• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Najbardziej wiarygodna i przekonująca reklama

(obserwuj)
_kasiuuula_

Którą z reklam mogłybyście podać jako przykład reklamy do tego stopnia przekonującej, że skusiłyście się na zakup, choć wcale go nie planowałyście?

Link Cytuj

0
ollja

dla mnie takimi reklamami są spoty dotyczące przypraw czy dodatków do obiadów, np. Pomysły na...Winiary. poza tym, że w takich reklamach zawsze występuje szczesliwa rodzinka, wspólnie jędząca obiad, to jednak wiele razy zdarzyło mi się taką reklamę obejrzeć do końca, a potem pójść do sklepu i kupić. a potem znowu i znowu... 

Link Cytuj

0

dla mnie taka przekonywującą i najbardziej wiarygodną reklamą są reklamy kaw. może dlatego, że jestem ogorny smakoszem kawy i już sam widok ziaren kawy sprawia, że mam ochotę się napić ;-) taka moja fanaberia. 

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

a wiecie, że najbardziej wiarygodna reklama to taka która po prostu śmieszy...

Link Cytuj

0

czy są w ogóle u nas śmieszne reklamy ? 

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

no pewnie, że są. np. cykl reklam bodajże sieci komórkowej PLUS z udziałaem kabaretu. Pamietacie na przykład słynne kopytko ? 

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

Heyah z czerwonym kapturkiem też była śmieszna. Good by apetite też śmieszy hasłem

Link Cytuj

0
ollja

a widzieliście, zeRaid zmienił już hasło reklamowe? zamiast "zabija wszystkie bakterie na śmierć" teraz jest Zabija wszytskie bakterie. Wszędzie.

hehhe..chyba połapali się w sojej gafie. jak można nie zabić na śmierć? ;-) 

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

ja oceniam tę zmianę na duży plus. Hasło chwytliwe, dobre, lepsze niż poprzednie. A zauważyliście, ze wiele haseł reklamowych jest bardzo do siebie podobnych i często są powielane:

np. reklama karmy dla kotów Whiskas - "Twój kot kupowałby Whiskas"

i na przykład reklama balasmów NIVEA - " Gdyby Twoja skóra mogła wybierać, wybrałaby Nivea". 

i co Wy na to ? 

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

Może ta sama agencja reklamowa robiła? ale ja muszę powiedzieć, że nie zauwazyłam tego, że hasła są podobne.

Link Cytuj

0
ollja

a czy agencje reklamowe obowiązuje coś takiego jak zakaz konkurencji ? 

Link Cytuj

0
ollja:

a czy agencje reklamowe obowiązuje coś takiego jak zakaz konkurencji ? 

podejrzewam, żę nie... w końcu oni żyją ze zleceń i tworzenia kampanii reklamowych dla wszelkiego rodzaju produktów. 

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Marketing, Reklama
  • Firma od zera - Jak wlasny pomysl rozwinąc w skuteczny biznes? Jak zalozyc firme, pozyskac środki na jej dzialalnośc, przygotowac strategie rozwoju? Dzielimy sie sw…...
  • POMYSŁ NA BIZNES - Myślicie o zalozeniu wlasnej firmy? Wpadliście na pomysl i chcielibyście poznac opinie innych? Albo skomentowac pomysly innych - zapraszamy…...
  • Marka - Budowa i zarządzanie marką. Jak dobrze wypromować produktu? Jak go sprzedać? Co dziś się opłaca?
  • Społeczności - Wszystko o Social Media i portalach społecznościowych bez których nie da się dziś żyć. Czy jedną z pierwszych rzeczy jakie robisz rano, jest zalogowanie…...
  • Marketing - najlepsze książki - Najlepsze książki o marketingu. Te książki musisz znać! Pozwolą Ci zrozumieć, jakimi prawami rządzić się internet i jak zrobić najlepszą …...
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia na marketing i reklamę
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi reklamowe i marketingowe