• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Jaka myjnia?

(obserwuj)
1  |  2  |  3  |  4   z  4   Następna strona Ostatnia strona
Maciej_Czubak

Na jakiej myjni najczęściej myjecie swoje auto ?

Link Cytuj

0
zielak233

Tylko i wyłacznie myjnie bezdotykowe. Na dzień dzisiejszy nie widzę nic lepszego. Szybko, dokładnie, tanio i przyjemnie.

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

Hmm.. bezdotykowe - ręczne są o tyle skuteczniejsze , że nie rysują lakieru i dokładnie myją. Choć oczywiście są nieco droższe.

Link Cytuj

0
zielak233

Co masz na myśli pisząc ręczne? Właśnie ręczne mycie może doprowadzić do zarysowań, bo wystarczy np, ze szmatka czy gąbka nie będzie dobrze wypłukana i zostanie na niej trochę piasku i już ryszesz lakier.

Ja, pisząc o bezdotykowych miałem na mysli takie myjnie przy stacjach, a nawet budowane już zupełnie niezależnie, gdzie za pomocą lancy z wodą pod ciśnieniem i z płynami myjesz sam sobie samochód na czas.

zielak233 wyedytował tego posta w dniu 2010-10-01 12:55:56

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

Każdy sposób mycia auta ma swoje zalety i wady.

Zalety mycia ręcznego:

dokładne umycie

Wady:

Mozliwośc uszkodzenia o ile nie przeprowadza się mycia zgodnie ze sztuką tj. spłukanie kurzu tuż przed gąbkowaniem.

A Ty jakie zalety i wady widzisz takeigo mycia?

Link Cytuj

0
yazeer

chciałbym siędowiedzieć, czy w Polsce od strony prawnej można myć auto na podwórku?

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

Że nie wolno jest myć auta na własnym podwórku, chyba że nawierzchnia jest utwardzona, a odpływ wody z działki odbywa się do naczynia bezodpływowego. Za naruszenie zakazu grozi mandat 500 zł.

Link Cytuj

0

Najlepiej dobry (mocny) płyn + myjką ciśnieniową + ręczne usuwanie uporczywych brudów (oczywiście przeprowadzone "z głową", czyli częste płukanie np. gąbki z syfu, aby nie rysować). Później suszenie/wycieranie szmatami, a na koniec woskowanie.

Żadna automatyczna myjnia nie jest i nie będzie lepsza od człowieka.

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

Masz racje i zgadzam się z Tobą jednak musisz pamiętać , że ludzie w Polsce cenią sobie wygodę i szybkośc obsługi. To dlatego zawsze są kolejki do myjni automatycznej w weekend i przed świętami.

Link Cytuj

0
yazeer
Maciej_Czubak:

Że nie wolno jest myć auta na własnym podwórku, chyba że nawierzchnia jest utwardzona, a odpływ wody z działki odbywa się do naczynia bezodpływowego. Za naruszenie zakazu grozi mandat 500 zł.

Nawet jeżeli jest to teren prywatny?

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

To nie ma znaczenia. Najbardzije istotne jest, że na danym terenie nie ma odpływy wody

Link Cytuj

0
yazeer

Jaki może grozić za to mandat?

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

Grozi za taki czyn do 500 zł mandatu.

Link Cytuj

0

ja najczęściej myje swoje auto w myjni, niestety moja praca wymaga ciągłego podóżowania, i z braku czasu nie mam możliwości myć go ręcznie, niezaleznie gdzie jestem mogę znaleśc dobrą myjnie na stronie autosluga.pl. ostatnio byłem w autospa w krakowie, nie ma to jak dobzre wypolerowane auto.

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

Rozumiem, że oprócz standardowego mycia na myjni utomatycznej korzystasz też z usług polerownia lakieru? Jaki koszt musi ponieść kierowca aby skorzystać z takiej usługi?

Link Cytuj

0

A ja tam, myje auto na każdej stacji bez względu gdzie jestem. Jestem fanem samoobsługowych myjni. Myślicie, że to może być niebezpieczne dla mojego auta?

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

Korzystanie z myjni automatycznych powoduje ryzyko uszkodzenia/porysowania warstwy lakiery. Bardzo często na szczotkach pozostaje piach, sztywne zmęczone włosie.

Link Cytuj

0

cześć, jeżeli pytanie skierowane jest do mnie to już odpowiadam. za ostatnią usługę zapłaciłem coś kolo 500, nie pamietam dokładnie-tak na serio to płaci mi firma:D no ale auto wyglądało świetnie, pozdrawiam

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak
~ marek:

cześć, jeżeli pytanie skierowane jest do mnie to już odpowiadam. za ostatnią usługę zapłaciłem coś kolo 500, nie pamietam dokładnie-tak na serio to płaci mi firma:D no ale auto wyglądało świetnie, pozdrawiam

500zł za mycie auta na myjni?

Link Cytuj

0

mycie auta plus rewitalizacja lakieru, polerowanie, za wszystko zapłaciłem jakoś 5stów

Link Cytuj

0
1  |  2  |  3  |  4   z  4   Następna strona Ostatnia strona
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Motoryzacja, Transport
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia motoryzacyjne i transportowe
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi motoryzacyjne i transportowe