• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

reklamy - dla idiotów? czyli teksty reklamowe

(obserwuj)
ollja

czasami bywa tak, że oglądając reklamę - całkiem poważnego produktu - mam wrażenie, żę jest ona kierowana do idiotów. chodzi o język, jakim operuje się w reklamach, ale i o pewne sformułowania, które budowane są na zasadzie masło jest maślane. spotkaliście się z czymś takim ?  na przykład, z reklamy środka owadobójczego " Raid - zabija owady na śmierć. No przecież wiadomo, że jak zabija, to wiąże się to ze śmiercią.... znacie wiecej takich kruczków ? 

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

no rzeczywiście, czasem jak się człowiek bardziej zastanowi nad tymi tekstami, to one rzeczywiście czasem nawet nie brzmią dobrze po polsku. ale ... najważniejsze żeby hasło reklamowe było chwytliwe. a popraność stylistyczna czy gramatyczna czasami schodzi na plan dalszy. 

Link Cytuj

0

dajcie więcej przykładów, to się pośmiejemy. 

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

masło o zapachu i smaku bochenka chcleba.... ;-) jak Wam się podoba ? aż z ciekawości musze koniecznie kupić, bo dla mnie to jakiś absurd... a moze ktoś z Was już próbował ? 

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

Ja nie próbowałam, ale reklama wydała mi się dziwna. Masło, ma pachnieć masłem, a nie chlebem. Dla mnie to ona bardziej odradza zakup. Bo od razu w niej widać, że dali tam jakieś dodatkowe środki zapachowe.

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

czy są dzisiaj w ogóle prawdziwe produkty bez ulepszaczy ?

a tesktów reklamowych - co myślicie o  ostatnio popularnym Kubie Wszechpolski ? popisali się oryginalnością? 

Link Cytuj

0

chyba i tak najlepsze teksty reklamowe mają anglicy i brytyjczycy. mam wrażenie, ze Polakom daleko do nich. 

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

zgadzam się. dla mnie fenomenalne jest hasło You can canon. 

a pamiętacie Mariolę okocim spojrzeniu? ;) 

Link Cytuj

0
ollja
Alexandra_Czubak:

zgadzam się. dla mnie fenomenalne jest hasło You can canon. 

a pamiętacie Mariolę okocim spojrzeniu? ;) 

nieeee....ale domyślam się, że chodzi o reklamę piwa Okocim ? o co chodziło ? bo już na pierwszy rzut oka widać, że hasło świetne. 

Link Cytuj

0

"najważniejsze żeby hasło reklamowe było chwytliwe, a poprawność stylistyczna czy gramatyczna czasami schodzi na plan dalszy" łagodnie mówiąc

przypuszczam, iż 'metoda na głoda' należy do najidiotyczniejszych

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Marketing, Reklama
  • Firma od zera - Jak wlasny pomysl rozwinąc w skuteczny biznes? Jak zalozyc firme, pozyskac środki na jej dzialalnośc, przygotowac strategie rozwoju? Dzielimy sie sw…...
  • POMYSŁ NA BIZNES - Myślicie o zalozeniu wlasnej firmy? Wpadliście na pomysl i chcielibyście poznac opinie innych? Albo skomentowac pomysly innych - zapraszamy…...
  • Marka - Budowa i zarządzanie marką. Jak dobrze wypromować produktu? Jak go sprzedać? Co dziś się opłaca?
  • Społeczności - Wszystko o Social Media i portalach społecznościowych bez których nie da się dziś żyć. Czy jedną z pierwszych rzeczy jakie robisz rano, jest zalogowanie…...
  • Marketing - najlepsze książki - Najlepsze książki o marketingu. Te książki musisz znać! Pozwolą Ci zrozumieć, jakimi prawami rządzić się internet i jak zrobić najlepszą …...
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia na marketing i reklamę
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi reklamowe i marketingowe