• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Zielona Fala!

(obserwuj)

Słyszeliście o zjawisku zielonej fali? Tutaj parę informacji na ten temat. Czy tez jesteście tego zdania , że kierowcy tylko w ten sposób będą jeszcze bardziej łamali przepisy. Wyznając zasadę "Pedał gazu w podłodze i do przodu"?!

Link Cytuj

0
yazeer

Z tego co wiem to ten system właśnie nie działa dokładnie tak jak opisałes. Jeżeli ktoś będzie jechał za szybko niż dopuszczalna to wtedy system go blokuje czerwonym światłem. Z doświadzcenia wiem , że raczej system się nie sprawdza. Z reguły jeżeli załapiesz sie ja jedne zielone to do końca ulicy gdzie montowany jest system będziesz miał zielone.

Link Cytuj

0

Aropos zielonej fali. Ciekawym rozwiązanie mbyłby pomysł aby takze już z dalekabyło widac kiedy zrobi sięczerwone. Np jakis system odliczania?

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

System tzw. odliczania i system zielonej fali to dwa wzajemnie wykluczające się pojęcia. Przynajmniej tak twierdzą drogowcy. Bo gdyby kierowca widział ile ma czasu jeszcze do zapalenia się czerwonego to wtedy by "przeskakiwał" na światłach.

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak
macio200:

Słyszeliście o zjawisku zielonej fali? Tutaj parę informacji na ten temat. Czy tez jesteście tego zdania , że kierowcy tylko w ten sposób będą jeszcze bardziej łamali przepisy. Wyznając zasadę "Pedał gazu w podłodze i do przodu"?!

Myślicie, że pomysł wdrożenia "zielonej fali" do wielkich miast mógłby usprawnić komunikację /ruch w mieście?

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

Ja nie mogę wejść w tego linka podanego w pierwszym poście, albo to wina mojego neta, który dzisiaj nie chce za dobrze działać, albo link nie działa.

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

Tutaj też jest bardzo ciekawy artykuł na temat zielonej fali we Wrocławiu.

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Motoryzacja, Transport
  • Eksploatacja samochodu - Masz problem z wyborem oleju? Jakie wycieraczki kupić? Wszystko na temat eksploatacji ...
  • Warsztat - Naprawa pojazdów - Masz problem z samochodem- dzielimy sie doświadczeniami, gdzie naprawiac, jak wybrac rzetelny warsztat.
  • Kupno samochodu. - Auto z komisu, z importu, z giełdy, z ogłoszenia.
  • Polskie Drogi - Tutaj zachęcam do umieszczania opisów gdzie są objazdy, budowy nowych dróg itp itd
  • Bezpieczeństwo. - Temat poświęcony bezpieczeństwu na drogach.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia motoryzacyjne i transportowe
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi motoryzacyjne i transportowe