• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Blokady na koła

(obserwuj)
_kasiuuula_

Ile kosztuje zdjęcie blokady?

Dzisiaj szłam do sklepu na osiedlu, a tam aż zielono było do policji. Na początku myślałam, że może coś się stało, ale nie było nic zagrodzone, więc szłam dalej. Za rogiem znów policja. Okazało się, że zakładają (i zdejmują) blokady z kół aut źle zaparkowanych. Tylko, że te auta właściwie nie wadziły. Bo ani nie było tam wąsko, ani nie zastawiały wejścia. Po prostu stały za blisko skrzyżowań. Tylko, że jak auto nie może stać w jakiejś odległości od skrzyżowania - to po założeniu blokady tym bardziej tam stać będzie. Więc to chyba bez sensu.

czemu w ogóle stosuje się blokady, a nie same mandaty?

abstarhując od tego, że czemu aż tyle policji (6 osób naliczyłam - nie wiem, czy wszyscy byli z policji, czy może też ze straży ktoś był) zajmuje się takimi pierdołami, zamiast łapać złodziei i przestępców???

Link Cytuj

0
zielak233

Bo w policji są rózne struktury i jedni są od łapania przestępców i złodzieji a inni od wystawiania mandatów i zakładania blokad (choć to raczej domena straży miejskiej). Tak czy owak uważam, że blokady są skuteczne, bo zmuszają niesfornego kierowcę do natychmiastowego załatwienia sprawy mandatu. Inaczej nie zdejmą blokady. A jeśli byłby sam mandat to można go nawet wywalić do śmietnika i liczyć, że możę gdzieś ktoś o tym zapomni.

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Motoryzacja, Transport
  • Eksploatacja samochodu - Masz problem z wyborem oleju? Jakie wycieraczki kupić? Wszystko na temat eksploatacji ...
  • Warsztat - Naprawa pojazdów - Masz problem z samochodem- dzielimy sie doświadczeniami, gdzie naprawiac, jak wybrac rzetelny warsztat.
  • Kupno samochodu. - Auto z komisu, z importu, z giełdy, z ogłoszenia.
  • Polskie Drogi - Tutaj zachęcam do umieszczania opisów gdzie są objazdy, budowy nowych dróg itp itd
  • Bezpieczeństwo. - Temat poświęcony bezpieczeństwu na drogach.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia motoryzacyjne i transportowe
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi motoryzacyjne i transportowe