|
|
|
i stało się. kolejny celebryta w reklamie. widzieliście już ? co myślicie? dla mnie - nuda. zero oryginalności. dając mu taką kasę mogli się chociaż wyślić już na jakiś kreatywny pomysł. ale w sumie - co się dziwić - tyle pieniędzy poszło na jego angaż, że dla marketingowców już nie starczyło.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
dla mnie - żenada. nic odkrywczego. mam wrażenie, że agencja wyszła z załozenai, ze skoro wojewódzki w reklamie to już nic nie musza tworzyć, bo sama jego postać przyciągnie zainteresowanie. ale pomylili się bardzo. kuba wojewódzki już dawno stał się synonimem chamstwa i mało intetligentnych pytań. po co on w reklamie?
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
a pewnie po to, bo wciaż jest w Polsce bardzo popularny i przyciaga uwagę... co jak co, ale chyba nie ma w Polsce osoby, która by go nie znała, albo by o nim nie słyszała... ciekawe tylko, czy Play 'owi zwrócą się pieniadze zainwestowane w kampanię.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
pewnie nie, ale nie zawsze w reklamie chodzi o to, aby pieniądze zainwestowane w kampanię reklamową się zwróciły. czasami chodzi po prostu o kampanię wizerunkową - cyzli np. poprawienie, polepszenie wizerunku.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
ja tej reklamy jeszcze nie widziałam, ale słyszałam, jak tv grał, a ja nie patrzyłam. I gdybyście nie napisali, że chodzi o Play to bym nawet nie wiedziała. Więc chyba nie jest skuteczna, bo kojarzę hasło : wszechpolski, a nie wojewódzki, ale nie kojarzylam w ogóle czego to jest reklama.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
pytanie, czy sieci komórkowe potrzebują reklamy ? czy czerpiecie informacje o abonamentach z reklam, czy z interenetu? a moze idziecie do salonów - po kolei - wszystkich sieci, zbieracie informacje i na koniec podejmujecie decyzję ?
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
reklama jest jakimś źródłem informacji w tym przypadku, ale z reguly wszystkie informacje najpierw sprawdzam w internecie i podejmuje decyzję, a salon - jest na samym końcu. raczej nie chodze tam po informacje, ale w celu zakupu telefonu, czy podpisania umowy. z tego, co wiem - pytałam po znajomych - wszyscy tak robią.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
a ja jak chodzi o telefon to pytam w salonie i porównuję. Reklamy telefonów właściwie mnie nie przekonują, bo jestem wierna jednej sieci od początku, ale czasami pytam z ciekawości znajomych, czy np. jak mają telefon w danej sieci to naprawde mają rozmowy za darmo itp. I oczywiście okazuje sie, że to zalezy od abonamentu. Mi się wydaje, że w każdej sieci wychodzi mniej więcej na to samo. I uważam, że trochę też nie fair jest to, że często jest reklama danej sieci i jakas super promocja, a w salonie się okazuje, że ona jest tylko dla nowych abonentów, a ci co są dłużej nie mogą z niej skorzystać.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|