• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Pierwszy kontakt z Policjantem

(obserwuj)
yazeer

Być moze przyda się młodym, dopiero po odebraniu prawka. Czyli jak zachować się w trakcie pierwszej kontroli policyjnej?

Po pierwsze. Zachować spokój - być może policjant chcę Ci pogratulować prawidłowej jazdy ?;>

Po drugie.... No właśnie kto ma jakie rady?

yazeer wyedytował tego posta w dniu 2009-10-01 09:59:06

Link Cytuj

0

przede wszytskim nie pyskować. i nie wysiadać.

Link Cytuj

0
silver_cloud
macio200:

przede wszytskim nie pyskować. i nie wysiadać.

Hehe, najlepsza rada. Nie podskakiwac, przyjmowac wszystko z pokorą i prosić o zlagodzenie. Często działa :)

Link Cytuj

0

a może na studenta? Panie policjancie proszę ze zniżką studencką :)

Link Cytuj

0
yazeer

Warto też pamiętać aby nie iść w zaparte i mówić "Ależ Panie władzo ten znak tu nie jest potrzebny". Podobno to tylko bardziej ich złości.....

Link Cytuj

0

Nie zatrzymywać się na zakazie zatrzymywania. Się śmijecie, ale ja tak właśnie zrobiłem. Pomachali, to się zatrzymałem. Pech chciał, że jak byk stał tam znak zakaz zatrzymywania.

Moja siostra ma fajny patent na gliny: jak tylko do niej podejdą to udaje słodką idiotkę i ptasim głosem zaczyna mówić coś w stylu: Panie policjancie, skoro pan mnie zatrzymał to na pewno zrobiłam coś złego, błagam niech pan nie mówi tacie, bo mnie zabije. ja bardzo żałuję, pan na pewno ma rację i takie tam.

I o dziwo to działa.

Link Cytuj

0
yazeer
_lukrecjusz_:

Nie zatrzymywać się na zakazie zatrzymywania. Się śmijecie, ale ja tak właśnie zrobiłem. Pomachali, to się zatrzymałem. Pech chciał, że jak byk stał tam znak zakaz zatrzymywania.

Moja siostra ma fajny patent na gliny: jak tylko do niej podejdą to udaje słodką idiotkę i ptasim głosem zaczyna mówić coś w stylu: Panie policjancie, skoro pan mnie zatrzymał to na pewno zrobiłam coś złego, błagam niech pan nie mówi tacie, bo mnie zabije. ja bardzo żałuję, pan na pewno ma rację i takie tam.

I o dziwo to działa.

hmm...kobiety to mają swoje sposoby. Z facetem to raczej nie wypali. Swego czasu słyszałem, że pomaga wsadzenie wizytówki Komendanta Policji do Dokumentów. Podajemy Miśkowi wizytówkę  włożoną wewnątrz dokumentó i czekamy na reakcje.... Sposób podobno jest skuteczny.

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

Sposób na wizytówkę lub po prostu powołanie się na znajomego, który pracuje w danym rejonie być może będzie skuteczne. JEdnak z reguły warto przyjąc postawę skruszonego kierowcy i prosić o pouczenie. Nigdy się nie kłócić z policjantem gdyz mandat może być wtedy tylko wyższy.

Link Cytuj

0
karola-zielinska

Nie zostalam jeszcze zlapana prze policję za przekroczenie tylko na rutynową kontrolę. Policjant byl mily i wszystko bylo ok. Jesli natomiast coś przeskrobię i zostane na tym zlapana przyznam sie do tego i poprosze o złagodzenie kary. Nie potrafię mydlić oczu ani powoływać sie na brata policjanta, którego posiadam. Nie potrafie tak i tyle.

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak
karola-zielinska :

Nie zostalam jeszcze zlapana prze policję za przekroczenie tylko na rutynową kontrolę. Policjant byl mily i wszystko bylo ok. Jesli natomiast coś przeskrobię i zostane na tym zlapana przyznam sie do tego i poprosze o złagodzenie kary. Nie potrafię mydlić oczu ani powoływać sie na brata policjanta, którego posiadam. Nie potrafie tak i tyle.

To jest dobra cecha, która się chwali. Rozumiem, że ta rutynowa kontrola związana była ze sprawdzeniem trzeźwości?

Link Cytuj

0
karola-zielinska :

Podoba mi sie twoje podjeście. Kiedy mnie wreszcie zatrzymają - bo jakoś nie chcą :) - planuję postąpić podobnie.

Przeskorbałem? No to przeskrobałem.

Skamlać ani kłamac nie zamierzam.

borys68 wyedytował tego posta w dniu 2010-12-20 08:38:05

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

Dobrze, że na forum jest tyle uczciwych ludzi. Jednak w rzeczywistości ludzie często obawiając się wysokich mandatów/punktów robią wszytsko by ich nie dostać. Nie uważacie, że jest to szczególnie powszechne w Polsce?

Link Cytuj

0

Trudno mi się odnieść do tego - ani ja, ani najbliższi mi kierowcy jakoś punktów nie mają.

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

Bo zależy to od kilku czynników w tym:

1. Jakośc jazdy

2. Ilośc pokonywanych kilometrów

3. Trasy, które są obierane

Logiczne jest , że im rzadziej jeździmy tym prawdopodobieństwo złapania przez policjanta jest mniejszę.

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Motoryzacja, Transport
  • Off Topic - Wszystko inne...
  • Eksploatacja samochodu - Masz problem z wyborem oleju? Jakie wycieraczki kupić? Wszystko na temat eksploatacji ...
  • Warsztat - Naprawa pojazdów - Masz problem z samochodem- dzielimy sie doświadczeniami, gdzie naprawiac, jak wybrac rzetelny warsztat.
  • Kupno samochodu. - Auto z komisu, z importu, z giełdy, z ogłoszenia.
  • Polskie Drogi - Tutaj zachęcam do umieszczania opisów gdzie są objazdy, budowy nowych dróg itp itd
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia motoryzacyjne i transportowe
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi motoryzacyjne i transportowe