• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Zabilbordowani...na śmierć

(obserwuj)
Właśnie wróciłam w wakacji w Hiszpanii i rzuciło mi sie w oczy, że tam "nawet w wielkich miastach jak Barcelona czy Walencja" bilbordów jest może połowa tej ilości co u nas "jeśli nie mniej". Masakra normalnie. Jesteśmy zaspamowani na śmierć. Czy tez macie takie wrażenie?

Link Cytuj

0
silver_cloud
Prawdę mówiąc nie zwróciłam na takie rzeczy uwagi. Może rzeczywiscie u nas jest o wiele więcej tego, tak jak teraz się zastanawiam. Może musimy nadrobic stracone lata jesli wiesz co mam na myśli.

Link Cytuj

0
hmm..coś w tym jest. Nawet na budynkach wieszają reklamy. Ale czemu to przeszkadza?

Link Cytuj

0
adelajna_aa
Bo nie widzi sie miasta, tylko reklamy. Jestem pewna, ze turystów to razi.

Link Cytuj

0
millie8
Turyści w tych czasach nie zwiedzają miasta ty;lko ich centra handlowe, reklamy tylko pomagaja sie dowiedziec gdzie mozna zlapac okazje.

Link Cytuj

0
adelajna_aa
To mam chyba dość archaiczne poglady o turystyce:P.

Link Cytuj

0
Uszatyy

a ja wychodzac na przeciw braku miejsca na istniejacych juz bilboardach proponuje reklame mobilna - takze wszedzie sie juz mozna spodziewac reklamy :)

Swoja droga zauwazylem nowy trend - ekrany ledowe, telebimy itd - prawie jak USA :P

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

Niestety, reklama na billboardach nie zniknie. Jest to wciąż jeden z najlepszych nośników reklamy, który trafia do ogromnej rzeszy potencjalnych klientów.  Inna sprawa, że takie billboardy często też mogą uchronić przed wypadkiem. Np. Kampanie społeczne i te liczne plakaty na mieście przedstawiające fatalne skutki wypadków drogowych. Czy nie robią na Was wrażenia? Myślę, że na pewno znajdzie się ktoś, kto widząc taki plakat, zwolni...zdejmie nogę z gazu...i może dzięki temu zachowa życie? 

Tak więc - ja jestem za....można narzekać, że plakatów za dużo, że zaśmiecają....ale jak by wyglądały nasze ulice, kiedy nie było by tych billboardów...? Szare...smutne... Wtedy by dopiero wyszło jakie mamy brzydkie bloki w kraju;-) 

Link Cytuj

0
yazeer

Hmm... A czemu nikt z Was nie mówi o rozpraszającej roli bilbordów? Przecież ustawione przy drodze, wymuszają na kierowcy aby ten na nie spojrzał co jednocześnie może być przyczyną wypadku...

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

Jak zawsze - znajdą się plusy i minusy.  Ale kierowcy już się chyba przyzwyczaili do tej ogromnej ilości billboardów, że nie robią one już na nich wrażenia. 

Link Cytuj

0
ShopUsa1
yazeer:

Hmm... A czemu nikt z Was nie mówi o rozpraszającej roli bilbordów? Przecież ustawione przy drodze, wymuszają na kierowcy aby ten na nie spojrzał co jednocześnie może być przyczyną wypadku...

Zawsze to lepsze niż LED który daje po oczach na skrzyżowaniu, tak na marginesie postawiony bezprawnie, ale póki zarząd dróg nie każe zdjąć to wszystko ok byle kasa płynęła...

Link Cytuj

0
ollja

Jak to bezprawnie? Skoro są takie powszechne, to chyba są i zezwolenia...inaczej by się kary posypały... 

Link Cytuj

0
ShopUsa1

Zarząd Dróg wystawia zezwolenie na postawienie reklamy w odległości 8m od linii jezdni bez znaczenia na to jaka to reklama ( może być słupek z nr telefonu :) ), jest tego zbyt dużo żeby komuś z zarządu chciało się za to zabrać. Nie wiem jak w całym kraju ale u nas (mysłowice) zarząd nawet nie wie że wiszą reklamy na ich terenie - co naraża ich na krótko mówiąc stratę bo za każdą trzeba płacić dosyć słono. Właściciele wykorzystują np teren prywatny i zanim ktoś do tego dojdzie na nasze POLSKIE realia biurokracji zwróci się poniesiony wkład w ekran ledowy a co potem .... to już inna bajka... Zaprzyjaźniona firma montuje ekrany i z tego co wiem 70% ekranów w ogóle nie powinno stać tam gdzie stoi ( reklama świetlna blisko jezdni tworzy zagrożenie dla użytkowników drogi )  :) he he cała Polska nasza ukochana...

ShopUsa1 wyedytował tego posta w dniu 2010-07-27 15:13:17

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

Ciekawe ile jest takich miejsc w Polsce, gdzie takie rzeczy są też na porządku dziennym...Ale chyba większych miast - Kraków, Warszawa, Wrocław - to nie dotyczy....tam liczą grosze po 5 razy. i Jeszcze nałożą kary na coś, co działa zgodnie z prawem. 

Link Cytuj

0
ollja

a jaka jest skuteczność reklamy na billboardach, ktoś orientuje się może? są jakieś statystyki ? pytam, bo skoro wcale nie jest to taka tania impreza, a jeszcze sie okaże, że mało skutecczna, to po co w ogóle w to inwestować? jak można fundusze przeznaczyć na coś innego, bardziej skutecznego ? 

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Marketing, Reklama
  • Firma od zera - Jak wlasny pomysl rozwinąc w skuteczny biznes? Jak zalozyc firme, pozyskac środki na jej dzialalnośc, przygotowac strategie rozwoju? Dzielimy sie sw…...
  • POMYSŁ NA BIZNES - Myślicie o zalozeniu wlasnej firmy? Wpadliście na pomysl i chcielibyście poznac opinie innych? Albo skomentowac pomysly innych - zapraszamy…...
  • Marka - Budowa i zarządzanie marką. Jak dobrze wypromować produktu? Jak go sprzedać? Co dziś się opłaca?
  • Społeczności - Wszystko o Social Media i portalach społecznościowych bez których nie da się dziś żyć. Czy jedną z pierwszych rzeczy jakie robisz rano, jest zalogowanie…...
  • Marketing - najlepsze książki - Najlepsze książki o marketingu. Te książki musisz znać! Pozwolą Ci zrozumieć, jakimi prawami rządzić się internet i jak zrobić najlepszą …...
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia na marketing i reklamę
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi reklamowe i marketingowe