|
|
|
ile powinien trwać dobry spot reklamowy ? czy jest określona jego idealna długość?
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
tak, są określone reguły odnośnie długości spotu reklamowe - za spot reklamowy uznaje się formę audio-wizualną trwającą nie krócej niż 10 sekund i nie dłużej niż 60 sekund. i bardzo dobrze, że takie ramy są określone. inaczej mogłoby dojść do nadużyć .
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
a jak jest z różnicą między spotem, a ogłoszeniem płatnym? bo czasami reklama trwa długo, a potem pisze że to było ogłoszenie płatne. Czyli byłby to sposób na obejście wymogów dotyczących trwania reklamy?
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
ogłoszenia płatne to np. spoty wyborcze, które nie są ograniczone czasowo tak jak spoty reklamowe.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
powinni tego zabronić. billboardy - ok, ale w TV jest już tyle polityki, że spotów wyborczych ani żadnych innych ogłoszeń płatnych nie mam już ochoty oglądać. czasami wiadomosći nie da sie nawet obejrzeć - tyle w nich polityki, zakłamania itd....
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
nikt nie zmusza do oglądania TV. zawsze można inaczej spędzić wolny czas;-)
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
potrzebuję do pracy jakiś fajny przykład sporu reklamowego z wykorzystaniem dzieci. Ale taki na prawde oryginalny ciekawy spot, nie w stylu " Mamo chcę kupkę u Tomka " ;-)
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
ja polecam zajrzeć do reklam z początków lat 90. te reklamy były i przyjemne, i fajnie się je oglądało. no. reklama Star Foods , którą można obejrzeć tutaj
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
odnośnie reklam z dzieciakami to pamiętam, że bardzo fajne były te dotyczące batoników kinder. zresztą do dziiś mają fajne opakowania. z dzisiejszych - to rzeczywiście - ciężko znaleźć coś interesującego/ niestety.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|