• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Zaciaganie ręcznego

(obserwuj)
Maciej_Czubak

W poprzednim temacie pojawił się temat zaciągania ręcznego. Czy Wasi instruktorzy każą Wam zaciągać ręczny na postoju i oprócz tego wrzucać bieg?

Link Cytuj

0
yazeer

Mi kazał i tak też pozostało mi do dziś. Czy jest to bezpieczne? Czy ręczny w mrozy nie zamarźnie?

Link Cytuj

0
yazeer:

Mi kazał i tak też pozostało mi do dziś. Czy jest to bezpieczne? Czy ręczny w mrozy nie zamarźnie?

Spotkałem się opowieściami o tym, że zamarzają. Ciekawe jednak, że nigdy te opowieści nie są w pierwszej osobie ...

Sam zawsze parkując ustawiam drążek na P a potem zaciągam ręczny - to już odruch bez udziału mózgu :)

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

Aby zaparkować bezpieczne na pewno nalezy zaciagać hamulec ręczny na spadkach i skręcić koła w kierunku krawężnika. Na płaskim możemy bez ręcznego. Szczerze mówiąc aby zamarzł ręczny to temperatura musi oscylować w okolicach -20 stopni.

Link Cytuj

0
bellis10

ja zawsze zaciągam ręczny, na szczescie jeszcze mi nie zamarzł. raz pamiętam ze samochód miałam na maltkim wzniesieniu i pomimo ręcznego auto mi zjechało na chodnik, powoli powoli sie stoczyło.

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

Aby zabezpieczyć się na przyszłość od takich sytuacji - na wzniesieniach zostawiaj auto nie tylko na ręcznym ale równieżi na biegu. A w tym przypadku moge stwierdzić, że linka od ręcznego została zapewne obluzowana.

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Motoryzacja, Transport
  • Off Topic - Wszystko inne...
  • Eksploatacja samochodu - Masz problem z wyborem oleju? Jakie wycieraczki kupić? Wszystko na temat eksploatacji ...
  • Warsztat - Naprawa pojazdów - Masz problem z samochodem- dzielimy sie doświadczeniami, gdzie naprawiac, jak wybrac rzetelny warsztat.
  • Kupno samochodu. - Auto z komisu, z importu, z giełdy, z ogłoszenia.
  • Polskie Drogi - Tutaj zachęcam do umieszczania opisów gdzie są objazdy, budowy nowych dróg itp itd
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia motoryzacyjne i transportowe
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi motoryzacyjne i transportowe