• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

przy ilu stopniach zamarza ropa i benzyna

(obserwuj)
_kasiuuula_

jak wyżej. Jaki musi być mróz żeby paliwo w baku zamarzło przez noc?

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

Olej ani benzyna bezołowiowa nie zamarza a tworzy się bardzo gęsta zawiesina blokująca filtr paliwa. Według przyjętych norm w zależności od klasy/gatunku oleju :
atunek B 0 stopni C Gatunek D -10 stopni C Gatunek F -20 stopni C A +5, C -5, E -15

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak:

Według przyjętych norm w zależności od klasy/gatunku oleju :
atunek B 0 stopni C Gatunek D -10 stopni C Gatunek F -20 stopni C A +5, C -5, E -15

No dobra, a skąd wiem jaką klasę mam w baku? Kiedy do dizelka dolać by trzeba jakiegoś środka chroniacego paliwo?

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak
_lukrecjusz_:
Maciej_Czubak:

Według przyjętych norm w zależności od klasy/gatunku oleju :

No dobra, a skąd wiem jaką klasę mam w baku? Kiedy do dizelka dolać by trzeba jakiegoś środka chroniacego paliwo?

Taką informacjęmożesz uzyskac na stacji paliw. Warto myślę, przy mrozach <-10stopni dolewac uszlachetniaczy w przypadku dieslów.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

czyli póki co, jeszcze nie trzeba wlaewać. Jeszcze nie zamarznie?

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak
_kasiuuula_:

czyli póki co, jeszcze nie trzeba wlaewać. Jeszcze nie zamarznie?

Póki co temperatury oscylują w granicach 0 stopni. Narazie proponuję wstrzymanie się

Link Cytuj

0

ten płyn dolewany do ropy jakoś szkodzi na silnik i paliwo? bo na dobrą sprawę czemu trzeba czekać do mrozów żeby go dolać?. Co się może stać jak wlejemy go za wcześnie?

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak
_lukrecjusz_:

ten płyn dolewany do ropy jakoś szkodzi na silnik i paliwo? bo na dobrą sprawę czemu trzeba czekać do mrozów żeby go dolać?. Co się może stać jak wlejemy go za wcześnie?

Nic się nie stanie ale samo stosowanie uszlachetniaczy paliwa w inne pory roku jest mało rozsądne z punktu widzenia Twoich pieniędzy. Dodatko stosowane do paliw w zimie obniżają tem. krystalizacji paliwa i ograniczają zjawisko wytrącania się parafiny.

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Motoryzacja, Transport
  • Eksploatacja samochodu - Masz problem z wyborem oleju? Jakie wycieraczki kupić? Wszystko na temat eksploatacji ...
  • Warsztat - Naprawa pojazdów - Masz problem z samochodem- dzielimy sie doświadczeniami, gdzie naprawiac, jak wybrac rzetelny warsztat.
  • Kupno samochodu. - Auto z komisu, z importu, z giełdy, z ogłoszenia.
  • Polskie Drogi - Tutaj zachęcam do umieszczania opisów gdzie są objazdy, budowy nowych dróg itp itd
  • Bezpieczeństwo. - Temat poświęcony bezpieczeństwu na drogach.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia motoryzacyjne i transportowe
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi motoryzacyjne i transportowe