|
|
|
slyszałam ze zdarzają sie na drodze takie numery, że np. ktoś udaje w lesie rannego albo po prostu lezy na ziemi a nadjezdzający samochód zatrztymuje sie aby pomóc , a tu sie okazuje ze to zasadzka i ludzie wyskakują z lasu, a rannynie jest ranny i ci ludzier porywaja auto, co robić zeby do tego nie doszło i sie przed tym uchronić ?
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Sposobó kradzieży jest coraz więcej, ostatnio bardzo popularna stała się kradzież na "butelk". Myślę ,że w sytuacji kiedy jedziemy sami i taką sytuacją obserwujemy w lesie warto po prostu zadzwonić po karetkę/policję poinformować o zdarzeniu.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Maciej_Czubak:Sposobó kradzieży jest coraz więcej, ostatnio bardzo popularna stała się kradzież na "butelk". Myślę ,że w sytuacji kiedy jedziemy sami i taką sytuacją obserwujemy w lesie warto po prostu zadzwonić po karetkę/policję poinformować o zdarzeniu. co to jest za sposób " na butelk"? najlepiej jeżdzić bardziej uczeszczaną drogą ( oczywiście jeśli taka jest)
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
bellis10:Maciej_Czubak:Sposobó kradzieży jest coraz więcej, ostatnio bardzo popularna stała się kradzież na "butelk". Myślę ,że w sytuacji kiedy jedziemy sami i taką sytuacją obserwujemy w lesie warto po prostu zadzwonić po karetkę/policję poinformować o zdarzeniu.
co to jest za sposób " na butelk"? najlepiej jeżdzić bardziej uczeszczaną drogą ( oczywiście jeśli taka jest)
Chodzi o "butelkę" , złodzieje umieszczają plastikową butelkę między nadkole a oponę , po starcie kierowca słyszy charakterystyczne chropotoanie , które powoduje, że kierowca wychodzi z samochodu aby sprawdzić co dokładnie się dzieje - w tym czasie złodziej wsiada do auta i odjeżdża.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Rzeczywiście takie "akcje" to duży problem, bo człowiek chciałby pomóc czasem ale sięboi sam o siebie czy mu ktoś czegoś nie zrobi albo np. nie ukradnie auta. gdybym jednak zobaczył leżącego człowieka na drodze, albo przy drodze to pewnie bym się mimo tego zatrzymał.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|