z importu, z giełdy, z ogłoszenia.
  • Polskie Drogi - Tutaj zachęcam do umieszczania opisów gdzie są objazdy, budowy nowych dróg itp itd
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia motoryzacyjne i transportowe
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi motoryzacyjne i transportowe