• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Jak nie szkolić kierowców

(obserwuj)
Maciej_Czubak

Ciekawy tekst na temat szkół nauki prawa jazdy. Link tutaj.

Link Cytuj

0

Eeetam ... "za moich czasów słońce mocniej świeciło, trwa była bardziej zielona ... " - np. bezmyslne kucie na blachę pamiętam z lat osiemdziesiątych - było, jest i będzie.

Nie warte czytania.

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

A nie wyadję Ci się, że autor ma rację piszać o absurdach w szkoleniu polskich kierowców?

Link Cytuj

0

Ma i nie ma - opisał kiepskie szkoły, ekstremalne przykłady słabego szkolenia. Równie dobrze mógłby podawać przykłady dobrych szkół i instruktorów (choć jest tam p. Tomek), działających w ramach tego samego, obecnie obowiązującego systemu.

Zgadzam się z krytycyzmem braku jazd poza miastem - sam taki brak odczułem.

Kurs to 30h - kiedyś 20h. Nie sposób w takim czasie nauczyć DOBRZE jeździć - w takim czasie nabywa się podstaw a dalej ćwiczy samemu.

Dla mnie to kolejmy artykuł z seria "olabogacosiędziejestrasznieźl eszkolą".

DODANE PÓŹNIEJ:

Dla jasności - nie uważam, aby obecny system był doskonały. Ale nie jest taki straszny jak go pismak maluje. A bajki o tym, jak to kiedyś wszyscy pilnie studiowali PoRD to niech swojemu synowi opowiada.

Ja też synowi różne bajki o tym, jak to "za moich czasów bywało" opowiadam ... :)

A na kursie dwa lata temu miałem rysowane na tablicy sytuacje drogowe i miałem je rozwiązać, itp.

borys68 wyedytował tego posta w dniu 2010-12-12 10:49:50

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

Głowny zarzut pod adresem szkół to małą ilośćpraktyki i duża teorii.

Link Cytuj

0
yazeer

zgadzam się  z tymi zarzutami jednak jak to zmienić?

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

Zmiany należałoby rozpocząć od zmiany systemu szkolenia - rozpisując nowy program szkolenia kierowców.

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Motoryzacja, Transport
  • Off Topic - Wszystko inne...
  • Eksploatacja samochodu - Masz problem z wyborem oleju? Jakie wycieraczki kupić? Wszystko na temat eksploatacji ...
  • Warsztat - Naprawa pojazdów - Masz problem z samochodem- dzielimy sie doświadczeniami, gdzie naprawiac, jak wybrac rzetelny warsztat.
  • Kupno samochodu. - Auto z komisu, z importu, z giełdy, z ogłoszenia.
  • Polskie Drogi - Tutaj zachęcam do umieszczania opisów gdzie są objazdy, budowy nowych dróg itp itd
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia motoryzacyjne i transportowe
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi motoryzacyjne i transportowe