• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Mój pierwszy samochód :)

(obserwuj)
Maciej_Czubak

Zachęca mdo podzielenia się informacji jaki był Twój pierwszy samochód :)

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

Ja swojego jeszcze auta nie mam, ale jak zdam prawko to chyba kupię Uno, bo jest tanie i mój brat kiedyś takim jeździł (też jak zdał prawko). Na droższe mnie nie będzie stać. A gdybym mogła mieć takie jakbym chciała (czyli jakbym jutro wygrała w totka) to kupiłabym sobie albo alfę romeo giuliettę, albo BMW (ale jaki model będę mogła napisać dopiero jak mi się net poprawi, bo wiem jakie mi się spodobało, ale nie wiem, jak się nazywa, więc muszę w google wpisać)

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

A do jakiej kwoty będziesz szukać samochodu? Do czego będzie Ci potrzebny pojazd?

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

Do 4-5 tysięcy. Do jazdy do pracy, po mieście i na działkę. Czyli na krótkie trasy. I żeby mało palił, miał mały silnik i był tani w utrzymaniu. i żeby był na tyle tani, żeby nie opłacało się go kraść.

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

Jednym słowem potrzebujesz czegoś "małego" z niedużym silnikiem. Z aut do takiej kwoty złodzieje nie mają raczej pożytku i spokojnie możesz rozglądać sięnawet za czymś niemieckim. Ze swojej strony dla kobiety proponuję Nissana Micrę, Suzuki Swifta, lub VW Golfa III.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

Micra odpada, bo mi się nie podoba, Golfy to już w ogóle wyglądu nie mają i kumplowi co i rusz pod blokiem coś z Golfa kradną, a tego modelu Suzuki nie kojarzę. Ale Suzuki ma chyba droższe części niż fiat uno?

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

Kwoty poszczególnych części są bardzo porównywalne i zapewniam, że niezbyt wygórowane. Poza tym jest ich cała masa - zamienników czy używanych.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

Nikt z moich znajomych nie ma Suzuki, a fiata miał brat, więc jednak ku temu drugiemu bym się bardziej składała. Ale póki co prawka jeszcze nie mam, więc bardziej myśleć będę jak już będzie do tego bliżej niż dalej.

I wtedy to na pewno zarzucać was tutaj na forum będę milionami pytań :D

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

A kiedy planujesz zrobić prawo jazdy?

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

Planuję stale. Ale tylko na planach się kończy.Bo raz albo kasy nie ma, albo czasu i tak się to odwleka w nieskończoność ;/.

a z ciekawości ile czasu Wam zajęło zrobienie prawka? od momentu zapisania do momentu zdania egzaminu?

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak
_kasiuuula_:

Planuję stale. Ale tylko na planach się kończy.Bo raz albo kasy nie ma, albo czasu i tak się to odwleka w nieskończoność ;/.

a z ciekawości ile czasu Wam zajęło zrobienie prawka? od momentu zapisania do momentu zdania egzaminu?

Ja korzystałem z kursu przyspieszonego, który polegał na skończeniu teori w 1 weekend (piatek/sobota niedziela) oraz codziennych jazdach - w sumie zajęło mi zrobienie prawa jazdy ok 3 miesięcy- czas ten wydłużył się z uwagi na długi termin oczekiwania na egzamin państwowy - ok 1 msc na praktykę i teorię.

Maciej_Czubak wyedytował tego posta w dniu 2011-09-25 09:47:39

Link Cytuj

0

u mnie trochę dłużej, bo 4 mce (wrzesień - grudzień). Na egzamin nie czekałem długo, ale to było kupę czasu temu.

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak
_lukrecjusz_:

u mnie trochę dłużej, bo 4 mce (wrzesień - grudzień). Na egzamin nie czekałem długo, ale to było kupę czasu temu.

A ile zajęcło Ci zrobienie samego kursu?

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Motoryzacja, Transport
  • Eksploatacja samochodu - Masz problem z wyborem oleju? Jakie wycieraczki kupić? Wszystko na temat eksploatacji ...
  • Warsztat - Naprawa pojazdów - Masz problem z samochodem- dzielimy sie doświadczeniami, gdzie naprawiac, jak wybrac rzetelny warsztat.
  • Kupno samochodu. - Auto z komisu, z importu, z giełdy, z ogłoszenia.
  • Polskie Drogi - Tutaj zachęcam do umieszczania opisów gdzie są objazdy, budowy nowych dróg itp itd
  • Bezpieczeństwo. - Temat poświęcony bezpieczeństwu na drogach.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia motoryzacyjne i transportowe
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi motoryzacyjne i transportowe