• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

pomagac czy nie ?

(obserwuj)
bellis10

slyszałam ze zdarzają sie na drodze takie numery, że np. ktoś udaje w lesie rannego  albo po prostu lezy na ziemi a nadjezdzający samochód zatrztymuje sie aby  pomóc , a tu sie okazuje ze to zasadzka i ludzie wyskakują z lasu, a rannynie jest ranny i  ci ludzier porywaja auto,

co robić zeby do tego nie doszło i sie przed tym uchronić ?

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak

Sposobó kradzieży jest coraz więcej, ostatnio bardzo popularna stała się kradzież na "butelk". Myślę ,że w sytuacji kiedy jedziemy sami i taką sytuacją obserwujemy w lesie warto po prostu zadzwonić po karetkę/policję poinformować o zdarzeniu.

Link Cytuj

0
bellis10
Maciej_Czubak:

Sposobó kradzieży jest coraz więcej, ostatnio bardzo popularna stała się kradzież na "butelk". Myślę ,że w sytuacji kiedy jedziemy sami i taką sytuacją obserwujemy w lesie warto po prostu zadzwonić po karetkę/policję poinformować o zdarzeniu.

co to jest za sposób " na  butelk"? najlepiej  jeżdzić bardziej uczeszczaną drogą ( oczywiście jeśli taka jest)

Link Cytuj

0
Maciej_Czubak
bellis10:
Maciej_Czubak:

co to jest za sposób " na  butelk"? najlepiej  jeżdzić bardziej uczeszczaną drogą ( oczywiście jeśli taka jest)

Chodzi o "butelkę" , złodzieje umieszczają plastikową butelkę między nadkole a oponę , po starcie kierowca słyszy charakterystyczne chropotoanie , które powoduje, że kierowca wychodzi z samochodu aby sprawdzić co dokładnie się dzieje - w tym czasie złodziej wsiada do auta i odjeżdża.

Link Cytuj

0
zielak233

Rzeczywiście takie "akcje" to duży problem, bo człowiek chciałby pomóc czasem ale sięboi sam o siebie czy mu ktoś czegoś nie zrobi albo np. nie ukradnie auta. gdybym jednak zobaczył leżącego człowieka na drodze, albo przy drodze to pewnie bym się mimo tego zatrzymał.

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Motoryzacja, Transport
  • Off Topic - Wszystko inne...
  • Eksploatacja samochodu - Masz problem z wyborem oleju? Jakie wycieraczki kupić? Wszystko na temat eksploatacji ...
  • Warsztat - Naprawa pojazdów - Masz problem z samochodem- dzielimy sie doświadczeniami, gdzie naprawiac, jak wybrac rzetelny warsztat.
  • Kupno samochodu. - Auto z komisu, z importu, z giełdy, z ogłoszenia.
  • Polskie Drogi - Tutaj zachęcam do umieszczania opisów gdzie są objazdy, budowy nowych dróg itp itd
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia motoryzacyjne i transportowe
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi motoryzacyjne i transportowe