• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

reklama, która przyprawia mnie o mdłości

(obserwuj)

jak w temacie, ale chodzi o te reklamy najbardziej współczesne, dzisiejsze, te niby "na czasie", jakie macie swoje typy ?

dla mnie - to reklama  past do zębów zapobiegających krwawieniu dziąseł...czy oni te reklamy kręcą dla idiotów? 

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

z tych co leca teraz najbardziej mnie wkurza ta z kfc, co facet idzie na obiad z koleżanką i kłamie żonie, że jest z kolegą. Bardzo mi się nie podoba robienie idiotek z kobiet w reklamie.

Link Cytuj

0

zgadzam się!  Ta reklama jest dyskryminująca! a wracając do tematu: reklama wszelkich środków piorących - nigdy nic nowego nie wymyślą, cały czas powielane są te same schematy. A już samą siebie przechodzi kobieta w reklamie Vanisha, która to niby przypadkiem oblewa niby to przypadkową osobę sokiem z buraków.... no...niby przypadkiem oczywiście...nie wyobrażam sobie, żeby coś takiego miało kogoś przekonać do zakupu...bo dla mnie to jest raczej żałosne, niż przekonywujące . 

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

a co myślicie o tych reklamach good bye apetite? bo są robione chyba wg jakiegoś innego schematu, ale nie da się ukryć, że są dość okropne, a jednocześnie chwytliwe. każdy chyba już pamieta hasło "zamień kluseczki na figurę laseczki"

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

no właśnie, ta reklama jest klasycznym przykładem na to, jakie powinno być dobre, chwytliwe hasło reklamowe. musicie przyznać, że jest łatwe do zapamiętania i od razu wchodzi do głowy. jest po prostu...no nie oszukujmy sie - mało odkrywcze, ktoś by powiedział głupie...ale tak głupie, że je zapamiętujemy.  sama reklam - jak to reklama środka odchudzającego - banalna, ic odkrywczego. 

Link Cytuj

0
ollja

a dlaczego czasami zdarza się tak, że dana reklama idzie w jednym bloku reklamowym 2-3 razy? to czysta pomyłka, czy też zamierzony efekt? i pewnie odpowiednio więcej się za to płaci ... tylko czy nie odnosi to przypadkiem odwrotnego skutku niż zamierzony ? mnie  to bardzie denerwuje i irytuje. czuję się wkurzona, choćby nie wiem jak ciekawa to byłaby reklama. mam wrażenie, że ktoś próbuje zrobić ze mnie głupka. 

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

nie jest to przypadek. po prostu - zostało to wykupione. dotyczy to często nowych reklam. rzadko zdarza się, aby powtarzały się w jednym bloku reklamowym te same reklamy tych samych produktów.  

Link Cytuj

0

kto wymyśla scenariusze reklam ?  

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

agencje reklamowe, a wnich pracują tacy ludzie jak, copywriterzy ....ale najcześciiej sceariusz reklamy jest wynikiem burzy mózgów, jaka jest przeprowadzana w agencjach na poczatku pracy, po otrzymaniu briefa od klienta. czasami bywa i tak, że klient, który zwaraca się do agencji z prośbą o zrobienie reklamy , ma już jakąś wizję, mniej więcej wie, co chce aby było przedstawione w reklamie, a agencja tylko to szlifuje. 

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Marketing, Reklama
  • Firma od zera - Jak wlasny pomysl rozwinąc w skuteczny biznes? Jak zalozyc firme, pozyskac środki na jej dzialalnośc, przygotowac strategie rozwoju? Dzielimy sie sw…...
  • POMYSŁ NA BIZNES - Myślicie o zalozeniu wlasnej firmy? Wpadliście na pomysl i chcielibyście poznac opinie innych? Albo skomentowac pomysly innych - zapraszamy…...
  • Marka - Budowa i zarządzanie marką. Jak dobrze wypromować produktu? Jak go sprzedać? Co dziś się opłaca?
  • Społeczności - Wszystko o Social Media i portalach społecznościowych bez których nie da się dziś żyć. Czy jedną z pierwszych rzeczy jakie robisz rano, jest zalogowanie…...
  • Marketing - najlepsze książki - Najlepsze książki o marketingu. Te książki musisz znać! Pozwolą Ci zrozumieć, jakimi prawami rządzić się internet i jak zrobić najlepszą …...
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia na marketing i reklamę
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi reklamowe i marketingowe