|
|
|
zawsze ciekawiło mnie to, czemu firmy czasem decydują się na zmianę np. swoich barw w logo, albo w ogóle - decyduje się na całkowicie nowe logo . czemu ma to służyć tak na prawdę ? przecież na pewno jest to bardzo kosztowna sprawa. po co zmienia się coś, co ludzie dobrze znają i lubią, na coś zupełnie innego ?
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
najczęściej jest to związane z kampanią wizerunkową , z odświeżeniem wizerunku , z działaniem opartym na zasadzie "idziemy z duchem czasu". Poza tym - lubimy zmiany. Lubimy jak coś nowego jest. I zawsze taka zmiana jest na korzyśc.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
jest na to jakaś fachowa nazwa?
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
~ asia: jest na to jakaś fachowa nazwa? tak , fachowo nazywa się to rebranding. znacie jeszcze jakieś przykłady zmiany wizerunku, logo ?
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
I myślicie, że rzeczywiście można na tym zyskać, a nie stracić? bo przecież duża część klientów przyzwyczaj się do konkretnego loga, które jest dla nich rozpoznawalne.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
ale nowo logo czy nowe barwy zawsze sprawiają, że jednak przyciaga to uwag, zaciekawia klienta, i co ważne -wywołuje w nim emocje na zasadzie - podoba mi się, albo nie podoba mi się, a czasem niważne co mówią, byle by mówili...a ludzie i tak z czasem przywyczają sie do nowego wizerunku, logo, i barwy pamiętacie jak kiedyś było zamieszanie, kiedy grono. net zmieniło wygląd swojego serwisu ? w całym internecie zrobił się na prawdę niezły szum a i gazety chyba nawet o tym pisały.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
kto w ostatnim czasie zmienił logo albo barwy ? możecie podać przykłady ?
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
no przede wszystkim PKO. zmienili kolor kropeczki, które mieli w logo. widzieliście? w reklamach z Majewsim da się to zauważyć. Tyle kasy po to, żeby zmienić kolor kropki...dla mnie - bez sensu.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|