|
|
|
W poprzednim temacie pojawił się temat zaciągania ręcznego. Czy Wasi instruktorzy każą Wam zaciągać ręczny na postoju i oprócz tego wrzucać bieg?
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Mi kazał i tak też pozostało mi do dziś. Czy jest to bezpieczne? Czy ręczny w mrozy nie zamarźnie?
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
yazeer:Mi kazał i tak też pozostało mi do dziś. Czy jest to bezpieczne? Czy ręczny w mrozy nie zamarźnie?
Spotkałem się opowieściami o tym, że zamarzają. Ciekawe jednak, że nigdy te opowieści nie są w pierwszej osobie ...
Sam zawsze parkując ustawiam drążek na P a potem zaciągam ręczny - to już odruch bez udziału mózgu :)
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Aby zaparkować bezpieczne na pewno nalezy zaciagać hamulec ręczny na spadkach i skręcić koła w kierunku krawężnika. Na płaskim możemy bez ręcznego. Szczerze mówiąc aby zamarzł ręczny to temperatura musi oscylować w okolicach -20 stopni.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
ja zawsze zaciągam ręczny, na szczescie jeszcze mi nie zamarzł. raz pamiętam ze samochód miałam na maltkim wzniesieniu i pomimo ręcznego auto mi zjechało na chodnik, powoli powoli sie stoczyło.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Aby zabezpieczyć się na przyszłość od takich sytuacji - na wzniesieniach zostawiaj auto nie tylko na ręcznym ale równieżi na biegu. A w tym przypadku moge stwierdzić, że linka od ręcznego została zapewne obluzowana.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|