• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

pokrowce

(obserwuj)
jak dobrać pokrowce do foteli kubełkowych?

Link Cytuj

0
Będzie ciężko do takich foteli, ja osobiście jestem przeciwnikiem pokrowców. Pokrowce się wyciągają, gniotą i wkrótce wygląda to jak szmata na fotelu. Lepiej już porządnie doprać siedzenia, lub wymienić jeśli są zniszczone.

Link Cytuj

0
a jakie środki do prania byś polecił? Wylał mi się sok na siedzenie i stąd ta decyzja o pokrowcach.

Link Cytuj

0

Był na Allegro kiedyś taki preparat, miał w nazwie Wizard, czy coś  w tym rodzaju. Bardzo dobrze radził sobie z plamami i np. zabrudzeniami podsufitki.

Link Cytuj

0

masz na mysli to?

HARTIM Wizard RTU

Link Cytuj

0

Tak, dokładnie o to mi chodziło. Jest to jeden z lepszych preparatów do usuwania zabrudzeń z tapicerki i podsufitki.

Link Cytuj

0

sok z porzeczki też usunie?

Link Cytuj

0
silver_cloud

Wszystko usunie, ja również polecam. Miałam zabrudzoną podsufitkę w samochodzie gdy go kupilam po poprzednim wlascicielu. Na siedzeniach tez plamy z jakiegos soku, pewnie po dziecku. Wszystko pięknie zeszło.

Link Cytuj

0
yazeer

wystarczy to tym spryskać i przetrzec czy to musi się "namoczyć"?;>

Link Cytuj

0
silver_cloud

spryskujesz i po kilku-kilkunastu sekundach zmywasz. Wlasciwie scierasz.

Link Cytuj

0
yazeer

ma ktoś z Was doświdczenei z takimi pokrowcami ?  Zastanawiam się czy się nie ściągają ?

Link Cytuj

0

taki zwykły pokrowiec z supermarketu to totalny złom. Zaraz urywają się te gumki, które mocuje się do fotel aby pokrowiec był "napięty". Poza tym przejedzisz ok. 50 000 km i będzie cały powycierany.

Link Cytuj

0
silver_cloud

Popieram, ja za bardzo nie lubie pokrowcow, a jeszcze nie znalazlam zadnego ktory by wygladal jakos po ludzku i do tego elegancko, a przynajmniej nie wiochowato. To juz lepiej albo porzadnie co jakiś czas czyścić fotele, a jak są wyświechtane to po prostu zmienić i bedzie spokoj na kilka lat.

Link Cytuj

0

Kolega ostatnio mi podpowiedział żebym oddał fotele do tapicera. Ktoś może wie ile to kosztuje i czy faktycznie się sprawdza?

Link Cytuj

0
yazeer

domyslame się , że więcej niżpokrowiec. Nawet znacznie wiecej. Ja potrzebuję coś pomiędzy pokrowcami a tapicerem.

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

Potrzebujesz czegoś ochronnego na fotel? Jeżeli nie cchesz ani pokrowców ani tapicera to pozostaje Ci po prostu pranie co jakiś czas tapicerki. Na stacjach można kupić specjalne płyny piorące tapicerkę - koszt około 15 zł.

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Motoryzacja, Transport
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia motoryzacyjne i transportowe
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi motoryzacyjne i transportowe