• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

przydrożne bary i restauracje

(obserwuj)
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
_kasiuuula_

Hej, robimy zestawienie gdzie warto się po drodze zatrzymywać na jedzenie, a gdzie zdecydowanie nie? !

Myślę, że się przyda; Piszcie jaki nr trasy i jaki odcinek , bo czasami jedzie się nową trasą i nie wiadomo, czy w ogóle bedzie gdzie zjeść, i czy dobre tam jedzonko. A Pana eksperta proszę by w razie jakby wątek się rozwinął przykleił go na wierzchu. dzięki temu każdy go zobaczy, coś dopisze i bedziemy mieli zrobioną całą Polskę :)

Ja polecam np. karczmę Miłosna na drodze nr 1. niedaleko Krośniewic (jadąc od strony Łodzi to przed Krośniewicami po lewej stronie  własnie w miejscowości o nazwie Miłosna). dają bardzo duże porcje, jedzonko jest pyszne i mają np. oscypka z grilla z żurawiną, więc wegetarianie też coś mogą zjeść. latem jest super bo maja ogródek nad stawem. A ceny wcale nie są wysokie. tutaj link: www.karczma-milosna.pl/

A jakbyście kiedyś przejeżdżali przez Częstochowę z drogi z Opola na Katowice (droga 46) to na wysokości Jasnej Góry (na Rynku Wieluńskim 5 przy parking wzdłuż ul. Świętego Rocha - to własnie ta główna droga nr 46) jest knajpa Diavolo (restauracja-pizzeria). Tam porcje są tak ogromne, że nawet mój tata nie daje im rady. I ceny też ok. za20-25 zł to się tak najecie, że sił starczy, żeby nawet nad morze dojechać.

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

Miejsca gdzie warto się zatrzymywać warto sprawdzać na radyjku a jak ktoś nie posiada to może kierować się do miejsc gdzie stoji dużo kierowców TIRów. Ze swojej strony szczególnie moge polecić restauracje Ikea.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

no własnie nie każdy ma radyjko i nie na każdej drodze jeździ dużo tirów, dlatego własnie proponuję ten ranking :)

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

No dobrze. To może warto się najpierw zastanowić co skłania kierowców do zjedzenia w konkrtnym miejscu? Oczywiście poza atrakcyjną ceną ?

Link Cytuj

0
ak_acja

To ja spytam: gdzie polecacie zjeść między Cieszynem, a Miasteczkiem Śląskim lub Tarnowskimi Górami?

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

W zeszłe lato miałem przyjemność przejeżdżać przez Miasteczko Śląskie i zatrzymać się w barz u Moniki - tuż koło stacji benzynowej. Jedzenie bardzo smaczne i duże porcje.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

a z ciekawości, co najczęściej zamawiacie w podróży?

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

W podrózy z reguły cos tłustego, dodającego energi i jednocześnie szybkiego do przygotowania. Najcześciej z zup rosół + drugie mięso. Choc osobicie wydaje mi się, że jest to kwestia raczej indywidualnego uznania.

Link Cytuj

0

Poznan - Wrocław - na tej drodze coś ktoś poleci?

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

A czy ktoś może poleca coś w samym Wrocławiu?

Link Cytuj

0

no w rynku jest masa dobrych knajp. Ale nie ma gdzie zaparkowac, wiec przejazdem raczej nie bardzo. Ja żywię się głownie pizzą, więc da grasso i ciao ciao mogę zaproponowac.

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

Miałem na mysli coś bardziej "pozywnego" , tj. obiad składajacy się z dwóch dań. Chętnie usłyszę propozycję. Wybieram się do Wrocławia za tydzień.

Link Cytuj

0
yazeer

Przed wjazdem do Wrocławia bar Agatka,a po przeciwnej stacja bp. Jedzenie bardzo dobre i niedrogie.

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

przed wjazdem do Wrocławia czy ile km przed?

Link Cytuj

0

Nie znam tego baru. Przed wjazdem do Wro od kórej strony?

A jak w samym Wro czegoś szukasz to przy Rynku (ul. Mikołaja) jest fajna egipska knajpa. Dobre żarełko i jak na centrum miasta to ceny ujdą.

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

A gdzie znajdę dobre Sushi we Wrocławiu?

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

We wrocławiu nie mam pojęcia, ale w Częstochowie na kopernika jest japońska knajpka (albo była, bo nie wiem, czy na pewno dalej jest) i moi znajomi tam byli i mówili że wypas. jak bys się ktos wybierał, to dajcie znać to sprawdzę, czy jej gdzieś nie przenieśli.

A jak lubicie sushi to mam prośbę - jak bedziecie w takich knajpach to spytajcie, czy maja też sushi wegetariańskie. Bo ja surowej ryby nie tknę, ale na internecie widziałam, że są też sushi w wersji wegetariańskiej.

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

Sushi wegetariańskie w większości częściej odwiedzanych przeze mnie knajp wystepuję bez najmniejszego problemu.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

oooo :) a jakie są ceny mniej więcej, żebym wiedziała na co się nastawić? I jadłeś to kiedyś może? smaczne to jest? nie śmierdzi rybami?

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

Ostatno płaciłem 24 zł. Smakuje bardzo dobrze i tak samo wygląda. Polecam.

Link Cytuj

0
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Motoryzacja, Transport
  • Eksploatacja samochodu - Masz problem z wyborem oleju? Jakie wycieraczki kupić? Wszystko na temat eksploatacji ...
  • Warsztat - Naprawa pojazdów - Masz problem z samochodem- dzielimy sie doświadczeniami, gdzie naprawiac, jak wybrac rzetelny warsztat.
  • Kupno samochodu. - Auto z komisu, z importu, z giełdy, z ogłoszenia.
  • Polskie Drogi - Tutaj zachęcam do umieszczania opisów gdzie są objazdy, budowy nowych dróg itp itd
  • Bezpieczeństwo. - Temat poświęcony bezpieczeństwu na drogach.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia motoryzacyjne i transportowe
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi motoryzacyjne i transportowe