• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

fotoradar w nocy

(obserwuj)
1  |  2  |  3   z  3   Następna strona Ostatnia strona
_kasiuuula_

łapie, czy nie? bo brat mi wkręca, że nie ma takiej możliwości bo ma za słabą lampę. Jak jest naprawdę?

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

Fotoradar pracuje również i w trakcie godzin nocnych. Zasada jest podobna, fotoradar wysyła milisekunde przed zrobienie zdjęcia czerwone światło błyskowe i robi zdjęcie. Poza tym między innymi po to właśnie masz podświetlane tablice rejestracyjne.

Link Cytuj

0

orientujecie sie co w koncu z tymi atrapami fotoradarów? miały zniknąć, a dalej są.

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

W związku ze zmianą zarządcy fotoradarów i potrzebą stworzenia systemu fotoradarowego i oczywiście ograniczonymi środkami atrapy fotoradarów moggą starszyć nawet jeszczę kilka miesięcy.

Link Cytuj

0
yazeer

U mnie w okolicy Warszawy sytuacja też podobna- atrapy nadal stoją i straszą

Link Cytuj

0

gorzej jak to nie atrapy ;/

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

Dopóki nie znikną z ulic atrapy to ciężko jest odróżnić, który z nich jest "pełny". Choć oczywiście wielu kierowców potrafi wskazać odrózniac takie fotoradary.

Link Cytuj

0
yazeer

a po czym poznać, że dany fotoradar to nie atrapa a drugi jest "prawdziwy"?

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

Jest kilka domowych metod na sprawdzenie czy fotoradar jest "pełny". Większość kierowców sprawdza czy w szybce od skrzynki fotoradaru jest widoczne jesczę jedno kółeczko tj. objektyw fotoradaru. Jeszczę inny sposób mówi, że można użyć aparatu w telefonie komórkowym. Po skierowaniu aparatu w stronę fotoradaru na naszym wyśiwetlaczu powinna pojawić się czerwona "kropka"

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak:

Jeszczę inny sposób mówi, że można użyć aparatu w telefonie komórkowym. Po skierowaniu aparatu w stronę fotoradaru na naszym wyśiwetlaczu powinna pojawić się czerwona "kropka"

Coś mi sie nie chce w to wierzyć. Poza tym, zeby skierowac telefon trzeba i tak zwolnic, więc to i tak bez znaczenia, czy łapie, czy nie.

ja słyszałem,  ze z okna tirów doskonale widać i najlpeiej to kupic cb radio i sie pytać po drodze.

A pytanie tez mam: jest określony maksymalny czas po jakim może przyjśc mandat?z fotoradaru rzecz jasna.

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

Sprawdź sam ten sposób. Co do CB radia - to oczywiście masz rację, jest to skuteczny sposób i relatywnie tani.

Jeżeli chodzi o kwestię mandatu. Tutaj nie ma terminu po jakim powinien dotrzeć do nas. Jest natomiast określony czas po jakim mandat ulega przedawnieniu - są to 2 lata od wystawienia.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

a dostaliście kiedyś mandat z fotoradaru?

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

Mandat z fotoradaru to bardzo skuteczny sposób kontroli prędkości i myślę, że nie jednemu kierowcy przytrafiło się przysłowiowe zdjęcie z fotoradaru.

Link Cytuj

0
yazeer

Hmm..to jak tutaj jeździć aby nie dostać mandatu ?

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

Po pierwszę zgodnie z przepisami, p odrugie bezpiecznie a po trzecie w taki sposób aby nie utrudniac jzdy innym. Wystarczy , że będziesz stosował się do znaków poziomych i pionowych a unikniesz mandatu.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

Tylko, że jak to kiedyś chyba nawet w tv mówili, to jadąc z nad morza w góry trzeba by podróż na 2 dni rozkładać, jakby się tak zgodnie z przepisami chciało jechać.

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

Oczywiście bezpieczeństwo ponad wszystko. Czy Wy w trakcie tak długich podróży staracie się rozkładać jazdę na 2 dni?

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

No wiesz co, 600, czy 700 km to nie jest znowu taka straszna podróż, żeby nie można jej zrobić w jeden dzień. Tylko rzeczywiście jechać tyle km zgodnie z przepisami to można by się zamęczyć. To już nawet mój tata, który bardzo pilnuje prędkości jest w stanie się przełamać.

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

Ja nie mówię o podróżach , które liczą dystans 700 km a raczej o dłuższych wyprawach, gdzie trasa liczy ponad 1000 km.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

Nie no, ponad 1000km to już chyba jednak lepiej na 2 dni rozłożyć. Tym bardziej, że na takich trasach nie da się przewidzieć warunków.

Link Cytuj

0
1  |  2  |  3   z  3   Następna strona Ostatnia strona
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Motoryzacja, Transport
  • Eksploatacja samochodu - Masz problem z wyborem oleju? Jakie wycieraczki kupić? Wszystko na temat eksploatacji ...
  • Warsztat - Naprawa pojazdów - Masz problem z samochodem- dzielimy sie doświadczeniami, gdzie naprawiac, jak wybrac rzetelny warsztat.
  • Kupno samochodu. - Auto z komisu, z importu, z giełdy, z ogłoszenia.
  • Polskie Drogi - Tutaj zachęcam do umieszczania opisów gdzie są objazdy, budowy nowych dróg itp itd
  • Bezpieczeństwo. - Temat poświęcony bezpieczeństwu na drogach.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia motoryzacyjne i transportowe
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi motoryzacyjne i transportowe