• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

zmiana biegów

(obserwuj)
Maciej_Czubak

Zdając na prawo jazdy każdy z nas miał jakieś największe problemy z opanowaniem tej techniki. Czy Wy również mieliście problem z doborem zmiany biegów przy poszczególnych prędkościach? Przy jakich Wy zmienialiście?

Link Cytuj

0
yazeer

Ja pamiętam , że mój instruktor wymienił prędkości przy jakich powinienem zmieniać biegi i to był mój punkt orientacyjny.

Link Cytuj

0

Aby się tych mądrości NIE uczyć zrobiłem kurs na automacie.

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

Na początku nauki jazdy samochodem takie "zapamietywanie" za pewne pomaga w przyswojeniu nauki. Wraz z liczbą przejechanych kilometrów taka praktyka zanika i człowiek sam potrafi ocenić kiedy zmienić/zrzucić bieg. Automaty te mają oczywiście swoje zalety jak i wady.

Link Cytuj

0
bellis10

ja sie podzilee ze nie umiałam startować z jedynki i czesto camochód staawal, a stwala w tak nieprzyjemny sposób że do dziś to pamiętam, nawet mi sie to śniło  wiele razy

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

a w jaki sposób nauczyłaś się jeździć płynnie?

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Motoryzacja, Transport
  • Off Topic - Wszystko inne...
  • Eksploatacja samochodu - Masz problem z wyborem oleju? Jakie wycieraczki kupić? Wszystko na temat eksploatacji ...
  • Warsztat - Naprawa pojazdów - Masz problem z samochodem- dzielimy sie doświadczeniami, gdzie naprawiac, jak wybrac rzetelny warsztat.
  • Kupno samochodu. - Auto z komisu, z importu, z giełdy, z ogłoszenia.
  • Polskie Drogi - Tutaj zachęcam do umieszczania opisów gdzie są objazdy, budowy nowych dróg itp itd
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia motoryzacyjne i transportowe
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi motoryzacyjne i transportowe