|
|
|
Zachęcam w tym temacie do dodawania Waszych opini na temat przygotowania auta pod sprzedaż. Jakie kroki powinien poczynić według Was dotychczasowy właściciel auta aby zwiększyć swoje szanse na sprzedaż w "dobrej"/kompromisowej cenie.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Zamieszcza link do ciekawego poradnika instruującego jak sprzedać korzystnie samochód i jakie czynności należy wcześniej wykonać.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
KUPIMY AUTA CIĘŻAROWE, CIĄGNIKI SIODŁOWE I NACZEPY. - SCANIA 112,113,114,124, 142,143,144… - MERCEDES ATEGO, 815,1217,1223,1823… MERCEDES 1120,1124,1622,1822… MERCEDES ACTROS 1835,1840,1844… MERCEDES AXOR - DAF LF, CF, XF… - RENAULT Midlum, Premium, Magnum, Major - VOLVO FL6, F12, FH12… - IVECO Eurostar, Eurotech, Cursor, Euroargo… - Wszelkiego rodzaju napczepy ciężarowe PRZYJMUJEMY OFERTY Z CAŁEGO KRAJU KONTAKT: P.U.H Rafał Orzechowski Tel. 668-512-188 512-339-160 WWW.rorzechowski.pl
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
orzechr:
KUPIMY AUTA CIĘŻAROWE, CIĄGNIKI SIODŁOWE I NACZEPY.
- SCANIA 112,113,114,124, 142,143,144…
- MERCEDES ATEGO, 815,1217,1223,1823…
MERCEDES 1120,1124,1622,1822…
MERCEDES ACTROS 1835,1840,1844…
MERCEDES AXOR
- DAF LF, CF, XF…
- RENAULT Midlum, Premium, Magnum, Major
- VOLVO FL6, F12, FH12…
- IVECO Eurostar, Eurotech, Cursor, Euroargo…
- Wszelkiego rodzaju napczepy ciężarowe
PRZYJMUJEMY OFERTY Z CAŁEGO KRAJU
KONTAKT: P.U.H Rafał Orzechowski
Tel. 668-512-188
512-339-160
WWW.rorzechowski.pl
Powyższe ogłoszenie jest niezgodne z regulaminem oferia.pl. Proszę o zaprzestanie zamieszczania ogłoszeń o takiej treści.
Użytkownik ponosi pełną odpowiedzialność za treści umieszczone przez niego na Forum Oferia. Grupa Allegro może usunąć całość lub fragment każdej wypowiedzi a także awatar, profil bądź sygnaturę Użytkownika. Zakazane jest w szczególności umieszczanie na Forum Oferia:
- treści o charakterze reklamowym, spammingu bądź reklamujących inne strony www lub zawierające oferty zawarcia jakiejkolwiek umowy, w szczególności umowy świadczenia Usług,
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Ja od siebie do tego poradnika mogę dodać jedną radę ( NIE NABŁYSZCZAĆ WNĘTRZA PLAKIEM A TYMBARDZIEJ KAROSERII) widok tłustego auta skutecznie odstrasza potencjanego klienta i wygląda na picowane pod handel. Często jeżdżę oglądac auta z klientami (doradzam przy zakupie) i jak widzę auto wytłuszczone plakiem to mi sie niedobrze robi. Nie można tego dotknąć żeby się nie ubrudzić. A już tych co plakują auto z zewnątrz całkiem nie mogę zrozumieć:( Drugą opcję którą mogę polecić to informowanie klienta o możliwości skorzystania z kredytu samochodowego. Wielu użytkowników allegro dopisuje do ogłoszenia taką możliwość. Gdy zgłasza się zainteresowany klient dzwonią do mnie, a ja załatwiam wszelkie formalności. Nie muszą wstawiać auta do komisu a kupujacy nie nadpłaca komisowej prowizji. Klient który kupuje na kredyt z reguły mniej się targuje więc korzystają obie strony. Dodatkowo takie ogłoszenie przyciąga klientów, którzy nie dysponuja gotówką ale mają zdolność kredytową gdyż nie muszą szukać kredytu na własną rękę. Często auto jest z innego miasta niż nabywca i pojawiają sie problemy logistyczne. U mnie nie ma takich problemów, gdyż dojeżdżam tam gdzie trzeba żeby pomóc wszystko załatwić. Zainteresowanych zapraszam po wszelkie informacje. Obsługuję całą Polskę.
Link Cytuj
|
|
|
1
|
|
|
|
|
Jeśli, jako prywatna osoba sprzedająca auto dopiszę w ogłoszeniu, że mogę sprzedać na kredyt to leżę! Jeśli nie jestem agentem finansowym to raczej nie będę kombinował z takimi propozycjami. A co do "plakowania" to jak najbardziej się zgadzam. Ogólnie myślę, że większe zaufanie wzbudzimy w potencjalnym kliencie jeśli nie będziemy za bardzo "pudrować" auta. Wiadomo, że z zewnątrz mozna ( a nawet należy) normalnie auto umyć, ale bez mycia silnika czy tego typu cudów. Mnie się osobiście od razu to kojarzy z chęcią ukrycia czegoś. Kolejna sprawa to udokumentowanie historii pojazdu. Ja zawsze staram się zbierać wszystkie faktury i rachunki związane z obsługą i naprawami pojazdu. Mogę wtedy pokazać kupującemu co było robione, a nie tylko opowiadać o wymienionym rozrządzie, oleju i klockach (jak to w standzardzie sprzedażowym bywa).
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Taka jeszcze ogólna uwaga - o tym jak będziemy sprzedawać nasze auto nalezy myśleć od kiedy tylko kupimy auto. Tak jak będziemy o nie dbać i odpowiednio pamietać o ważnych, z punktu widzenia późniejszej sprzedaży, sprawach tak tez będzie nam się sprzedawało. Czy to będzie po roku, trzech czy pięcu latach.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|